Fost înalt oficial britanic: Ucraina ne-a prostit

Dominic Cummings a fost principalul consilier al premierului Boris Johnson, adept al unor măsuri draconice pentru izolarea sociala la începutul pandemiei, pe care el însuși le-a încălcat. A fost unul dintre liderii mișcării pro-Brexit. La finalul anului 2020, relația sa cu premierul Johnosn se rupe, iar Cummings începe să-și facă propriile proiecte politice. A înființat partidul Sart Up, cu care visează să intre în Parlament, la alegerile din 2025.

Într-un interviu recent pentru ”I News”, Cummings a făcut afirmații dure despre situația din Ucraina și relația dintre Londra și Kiev. El spune că Vestul ”nu are fi trebuit să intre în această situație stupidă” și a susținut că sancțiunile împotriva Rusiei au avut un impact mai mare asupra politicii europene decât la Moscovei. Fostul șef de cabinet de facto al premierului britanic l-a criticat dur pe președintele Volodimir Zelenski și comparația pe care liderul de la Kiev o face cu Al Doilea Război Mondial.

”Asta nu este repetarea războiului din 1940, cu Zelenski în rolul lui Churchill. Tot acest stat ucrainean mafiot și corupt ne-a prostit, iar acum suntem terminați. Suntem terminați acum, nu?”, a spus Cummings.

După interviu, într-o postare pe Twitter, Cummings a spus că Zelenski este un lider precum Potemkin. A mai scris că războiul nu face decât să întărească relația dintre Rusia și China, spunând că statele vestice ”au împins Rusia într-o alianță cu cel mai mare producător industrial al lumii”. El a mai deplâns faptul că Vestul nu a știut să-i transmită lui Vladimir Putin un semnal suficient de puternic pentru a-l descuraja să invadeze o altă țară.

”Ce lecție i-am dat? Lecția noastră pentru Putin este că suntem o adunătură de bufoni”, iar războiul ”a transmis întregii lumi că suntem o adunătură de clovni”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 33

42 de Comentarii

 1. Păi , cine poate fi prostit ?? Evident PROSTU,,. Deci din start și din antecedentele de opt ani era clar de cine e agresorul,.. și la fel era de știut că infrîngerea rusiei inseamnă război mondial nuclear.. Deci practic rusia nu poate pierde, căci pierde de fapt global Terra..Niște belicoși in pamperși s-au lansat in crime și cred că li se va face statuie, insă nu există suficient bălegat in lume pentru socluri..

 2. Asta clar nu e insular ! Ori este unul destept ceea ce rar vezi la poporul englez .Dar ce folos kiupalacii nu au multi precum el!

 3. Un om care le spune pe sleau. Tot razboiul din Ucraina se trage de la bani adica initiativele brics facute de Rusia. Bancnotele fiat isi pierd valoarea prin inflatie pentru ca folosesc ca suport forta nato si nimic altceva. In schimb moneda brics e garantata cu petrol si aur.

 4. O fi ascultat imnul Romaniei ? Ca prea s-a desteptat asa dintrodata……

 5. Vad ca britzul nu zice nimic de fostul lui boss, Johnson, care a oprit procesul de pace care incepuse prin intelegrile de la Istanbul si inceperea retragerii trupelor ruse, in martie 2022! Marea Britanie este dusmanul numarul unu al Rusiei, un antemergator razboinic al unchiului Sam. Ei viseaza un nou razboi al Crimeii, pentru refacerea Imperiului Britanic prin „marea” USA! Uita insa ca daca nu pornea razboiul in Est si rezistenta caineasca a rusilor, „marea” insula era ocupata de Hitler! Englezii sunt in spatele tuturor operatiunilor speciale pe care le face Ukrania in dauna Rusiei, podul Kerci, distrugerea navelor in Marea Neagra, lovirea adinca in teritoriul rusesc de obiective importante, militare sau civile. Initiativa cu confiscarea activelor rusesti din Vest a pornit tot de la britzi!!

