Modificările pe Justiţie. Punct şi de la capăt

Nici nu s-au votat bine proiectele de modificare a Codului penal și Codului de procedură penală că au şi început problemele. Reprezentanții USR au anunțat, miercuri, că vor sesiza CCR pe acest subiect.

Statul de drept și democrația au fost, din nou, batjocorite în Parlamentul României de coaliția PSD-ALDE, susținută de UDMR și minoritățile naționale. Infractorii ajunși în funcții publice, în frunte cu Liviu Dragnea, au abuzat iar de poziția obținută prin votul românilor cinstiți pentru a bloca Justiția și a scăpa de răspundere penală pentru faptele comise. Disperat să-și rezolve problemele penale până pe 20 mai, când ar putea să fie condamnat definitiv la închisoare, în al doilea din cele trei dosare pe care le are, Liviu Dragnea a ordonat deputaților PSD să urgenteze ciopârțirea Codurilor penale, în dispreț total față de alegători și față de țară, chiar dacă votul de astăzi riscă să arunce România în beznă”, au transmis reprezentanții USR, printr-un comunicat de presă remis, miercuri, MEDIAFX.

Sursa citată mai spune că, împreună cu celelalte partide din Opoziție, va uza de toate pârghiile parlamentare și va ataca la Curtea Constituțională proiectele de modificare a Codurilor penale, așa cum a făcut-o și în 2018. Demersul de atunci al Opoziției a făcut ca peste 100 de articole neconstituționale să nu fie astăzi în vigoare, iar România să nu aibă o legislație penală amputată și peste 100 de articole neconstituționale în vigoare.

Astăzi, practic, în Parlamentul României a câștigat hoția. Formele adoptate astăzi pentru Codul penal și Codul de procedură penală nu conțin articolele declarate neconstituționale de CCR, dar conțin celelalte porcării prin care România devine un rai infracțional. Prin votul de astăzi vedem cât sunt de importante alegerile de pe 26 mai, cât de important este ca cetățenii români să iasă pe 26 mai la vot, să voteze la referendum și pentru Parlamentul European, pentru că România este într-un pericol mai mare ca niciodată să iasă din Uniunea Europeană. Suntem convinși că vor exista reacții pe plan european față de adoptarea acestor Coduri împotriva recomandărilor Comisiei de la Veneția, ale Comisiei Europene și ale partenerilor tradiționali ai României. Liviu Dragnea nu mai are niciun fel de limită, pentru el nu mai contează nimic altceva decât rezolvarea problemelor penale pe care le are și pentru asta este dispus să sacrifice interesul României, ceea ce a și făcut astăzi”, a declarat Dan Barna, președintele USR.

Un nimic atât de simplu după vorbă după port își rezolvă problemele penale în Parlamentul României. România va fi supusă unei proceduri infringement pentru că ne batem joc de angajamentele pe care ni le-am asumat. Daca aceasta este România pe care vor să o creeze pentru copiii noștri sper să fie sancționați la alegerile de pe 26 mai pentru că nu aceasta este România pe care ne-o dorim”, a precizat și deputatul USR Stelian Ion.

USR a mai condamnat complicitatea UDMR și a minorităților naționale, care au făcut posibil, prin votul exprimat astăzi, să fie adoptate sute de modificări deosebit de nocive pentru funcționarea sistemului de Justiție.

Și liderul PNL Ludovic Orban a anunţat că partidul pe care îl conduce va ataca la Curtea Constituţională modificările Codului Penal şi Codului de Procedură Penală.

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de modificare a Codului penal și a celui de Procedură penală.

Comisia specială pentru revizuirea legilor justiției a votat, marți, un raport favorabil pe Codul penal în forma adoptată de Senat, deputații și senatorii juriști neacceptând niciun amendament propus de Opoziție.

Totodată forul legislativ condus de Florin Iordache a întocmit, marți, un raport de admitere cu amendamente asupra proiectului de lege privind Codul de procedură penală. Au fost eliminate prevederile declarate neconstituțional de CCR.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

19 Comentarii

  1. usr- niste nemernici. si cand te gandesti ca sunt unii cate-i vor vota….uite asa vom afla cate ramasite securiste sunt in Romania, la care se va adauga si prostimea…

  2. useristii astia au aparut in 2016 asa deodata din neant. Ar fi cazul sa se sape putin in istoricul vietii lor sa aflam si noi cu ce se ocupau inate de a deveni parlamentari sorosisti-hastagisti.

    • N-au aparut din neant, sunt „demni urmasi” ai securitatii, securisti in frunte ci nemernicul de Ciolos, sunt slugile lui Soros!

