Oficial MApN: Armata are nevoie de un Departament pentru armamente dinamic, modern

Armata Română are nevoie mai mult ca oricând de un Departament pentru armamente dinamic, modern, care să valorifice cât mai bine resursele umane şi financiare, a declarat, luni, secretarul de stat pentru armamente, Floarea Şerban, cu ocazia celei de-a 95-a aniversări a Zilei înzestrării armatei.

„Armata are nevoie mai mult ca oricând de un Departament pentru armamente dinamic, modern, care să valorifice cât mai bine resursele umane şi financiare destinate înzestrării armatei, potenţialul tehnic, tehnologic şi industrial, astfel încât să constituie un adevărat motor strategic al procesului de transformare a Armatei României pentru o integrare deplină în structurile euro – atlantice”, a spus Floarea Şerban, potrivit unui comunicat al MApN, citat de Agerpres.

În cadrul unei ceremonii, care a avut loc la Palatul Cercului Militar Naţional, secretarul de stat pentru politica de apărare şi planificare, Sebastian Huluban, a transmis mesajul ministrului Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, în care s-a subliniat importanţa activităţii desfăşurate de personalul Departamentului pentru armamente.
„Aveţi o responsabilitate uriaşă pe umeri, de calitatea muncii dumneavoastră depinzând viitoarelor echipamente militare. Vă asigur că apreciez efortul depus de personalul Departamentului pentru armamente, modul de îndeplinire a obiectivelor, precum şi activitatea generală desfăşurată de această structură cu rol determinant în conducerea procesului de realizare a înzestrării Armatei României în condiţiile restricţiilor impuse de resursele bugetare puse la dispoziţie”, le-a transmis ministrul Corneliu Dobriţoiu.

Potrivit sursei citate, secretarul de stat pentru armamente a felicitat şi a premiat echipele Agenţiei de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare şi a Academiei Tehnice Militare, care au obţinut premiul pentru realizări ştiinţifice deosebite în anul 2012, cu proiectul ”Utilizarea/Controlul Dinamic al Materialelor de Camuflaj Adaptive”, atribuit de Organizaţia NATO pentru Cercetare şi Tehnologie, respectiv premiul al III-lea la faza finală a unui concurs internaţional desfăşurat în perioada 22 – 30 septembrie la Pullman, Washington, SUA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.