Un ministru german propune crearea Statelor Unite ale Europei în vederea depăşirii crizei

Criza din zona euro poate fi depăşită numai dezvoltându-se uniunea politică a continentului, prin crearea unor „State Unite ale Europei”, a apreciat ministrul german al muncii, Ursula von der Leyen, potrivit EFE.

„Obiectivul meu sunt Statele Unite ale Europei, urmând exemplul altor state federale precum Elveţia, Germania sau SUA”, afirmă ministrul german în declaraţii publicate duminică de săptămânalul Der Spiegel, preluate de Agerpres.

Ursula von der Leyen a susţinut, săptămâna aceasta, cerinţa Finlandei ca ţările care apelează la fondul de salvare să garanteze creditele cu rezervele lor de aur şi se numără printre politicienii care au păreri diferite faţă de cele ale cancelarului federal, Angela Merkel, asupra acestui subiect, adaugă sursa citată.

O uniune politică ar permite unificarea chestiunilor importante în materie de politică financiară, fiscală şi economică „profitându-se de avantajele mărimii Europei”, deoarece pentru a face faţă concurenţei globale nu este suficientă o monedă comună, consideră Ursula von der Leyen.

Ministrul german avertizează, totodată, împotriva unei dezmembrări a bătrânului continent, deoarece aceasta ar face să „se formeze diferite alianţe în Europa cu subsecventele pericole pentru piaţa internă comună şi cooperarea politică”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.