 6. Ca sunteti bufoni nu mai e demult o noutate. Noutatea e ca rusii nu sunt. Daca nu erati capabili de un razboi nuclear, de ce v-ati bagat in chestia asta ? Ca asta era dezvoltarea logica a situatiei intre oameni seriosi.

 7. Prostul dacă nu-i fudul, parcă nu e prost destul.Fudulia și prostia merg mână în mână.Toți drogațiisunt proști iar puterea e un drog puternic, lafel cum sunt și banii mulți, numai că asta nu se vede imediat.Good times are over. Hello darkness. Noaptea minții are consecințe, asta e învățăturacăzăturilor din „postadevăr”.

 8. …bufoni,bufoni,dar cu circul ăsta tragic mor și suferă milioane de oameni…iar pe termen lung,cine poate anticipa care vor fi urmările;ei,dar mai vindeți voi niște bucățele de Europa(șervețele mai sunt pentru „afaceri bune”,trebuie doar căutat cel vechi,al lui Stalin&Churchill,ca model) și vă mai asigurați pentru ceva decenii;VAE VICTIS!

 9. 👏👏👏👏👏👏👏👏
  Sper ca at i luat la cunostinta !!!

 10. Nu, statul ucrainean nu v-a prostit ati vrut sa fiti prostiti pentru ca raspundeati la comenzi. Asa cum congresul american a vrut sa fie prostit cu „dovezile” despre armele chimice ale lui Sadam Husein. Asa fac politicienii din vest. Voteaza sau promoveaza niste mizerii stiind foarte bine ce fac adica raspund la ce vor stapanii. Cand treaba s-a exrcutat si pute ingrozitor fac toti inclusiv presa pe naivii inselati! Vai, vai n-am stiut saracii de nou cum am fost trasi pe sfoara de Ahmed care ne-a zis ca a vazut el un camion cu arme chimice!

 11. Americanii au pornit războiul din Ucraina și fraierii de europeni plătesc pretul! Succesuri naziști!

 12. Nu Ucraina v-a prostit. Erati asa dinainte. N-ati avut voi un priministru care era agent KGB si care s-a p..sat cu bolta pe MI5 si MI6? Nu sunteti voi condusi de musulmani? N-aveti voi un rege batut in cap, care se crede urmasul lui Vlad Tepes si se plimba cu toiagul prin Viscri? Nu s-a pupat el cu Cioaba? Ce mai vreti?

 13. Are dreptate omul,toată lumea ,că la o strigarea inexplicabilă și lipsită de o logică benefică pentru cetățenii UE,sau strâns în a ajuta cel mai corupt și mafiot stat Ucraina,care a sfidat o lume întreagă, într-un război ,care este pierdut din fașă, rușii trec că prin brânză,de fapt a fost un lucru benefic,a dispărut carcalacul covid, făcut în laboratoare peste noapte , odată cu începerea războiului,dar desigur ,nu este conspirație

 14. Trecutul, diplomatia si mentalitatea muscalilor nu au fost studiate cum trebuie, tocmai pentru că nu s-au tras niciodată învățăminte nici macar din razboiul rece. Moscova imperialista nu a fost niciodată pacifista. Istoria acestui stat obez demonstreaza, intr-adevar, iar astazi deosebit de lamurit, ca aceste animale de pradă se îndreaptă încotro le impinge instinctul gregar, fără nicio ezitare. Daca Putin a pus saua pe taramul mujicilor, a pus-o bine. Calarind cu îndrăzneala, divinizandu-si turbarea de o mie de ori mai turbat decat o mie de câini, Putin casapeste cu indaratnicie poporul uctainean, asa cum stie el mai bine. Si predica ipocrit ca cruzimea e justificata. La muscali, universul se împarte in doua: Rusia pagana si restul. Or, diplomatia rusa are o sculă care ține loc de inteligență: șarlatania. Orice proiect de pace, propus de această țară funesta, este un șiretlic. Cum sa le stavilesti canibalilor rusi foamea clinică de noi teritorii? Tupeul obraznic e pe masura burdihanui FetideNatiei ruse care, cum se lauda sangerosul pitic, „nu se termina nicăieri”.