  3. Pai nu era clar ca asta se va intampla??? Pe cine surprinde ca PNL si USR ataca TOTUL ca CCR. Ca si Presedintele tarii, aceste doua formatiuni politice fac totul pentru decredibilizarea PSD-ALDE. Poate ca au dreptate. Poate ca nu. Dar aceasta lupta surda, comandata evident de catre cine trebuie, face enorm rau Romaniei. ma gandeam cum au fost modificate aspecte foarte importante ale legislatiei juridice de catre Guvernul Ciolos (ministru al justitiei era doamna Pruna) si NIMENI nu a comentat niciodata aceasta actiune. Dubla masura este evident standardul multora. Aroganta, dispret, atitudini normale ale unei mari parti a clasei politice actuale.

  4. Se incearcă încetinirea procesului până la promulgare. Se speră că între timp Ponta reușește să rupă majoritatea parlamenară și proiectul să nu mai ajungă a doua oară la promulgare, când Plăvanul nu mai poate să mugească.

  5. catarul asta derutat stie una si buna: atacam si rezistam. sunt redundanti in tampenia lor, franari pana la absurd. iar boul de la cotroceni le tine isonul din plictis si minte putina. asta erealitatea, loazelor, pesedeul guverneaza si are majoritate confortabila in parlament. noapte buna in continuare, pramatiilor.

    • Nu din plictis, ci dintr-un interes cât se poate de straveziu. Cu mintea, de acord ca e putina…

  6. Domnul din poză după atitudine de propagandist mirat de la Academia de Poliție trebuie să fie rudă după expresivitate cu domnul ex ministru Iordache.

  7. Arunca invinuiri, vorbeste folosind generalitati fara sa se poata referi in mod concret la vre-un articol care-l favorizeaza pe Dragnea, doar pentru a tine lucrurile pe loc si a nu se vorbi despre realizarile prezentei guvernari ci doar despre justitie. Iar ei tipa si tipa si tipa ! Pentru ce-i voteaza unii romani care-si iubesc tara, ca pentru cei care nu-si iubesc tara mi-e clar de ce-i voteaza ?!

    • Singurul neuron.Va este frica de 26 mai?O sa luati de nu o sa vina sa credeti

    • @gabriel
      pretenas tu esti prost sau asa te intrebuintezi? ce c_cat esti chemat sa alegi pe 26.05?! alegeri PE sau un referendum absolut inutil si, deci, irelevant. mamicule, bea mai multa apa si mai iesi din casa, sa te vada soarele, ca esti dezorientat soto.

  8. Alo, nazistule, cunosti o alta procedura legala si democratica care poate inlocui Parlamentul National in opera de legiferare. Ai! Aud !. Pramatiilor fasciste, putina rabdare pentru ca in curand o sa fiti „maturati” definitiv alaturi de celelate gunoaie la rigola istorie si preluati de canalizarea cu dejectii. Canaliilor, voi ne mai lipseati !

  9. Ce oameni pregatiti are acesti din USR.Sunt scoliti de SOROS.Daca din curiozitate va uitati la CV-le lor o sa va minunati.Scolile absolvite sunt „recunoscute” pe plan mondial.Toti au „lucrat”si le-a mers bine in afaceri si la locul de munca si de aceeia s-au refugiat in POLITICA unde au un loc caldut.

  10. Singurii care batjocoresc in mod nepermis, agresiv, sunt reprezentatii usr, in fapt, o secta de indivizi fara nicio calificare, fara nici o legitimitate, pe care nu i-a votat nimeni, creati de o banda a serviciilor speciale apropiata anumitor interese. Rusine, ca in Romania se permite asa ceva.

  11. FAZ: România relaxează pedepsele pentru fapte de corupție/ Recentele reforme împiedică lupta împotriva corupției
    Perioade mai scurte de prescriere a pedepselor, decriminalizarea mitei, impunitate la autodenunț – recentele reforme ale României împiedică lupta împotriva corupției, scrie Frankfurter Allgemeine Zeitung.

    ”În ciuda avertismentelor anterioare din partea Comisiei Europene, Parlamentul României a relaxat legislația penală de corupție miercuri sub presiunea guvernului social-liberal.
    Termenele de prescripție pentru mai multe infracțiuni au fost reduse.
    Mita a fost parțial decriminalizată: făptuitorul rămâne nepedepsit dacă se autodenunță în termen de un an – cu condiția ca procurorul să nu fi început încă o investigație.

