Candidat la primărie arestat pentru dare de mită

Fostul primar al comunei Pogana Maricel Gîfu, înscris pe liste din partea PSD pentru o nouă candidatură la alegerile de pe 9 iunie, a fost arestat preventiv, luni, sub acuzaţia de luare de mită, în urma unei decizii a Tribunalului Vaslui, care nu este definitivă.

„În baza art.202 alin.1, 3, 4, art.223 al.2, art.224 şi art.233 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului Gîfu Maricel, fără antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, pe o perioadă 30 de zile, începând cu data de 20.05.2024 şi până la data de 18.06.2024, inclusiv. În baza art. 230 Cod procedură penală dispune emiterea, de îndată, a mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Gîfu Maricel. Respinge cererea inculpatului, prin apărător, de luare a unei măsuri preventive mai uşoare, respectiv a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar”, se arată în decizia instanţei.

Maricel Gîfu a fost reţinut, duminică, de poliţişti după ce ar fi încercat să mituiască doi poliţişti.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de PSD Vaslui, în cadrul şedinţei Biroului Permanent Judeţean al partidului, s-a luat decizia suspendării lui Maricel Gîfu din partid, până la clarificarea situaţiei sale juridice.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. Văcarul asta cu alt lepra că el tot PSD, au aruncat peste 36.000 lei pentru o zi de alegeri: hârtie igienică, săpun și ce masa li se mai scoală.

  2. Antena3 in seara asta: Dezbatere electorală! Subiecte: drogatul primar care a accidentat o femeie cu copilul în brațe, atentat sau accident președinte Iran cu amanunte, plus câteva bârfe dar nu dezbatere electorală între candidați pe subiecte care interesează cetățenii români! Barfologie și sugologie verbală însoțite de pupaceli și iar barfologie! Oare CNA doarme sau nu vede minciuna și aberațiile de pe A3?

  3. Sa mai spuna PSD-ul ca partidul lor nu e intesat cu infractori !
    Pt ce ai vota o asemenea adunatura de infractori?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.