Irina Schrotter, chemată la DIICOT

Creatoarea de modă Irina Schrotter şi soţul acesteia au fost citaţi, miercuri, să meargă la DIICOT pentru a fi audiaţi într-un dosar în care se fac cercetări pentru fapte de spălare de bani şi evaziune fiscală, prejudiciul fiind estimat la aproximativ un milion de euro.

Potrivit unor surse judiciare, în acest dosar, nu a fost pusă sub învinuire nicio persoană până în prezent, fiind începută urmărirea penală doar in rem, pentru fapte de inţiere şi constituire de grup infracţional organizat, spălare de bani şi evaziune fiscală.

Alături de soţii Schrotter, în atenţia anchetatorilor în această cauză sunt şi alţi oameni de afaceri din Iaşi, fiind vizate tranzacţii în principal cu produseşi materiale de construcţii, care ar fi fost vândute la preţ supraevaluat, iar banii obţinuţi ar fi ajuns la societăţi din străinătate, între care şi firme din Olanda, pentru a li se ascunde provenienţa, au precizat sursele citate.

Irina Schrotter susține că ancheta declanșată de DIICOT este o încercare de intimidare, afirmândcă a deranjat prin pozițiile sale „anumite tendințe care erau antidemocratice din România”.

„Dacă nu-mi permit prea mult, concluzia mea la o primă evaluare este că e o încercare de intimidare, pentru că nimic din ceea ce am făcut în acești 25 de ani de activitate atât eu, cât și soțul meu nu se află cu nimic în afara legii”, a declarat Irina Schrotter la un post de televiziune.

Ea a confirmat că a fost citată miercuri pentru a se prezenta la sediul DIICOT, însă se va întâlni cu procurorii săptămâna viitoare, deoarece acum se află în străinătate, fiind o perioadă a contractărilor în industria modei și având clienți peste hotare.

„Soțul meu a fost sunat în urmă cu câteva zile de către un procuror de la DIICOT București. I s-a adus la cunoștință că o doamnă, pe nume Dumitrescu, sau cam așa ceva, a făcut o reclamație vizând faptele menționate și procurorul ne-a rugat să venim la sediul DIICOT București, pentru a răspunde unor întrebări pe care ei le au referitor la reclamația respectivă. Habar n-avem cine e această doamnă (…) Soțul meu este acum la DIICOT. Eu sunt în străinătate, dar voi merge săptămâna viitoare să răspund întrebărilor dacă va mai fi cazul. (…) Personal, mi se pare suspectă coincidența acestor întâmplări și suprapunerea lor peste perioada în care se află România. E cunoscut că sunt o persoană vocală, care spun ceea ce gândesc și care am deranjat prin pozițiile mele anumite tendințe care erau antidemocratice din România”, a mai declarat Irina Schrotter.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.