 15. Nu Ucraina a prostit. Rusia Fascista, Putin i-au prostit. Occidentul l-a perceput pe Dictator ca pe o briza de aer proaspat. Iluzia ca Fascista Rusie poate fi mentinuta in sistemul international bazat pe reguli, concesiile pe care occidentalii orbiti le-au facut sistemului criminal putinist, relația toxica cu acest PolPutin, le-a jucat feste. Pe toti europenii i-a aburit, sfidat si scuipat acest KGB-ist insignifiant si grețos.

 16. Nu i-a prostit nimeni cu nimic, șmecheru tot șmecher până până la ultima suflare …
  Adevărații prostiți ai fost ucrainenii !

 17. brusc Ceata lu’ Pițigoi de pe forum !
  Hai, buey VITEJILOR, aruncați cu lături peste AlbioneZ: „putinist”, „Rusofil”, ruble șamd.
  RumburKaK ? ghițanul? Elena PoMpa ? Prostu’ îngropat în Rusia ?
  Șo pă Cummings, măR🤣g
  ■}RumburKK- StatMajoriZdu GărZilor PATRIOTice Tulcene -RumburKK{■

 18. Nu Jeglenski i-a prostit pe vestici ci taman invers. Occidentul cel îmbuibat, în frunte cu SUA și secondat îndeaproape de Perfidul Albion, i-a prostit pe ucrainieni să se lase antrenați în această tragică aventură. Cine a organizat Maidanul, a fost în spatele loviturii de stat din 2014 dacă nu SUA cu emisarul Victoria Nuland întărâtată de Unul Robinete Biden ?. Apoi aducerea unui actoraș la conducerea Ucrainei, după modelul Reagan, zice se de succes ( succesuri) ca să repete comedia și la Kiev. Numai că au căzut în greșeala lui Hitler, care considera URSS, acum Rusia, un colos cu picioare de lut. Numai că lutul ars un pic dă ceramica, material care este deosebit de rezistent, chimic, fizic, dăinuie peste milenii, ba înlocuiește și cele mai rezistente oțeluri. Cam așa au decurs lucrurile. După ce au ars picioarele colosului, acesta le-a rupt dinții și nemților iar acum și americanilor. Cine nu învață din istorie riscă să o repete, dar la o scară mai mare. Păcat că ucrainienii sau lăsat așa ușor păcăliți, dar nu este singurul popor ușor de păcălit cu mărgelușe de sticlă, românii deschid lista.

 19. Un ipocrit care ar face orice ca să rămână la butoiul cu miere.
  Din cauza unor asemenea jeguri suferă omenirea, fiindcă sunt atât de ticăloşi încât nu au valori şi nici probleme de conştiință, iar trădarea este mijlocul lor predilect de a ajunge la putere. Uitați-vă la Rishi Sunak sau la Cameron, ca să luăm exemple recente din perfidul Albion. Sau la 95% dintre politicienii europeni, în frunte cu Ursula.

 20. sanduk 12:29 zici de „sistemul international bazat pe reguli”. Care reguli buey trollache hahol, reguli impuse de amerloci pt avantajul lor, incalcate sau schimbate cand nu le mai convin.
  Un rusofob adevarat ca tine tb. sa fie pe front sa infrunte orcile nu frecat menta pe forum. Capisci svinya ?!

 21. O parte vinde arment slugilor din colonii, cealalta isi consolideze puterea. Dar sa castige in mod clar nimeni nu trebuie ca si-ar pierde obiectul muncii.
  Americanii le dat arment cat trebuie dar sa nu-i copleseasca pe rusi. Rusii bombardeaza dar sa mai ramana de bombardat sa nu distruga chiar tot. Vine Ursula la Kiev, suna Brucselul la Moscova sa faca pauza e vizita de lucru.

