Undă verde Se vinde altă bancă

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Intesa Sanpaolo SpA intenţionează să preia First Bank SA, potrivit unui comunicat al instituţei de concurenţă. Potrivit instituţiei, Intesa Sanpaolo SpA este activă în principal în domeniul financiar-bancar, fiind societatea-mamă a grupului Intesa Sanpaolo. Grupul Intesa este prezent în România prin intermediul subsidiarei române, Banca Comercială Intesa Sanpaolo România SA.

First Bank SA este o instituţie de credit activă pe piaţa serviciilor financiar-bancare din România, care operează o reţea de 40 de sucursale şi oferă servicii atât persoanelor fizice, cât şi persoanelor juridice.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

În comunicat se menţionează că decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. se „consolideaza” sistemul bancar, cum s-a consolidat la americani dupa 2008… din peste 5000 de banci, acuma mai au vreo 1500, restul au fost „salvate” de JP Morgan, adica de aia care detin FED-ul american.

  2. Mai ramin cele din parcuri, ce va plingeti ?O cumpara un alt arivist mai flamind …..

  3. Cei de la ASF vor prime cand bancile se vand ca patrunjelul in piata.Romextera Bank a fost tranzactionata prin metoda suveica cu autorii Sorin Ovidiu Vantu si a liderului de sindicat din Petrom,Actiunile le puteam vinde in 2006 cu 6000 lei,acum ajunse la Patria Bank valoreaza 200 lei.De fapt ce urmaresc si pe cine supravegheaza acesti pretentiosi ”specialisti;;

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.