    Criticii consideră că aceste schimbări ar putea aduce beneficii liderului PSD, L. Dragnea.
    Dragnea are un cazier judiciar, deci nu poate deveni prim-ministru, ci controlează guvernul. În prezent, el e judecat pentru abuz în funcție.
    În primă instanță, Dragnea a fost condamnat la 3 ani și jumătate în închisoare, iar o decizie finală la recurs e așteptată în mai.

    De asemenea, sancțiunile pentru delapidarea și abuzul de funcție au fost reduse la jumătate dacă infractorul returnează prejudiciul. Neglijența în serviciu, pedepsită anterior, nu va mai fi pedepsită.”

    https://m.faz.net/aktuell/politik/ausland/rumaenien-lockert-strafen-fuer-korruptionsdelikte-16155451.amp.html

  12. Iulian Bulai, deputat USR, a relatat pe Facebook o scenă de la discuția dintre membrii Comisiei speciale pentru justiție cu reprezentanții Comisiei de la Veneția.
    Bulai susține că E. Nicolicea le-a transmis oficialilor europeni că în deciziile finale al comisiei speciale s-ar fi strecurat greșeli din cauza ”comportamentului huliganic al opoziției care a venit cu boxe” la lucrările comisiei.

    Postarea lui Iulian Bulai:

    ”Sunt acum la întâlnirea cu delegația Comisiei de la Veneția. Sunt așezat între Iordache, Nicolicea și Cazanciuc.
    Trubadurul PSD, Eugen Nicolicea, le explică membrilor Comisiei de la Venezia că opoziția s-a comportat huliganic in comisii și noi am perturbat lucrările comisiei speciale pentru modificarea legilor justiției.

    Datorită comportamentului opoziției care a venit cu boxe (cc Stelian Ion), s-au strecurat unele greșeli in deciziile finale ale comisiei speciale. Așa se scuză marele Nicolicea în fața celor care au venit să ne întrebe de ce România o ia razna.

    Acestea sunt argumentele de grădiniță ale omului propus spre a fi viitorul Ministru al Justiției. Omul care se visează succesorul lui Tudorel Toader.

    Nu mai am cuvinte.
    Ne prăpădim de râs la argumentele lui. Dar e de plâns”.

    Dle Dragnea si Tariceanu, ce spuneti?!
    Ieri, Dragnea spunea cu totul altceva:
    „Întrebat despre contestatele Coduri penale, pe care PSD-ALDE a reușit miercuri să le adopte în Camera Deputaților, Liviu Dragnea a spus că nu a fost făcută nicio modificare, iar cei care spun altfel sunt „niște mincinoși”.

    • „Iulian Bulai, deputat USR, a relatat pe Facebook o scenă de la discuția de AZI dintre membrii Comisiei Iordache pentru justiție cu reprezentanții Comisiei de la Veneția.
      Bulai susține că E. Nicolicea le-a transmis oficialilor europeni că în deciziile finale al comisiei Iordache s-ar fi strecurat GRESELI din CAUZA ”comportamentului huliganic al opoziției care a venit cu boxe” la lucrările comisiei.”

      Ieri, Dragnea:
      Dragnea, a susținut, miercuri, după votul din Camera Deputaților pe Codul penal și Codul de procedură penală, că în Parlament NU a fost adusă nicio modificare, „nici măcar o virgulă”, față de Decizia CCR.

      Întrebat despre contestatele Coduri penale, pe care PSD-ALDE a reușit miercuri să le adopte în Camera Deputaților, Dragnea a spus că NU a fost făcută nicio modificare, iar cei care spun altfel sunt „niște mincinoși”: „Haideţi să fim riguroşi, o să vină alţii să vorbească – nişte mincinoşi. La Codurile penale s-a declanşat procedura de modificare acum multe, multe luni de zile, cu dezbateri şi spectacol. Au fost contestate la CCR aceste legi, CCR a spus că o serie de articole nu sunt constituţionale şi nu pot fi acceptate şi o serie de articole trebuie să fie modificate pentru a deveni constituţionale şi o serie de articole sunt constituţionale fără să fie modificate. Decizia luată de noi de anul trecut a fost ca doar articolele declarate constituţionale şi cele neatacate să continue procedura parlamentară, ca să se închidă o procedură”.
      El a susținut că nu a fost adusă nici măcar o virgulă deasupra deciziilor CCR.”
      https://www.hotnews.ro/stiri-esential-23107251-dragnea-despre-codurile-penale-nu-produs-nicio-modificare-nici-macar-virgula-deasupra-deciziilor-curtii-constitutionale.htm

      Sictir, javrelor!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.