 22. Bună!
  Cine provoca pe ruși în Donetk si Luhansk dupa acordul de la Minsk?
  Ce spuneau hahulii? Daca vin rușii, ii asteapta iadul?
  Propaganda deșănțată in favoarea Ucrainei nu a făcut bine nici Occidentului si nici României. Minciună de cele mai multe ori se întoarce împotriva celui care a
  spus-o.
  Rusia este un lup hulpav, dar de-a lungul deceniilor Occidentul arogant,egoist, laș si lipsit de viziune nu a jucat la câștig, a jucat intre prost si foarte prost.
  Aventura Occidentului in Ucraina putea fi evitată,dar americanii aveau in cap altceva,câștiguri fabuloase.
  Europa s-a ales cu pagubă si necazuri. Pe americani nu-i interesează o Europa prosperă, puternică militar,ci doar sa fie un apendice al SUA.
  EUROPA TREZESTE-TE !

 23. sanducu occidentalii ,,orbiti”, de fapt ipocriti, cu doua fete pe care nu i-au aburit, sfidat si scuipat ci au colaborat cu ei, au fost sustinuti de ei si Wall Street, construiti ca dusmani de serviciu pritre altii cu Libia, Coreea de Nord, Iran, etc. Cei 7 anuntati de Wesley Clarck, iti amintesti? Nu-ti amintesti, ca ai memoria selectiva indusa cu masuri duble, triple ca orice neolimbist rezist.. Ca sa aveti voi, autistii semidocti frumosi si liberi din ce troaca sa va adapati si sa va regurgitati meme-urile de neterminati prinsi in dialectica hegeliana

 24. SUA si UK au prostit Ucraina ca aceasta sa intre in razboi cu Rusia in loc sa accepte o pace avantajoasa.

 25. Cummings, Jeremy Corbin, Farage, George C…nume ce se opun CELOR DIN UMBRA, SISTEMULUI ce conduce sistemul bancar si implicit politic. Si ce au patit ei? Pai pe Corbin l-au facut antisemit si l-au aruncat din partid si i-au interzis sa intre in politica. La englezoi nu conteaza cine e la putere CONDUC ALTII. Laburisti, democrati sau conservatori sunt obligati sa se supuna sistemului.
  Ce i-au facut lui Farage? i-AU INCHIS CONTUL BANCAR. Cummings e patit stie ce il asteapta daca incalca linia.
  E ceea ce s-a intamplat si la noi: numeni nu mai are incredere in cine vine la putere pt ca tot americanii conduc tara. Daca astazi punem un Ceausescu la putere, il impusca. Daca vine un patriot roman si opreste jefuirea si indatorarea tarii, il distrug.

 26. DOMNU asta nu spue nimic nou ,am vazut de la inceput cine,ce, a pierdut si CASTIGAT.Problema grava e Ca in Romania la putere stau niste impostori venetici COUNISTII, care dupa ce ne.au RUINAT si indatorat vor sa ne bage si in razboi dupa ce ne.au decimat cu experimetul sanitar genic ucigas Dar mai ales din 89 incoace.Si cum romanii dorm adanc s.ar putea sa ne trezim incet Ca pioni de manevra intr.un razboi care nu.i al nostru.

 27. Realitatea vazuta de intreaga lume la ora actuala dovedeste cit se poate de clar ca Ukraina impreuna cu America au prostit intreaga omenire .Ce este foarte trist , o parte din cei care butoneaza la Bruxelles, sint pionii americanilor si fac exact tot ce li se transmite de peste balta.Lingaii conducatori ai tarilor europene, printre care si caricatura noastra de la Cotroceni, executa tot ce primesc de la Bruxelles, sau de la paraliticul de peste balta.La ora actuala sintem toti facuti ca la Nufarul datorita faptului ca ne-am bagat unde nu ne fierbe oala .Ce o mai fi de acum inainte vom vedea ,dar zile bune nu cred ca vom mai putea avea ca inainte.Singura speranta sint alegerile prezidentiale din America, ca sa dispara acest paralitic sclezoat la cap ,care a inebunit intreaga omenire.

 28. Marea resetare,cap.II -războaie. Depopularea continua,distrugerea economica și ea.

 29. @Marele Urs tampit
  -sint shanse f. mari ca intr-un razboi nuclear total
  sa nu auzi vesti decat de la tembelizator
  in genu Covid,
  ca sa vb. de prosti/prostire
  (sint prea multe tinte
  si prea putine „focoase”
  capisci?)

