Profețiile electorale ale lui Rareş Bogdan

Prim-vicepreşedintele liberal Rareş Bogdan a declarat, miercuri, că „bătălia cea mai importantă pentru PNL este pe 15 septembrie”, la primul tur al alegerilor prezidenţiale, menţionând că, la următoarea vizită de la Casa Albă, în Biroul Oval, alături de preşedintele SUA, trebuie să stea preşedintele liberalilor, Nicolae Ciucă.

„În urmă cu şapte ani am fost în Biroul Oval, în calitate de jurnalist, mi-am amintit, preşedintele Iohannis stătea pe acelaşi fotoliu, în partea cealaltă stătea un alt preşedinte – Donald Trump – şi mi-am amintit de acel moment. (…) Vă spun că bătălia cea mai importantă pentru Partidul Naţional Liberal este pe 15 (septembrie – n.r.), pentru că în acel birou, nu ştiu cu ce preşedinte, cu actualul de la Casa Albă sau cu altul, dar să ducem tot un liberal. La următoarea vizită de la Casa Albă, acolo, în acel Birou Oval, trebuie să stea preşedintele Partidului Naţional Liberal, Nicolae Ciucă. Eu cred că este extrem de bine pregătit pentru această poziţie şi vă cer să nu vă opriţi după data de 10 (iunie – n.r.), pentru că bătălia noastră cea mai mare este pe data de 15 (septembrie – n.r.)”, a afirmat Rareş Bogdan, la Conferinţa regională „Europa în fiecare localitate”, organizată de TNL Bucureşti.

El a spus că PNL se bate pentru primul loc la alegerile europarlamentare.

„Bătălia va fi una epică pentru că vorbim de o bătălie pentru Europa, vorbim de o bătălie pentru democraţie şi pentru occidentalizare. (…) România are o şansă, Partidul Naţional Liberal are o şansă. În urmă cu cinci ani, în faţa dumneavoastră am spus: PNL va câştiga alegerile europarlamentare şi foarte mulţi erau sceptici. Acum vă spun că PNL se bate pentru primul loc la sfârşitul zilei de 9 iunie şi, dacă nu luăm locul unu, vom lua 100% locul 2, dar ne batem pentru locul 1”, a spus Rareş Bogdan.

Prim-vicepreşedintele PNL s-a referit şi la alegerile locale, menţionând că liberalii au o şansă istorică pentru Capitală cu Sebastian Burduja.

„Ştiu că părea că intră cu a doua şansă, eu vă spun că, dacă facem ce trebuie şi dacă ducem campania la nivelul care a fost la început, cu turarea motoarelor, Sebastian Burduja, avem o şansă istorică pentru Capitală. Şi n-o spun doar din respect şi din drag faţă de Sebastian şi pentru a da încredere colegilor noştri din Organizaţia Bucureşti, ci pentru că în acest an alegerile la Bucureşti se vor câştiga cu sub 30%, pentru că cei trei candidaţi importanţi au bazine electorale aproape similare, care pot să îi ducă la o diferenţă care ţine strict de mobilizare şi de ultimele zile din campania electorală. Dacă facem ce trebuie, Sebastian va fi între 24% şi 28%, exact cum vor fi şi Gabriela Firea şi Nicuşor Dan”, a susţinut Rareş Bogdan.

Liderul liberal a spus că Burduja este cel mai bine pregătit dintre candidaţi.

„Credeţi-mă şi ştiţi asta foarte bine, este cel mai bine pregătit dintre ei, pentru că ceilalţi doi au dovedit, în ultimii 20 de ani, am văzut cum a fost condus Bucureştiul. Acum e nevoie de o restartare, pe care am văzut-o prima dată la Sibiu, cu Klaus Iohannis, care a ştiut să folosească fondurile europene şi capacitatea extraordinară de negociere la nivel internaţional, apoi am văzut-o la Cluj, am văzut-o la Suceava şi am văzut-o la Oradea”, a adăugat Rareş Bogdan.

Potrivit acestuia, „Nicuşor Dan a fost un excelent om din societatea civilă, dar a fost şi este o calamitate, un dezastru de manager al unei capitale, care este departe de o capitală europeană, aşa cum arată ea astăzi”.