 30. @Sandu : Este incredibil cate prostii pot incapea intr-un cap de musca ! Cica ,, Orice proiect de pace, propus de această țară funesta ( Rusia ) , este un șiretlic ” . Zau Lae ? Haholeo , Angela Merkel in iunie 2023 si Francois Holland in septembrie 2023 au afirmat ca acordul de la Minsk din 2015 , a fost o teapa data Rusiei ! A fost semnat de escrocii ,, civilizati si democrati ” numai si numai pentru a da ragaz Ukrainei sa fie inarmata de catre ,, lumea libera ” ! Ia zi cum e cu ,, parsivenia ” diplomatica ! Haholeo , daca nu ai aflat pana acum , Rusia a avut o diplomatie excelenta dintotdeuna ! La fel si spionajul !

 31. Noi prostii balcanilor ne-am prins din serva ! Zici ca sunt tari facultatile alea din Anglia ? da, da alea de 10 000 de euro anul, ca Biotera !!!!

 32. Tipul are dreptate dar daca ar lua-o de la inceput tot cu Zelenski s-ar situa.Faptul ca Zelenski si-a batut joc de vest, fluturandu-le pe la nas o Ucraina fecioara care acum a ajuns baba, este limpede.Numai mosii si-au facut iluzii.Poftiti de va infruptati razboinicilor dupa ce veti aduce carnea de friptura.Dupa cum vedeti n-a mai ramas mare lucru de la ospat asa ca puneti banii jos daca vreti avere.Pana una alta fondul de investitii american ii cere lui Zelenski transa din datorie.Sa vedem cine plateste friptura.Cred ca tembelii infierbantati din est care nu mai contenesc sa cante in cor””cat va fi nevoie””.

 33. @ Ostap Bender – @ Sandu este unul si acelasi cu @ Charlie. Si-a mai ” cizelat” putin timpenia „bolsevica- comunistoida-securistoida” si debiteaza aceleasi timpenii dar ” ambalate” mai frumos.

 34. Nu exista nicio Ucraina, doar „Republica Rothschild”! La un secol distanta (in spirala istoriei) a inceput Razboiul civil rus 2.0 (Războiul Civil Rus 1.0 Гражданская война в России, transliterat: Grajdanskaia voina v Rossii; 7 noiembrie 1917 – 16 iunie 1923) si, ce sa vezi, protagonistii sunt tot ucrainenii (fara evrei dar cu „comandant suprem evreu”) si cu aceleasi natiuni care ii sprijina militar. Daca primul conflict a durat 5 ani si 7 luni oare cat va dura al doilea? Sponsorii acestui razboi sunt numai „tarile sclave clanului Rothschild” dar mi-e teama ca nu cotizeaza nimic in contul datoriei si o sa ramana „si batuti si … si cu banii luati!” Aviz trolilor prohaholi!

 35. Nu-i adevarat ! Asa prosti ati fost dintotdeauna, engleZOI spurcati!

 36. I. Dragă Redacție, rog nu cenzurați! Dle Sandu (și altora ca tine), te știu de prost de multă vreme. Și ți-am zis-o mai demult, de câteva ori. Nu mi-ai răspuns. N-ai comentat niciodată postările mele deși am detaliat ce susțineam cu argumente nu cu gulgute, cum faci matale. Abia aștept replica matale, dar să nu-ți pară rău! Nu e treaba mea să-l apăr pe Putin, dar nu ai face bine să te pui în situația lui și să recunoști cinstit ce ai face după ce ai fost provocat premeditat și ilegal și în modul cel mai ticălos de Vestul colectiv capitalist și barbar în frunte cu OCULTA/Satana americană, ce axă, pur și simplu = epicentrul RĂULUI din lume. Pentru matale și alți dobitoci care ar vrea să-mi bage pumnul în gură (îi asigur că vor rămâne fără pumn, numai să încerce): respect profund și interesat față de orice națiune din lume, toate fiind, religios vorbind, creații divine! Vai de națiunea americană, cea mai captivă din lume și cosmos, chinuită în ghearele unei clici monstruoase, care pupă-n koor marele capital supraimperialist american! Zic clică și nu elită, da, SUA au o elită stiințifică și culturală de mare calibru care merită întrega admirație, sunt convins nu numai a mea! Citește, nu-ți dăunează sănătăți, două mari personalități, istorici, politlogi și filosofi: Fritz Stern și Paul Kenedy: SUA nu au fost niciodată, dar niciodată, democrație ci doar o plutocrație pentru care războiul a fost și este un mod de viață/ producție. Numai că potrivit legii entropiei totul are un sfârșit, inclusiv imperiul american, cu multe asemănări cu cel barbar roman!

 37. 2. Un profesor de matematici, oltean, a scris o care după experiența trăită în SUA: „America,imperiul Satanei„ sper că-mi amintesc bine titlul. Cei care se duc acolo sunt, cei mai mulți, ca fluturii la lampă. Mă doare-n șpiț dacă nu o să ne de dreptul de a intra la ei fără viză. Nu m-aș duce nici pe gratis! Aș prefera să vizitez Petersburgul, Ermitajul, Camera de chihlimbar etc. China. Noi am avut după Marea Prostituție din 89 președinți, prim-miniștri, miniștri, parlamentari, aproape fără excepție, pupincuriști ai VEstului Capitalist, numai patrioți nu! Bomboana pe colivă: Jos NATO, jos UE (actuala formulă idioată antinațională de sclavie!) Slavă România! Intră-n ring,dacă îți dă mâna, sau ți-e frică! Să nu uit: Scoția vrea justific independența, la mai mare! Albionule perfid/n-ai avea nimic în blid/ doară câțiva bobi de linte/ atît să-ți aduci aminte/ fost-ai lele cât ai fost/ tu îns-ai rămas de prost! Puneți mânușile de box, Sănducule!

 38. Sandule tot respectul!!!
  Ai un furnizor de prima clasa.👏👏👏👏👏👏👏👏👏

 39. Con spune:
  12 MAI 2024 LA 13:37
  Lucratura de WW3 soft a khazarimii mondiale, vrea sa bata departe, incepand de fapt cu acest blat de razboi khazar, adica khazarul Zelea nsky=legionarul verde vs. khazarul Putin=legionarul roshu galbejitul, depashind cu mult WW2=marele macel Pobeda=mare kacialma de Poker Mondialu a derbedeilor Planetei, cu invingatori stabilitzi din start, la care militarul Antonescu, nefiind politician nu s-a prins. Dovada fiind Romania a 4-a fortza militara contra Germaniei (dar pe care Stalin a atacat-o fiind tzara NEUTRA), nu a fost admisa ca invingatoare, depashiind Frantza in ce priveshte efortul. Acum algoritmul razboiului mondial a fost scris de khazari la Malta, parcurgand cu minnusuri shi plusuri, ca asha este la Cain shi Abel, etapele lui, ca sa nu sa prinda poolimea=goyimii lor. Cu prosteala britanicii nu stau prost, ex.Britexit din UE, dar de ce nu reactzioneaza ei mai pe shleau la cerintzele obraznice de intrare in UE, NATO, ale Ukrainiei, sau macar la lamurirea Trasnistriei=adevarata granitza naturala intre popoare ca sa fie pace shi linishte in UE, nu inventzii de chipurile au ce sa rezolve ashtia alles bulake. Daca vor fi, in final va vrea shiRusia sa fie in NATO shi UE, shi atunci apare miza lor cea mare ashteptata=ce va zice China?=nu ca Rusia acum ca este extindere???….Momentul lor ideal sa atace China=asta va fi…
  O zi buna.
  Con
  p.s. JOS LABELE DE PE GURILE DUNARII, CARE SUNT INCA DIN ANTICHITATE ALE EUROPEI!

 40. mishteaux … acest CLOWN care si el ante-pre-stia dianinte !
  🙂
  (-> 27 mai 2024)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.