Rareş Bogdan a subliniat că este important să le fie explicat votanţilor lui Nicuşor Dan de acum patru ani că, „în acest moment, Partidul Naţional Liberal are candidat viabil, valabil şi care trebuie să primească voturile lor, pentru că ştie ce are de făcut, în parteneriat cu viitorul guvern, cu Consiliul General”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

12 Comentarii

 1. Rares nu greseste .Burduja este vitorul bucurestilor .Toti ceilalti primari sau fosti primari care candideaza nu au performat nici macar o secunda .Chicotelile pe la TV , barzii platiti de primarie sa tot cinte pe la petreceri si parizerul imbibat de usturoi nu duc la cistigarea orasului .Burduja trebuie sa isi respecte blazonul .Bucurestiul nu este „Poplaca” sau ala de ne zice povestea unde s-a rasturnat „carul cu prosti” . Bucurestiul este un oras European cu pretentii .Bucuresteanul doreste sa aiba reprezentativitate in Occident .Burduja va fi primit peste tot ceea ce nu putem spune despre ceilalti fara ai jigni desigur .

 2. Ne-am saturat de prosti!!! Nu-i mai dati la ziar! Lasati-i sa zbiere in voia lor, dar nu-i mai dati la stiri. Sunt romani valorosi cu zecile de mii ca altfel n-ati mai avea lumina-n casa! Il vreau pe Nea Vasile cu cheia franceza in mana pe prima pagina a ziarului! Pe profesoara de romana care intr-o zi va face atac de cord la catedra si tot nu se va lasa pana cand loazele stiu sa scrie! Sunt peste tot romanii buni!

 3. tzoparlanul…face reclama fiului de hotz….
  Bancorexul a dat credite cu garantare la misto la toata politzia, armata, securitatea si activul de partid…
  economia romaneasca postdecembrista..s-a bazat pe ai mai patrihotzi dintre patrihotzi sa cladeasca capitalismul..lor
  atit tzoparlansky Rolex borcan cit si Burduja hotz Burduja, isi trag existentza din aceste hotziiBurduja..isi facea facultatea in USA pe banii vostrii prostanilor…
  iar Tzaoparlansky…primeste Salariul de asa zis eurpean…tot din banii vostrii
  Voua va place sa fitzi condusi de Hotzi…? Nu cred…

 4. Borcanele ia scoate maneca din zarzavat ! mai ai tinicheaua care ai cumparat-o cu 30 000 euro ? 😀

 5. Când ți se urca rolexul la creier vezi c(i)ucii cum ies presedinti! CÎȚU PRESEDINTE!!!!!!!

 6. Daca politica ar fi un spectacol, rares-talmes-balmes ar fi un comic vestit. Diferenta e ca la spectacol poantele sunt intentionate, pe cand pacaliciul asta are un umor involuntar de iti vine sa-i anulezi sunetul. Oricum e de ajuns moaca lui ca sa faca sa rada si curcile.

 7. Bă,încă nu la priponit nimeni pe acest nenorocit?…are noroc ca n-l întâlnesc ,vreau să-i strâng mâna!…in menghină…

 8. Clară … ăăă ne e Claritatea !
  Oameni buni, eu vă … ăăă tot spun da’ voi nu vreți să … ăăă mă … ăăă credeți:
  Cu Burdujel-Bancorex, PeNaLeii vor MUTA DECISIV: la tomberonul politic !
  Jocul e încheiat, măăăR🤣g
  ●}RumburKK- StatMajoriZdu GărZilor PATRIOTice Tulcene -RumburKK{●

 9. asta minte mai usor si mai natural decat respira. are mari dificultati in a separa realitatea de sf si dorinte proprii

 10. „Credeţi-mă şi ştiţi asta foarte bine, este cel mai bine pregătit dintre ei, pentru că ceilalţi doi au dovedit, în ultimii 20 de ani, am văzut cum a fost condus Bucureştiul.”
  Daca N.Dan ar fi intrat in PNL ar fi fost bun.
  Burduja un profesionist. De ce nu l-au lansat din start?

 11. cracanel, dragul de el… e scump ca un plus murat de ploaie…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.