Lui Orban îi iese numărătoarea

Ludovic Orban, premierul desemnat, a afirmat, la finalul negocierilor cu cele cinci formațiuni politice, că a depășit cifra de 233 de parlamentari care susțin Guvernul său. Pentru a putea fi învestit Guvernul Orban sunt necesare minim 233 de voturi.

„Numeric, astăzi, am depășit cifra de 233 de parlamentari care susțin învestirea Guvernului, sigur, negocierile continuă, pentru că vrem să ne luăm o marjă în cazul în care apar absențe neașteptate, dar în discuțiile pe care le avem cui partenerii, nivelul de mobilizare este maxim și maxim o absență este așteptată din partea tuturor grupurilor parlamentare care susțin Guvernul, deci în valoarea mea estimativ s-a dovedit a fi o evaluare care a fost depășită de realitate și cred că putem conta pe 224 de parlamentari prezenți, ceea ce ne oferă o garanție în plus că alături de parlamentarii individuali cu care avem înșelegeri, vom putea asigura cvorumul și învestirea, adică minim 233 de parlamentari prezenți în ziua de luni și de asemenea, voturile necesare pentru învestirea Guvernului.”, a afirmat Orban.

El a adăugat că negocierile vor continua.

„Suntem la finalul unei zile pline, care este și plină de rezultate din perspectiva șanselor de învestire a Guvernului. În cursul zilei de astăzi, am finalizat discuțiile și am semnat toate acordurile și înțelegerile pe care le-am negociat enterior cu partenerii care au fost alături de noi în susținerea moțiunii de cenzură și care sunt alături de noi în procedura de învestire a Guvernului. Practic, am obținut sprijinul, în urma acordurilor, din partea Grupului Minorităților Naționale, din partea PMP, USR, UDMR și ALDE. Vom beneficia de sprijinul formațiunilor partenere și în mod evident, prin susținerea acestor formațiuni care vor asigura învestirea Guvernului, punem și bazele unei majorități parlamentare care să permintă ulterior, bazele unei majorități, adoptarea proiectelor de acte normative pe care le-am inclus în programul de guvernare și în acordurile semnate astăzi.”, a mai spus premierul-desemnat.

Audierea miniștrilor propuși în Guvernul Orban va avea loc marți și miercuri, urmând ca votul să fie dat într-un plen reunit lunea viitoare, de la ora 14.00, potrivit unei decizii a conducerii Parlamentului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. Cu numaratoarea pina la 20 a fost mai greu (a trebuit sa reinceapa de citeva ori, cind ajungea pe la 10 …), apoi l-au ajutat „colegii lui, academicienii” ! …

  2. Are balta peste … si Romania curve, autonumite pompos „politicieni” !

  3. Numaratoarea ca numaratoarea daca este sfanta matematician Anastase la butoane,dar sa vedem ce si cat fac din programul expus: https://m.antena3.ro/actualitate/document-bomba-legat-de-colaborarea-pnl-usr-se-refac-toate-pensiile-543326.html
    Citez un patagraf:
    „B. Așezarea pe principiul contributivității a întregului sistem de pensii plătite de stat, în acord cu deciziile CCR referitoare la pensiile militarilor și magistraților și conform proiectelor depuse anterior de cele două partide, pentru a asigura un tratament echitabil pentru toți”, se arată în document.” Ia sa vedem de care pensii se va lega! Cu care categorie va incepe? Madam Dancila a inceput cu marele cotrocenist apoi capii si politicienii care nu au contribuit destul sau de loc la asigurari si la urma,majoritatea care a muncit ani grei si care au ajuns sub limita nivelului de trai conform cosului lunar necesar(o institutie internationala)!? Sa vedem daca au curajul sa umble la pensiile uriase si sa echilibreze cat de cat conform contributivitatea la asigurari pensii de stat pe perioada prestarii serviciului! De cand incepeti,baieti? De la toamna?

  4. „Vand convenabil parlamentar (deputat : 50 de lei ; senator : 100 de lei), usor uzat, proaspat resapat. Functioneaza pe baterii si raspunde la comenzi vocale, poate fi programat sa faca si „sluj”. Se vinde fara garantie (in sensul ca peste o saptamina va poate lasa in drum, plecind pentru alt stapin). Oferta de Halloween : trei la pret de doi !” … Si ia ziceti, domnu’ (?) Orban, care mai e mercurialul la parlamentari, pentru un vot ? Tot un kil de ulei si doua de zahar ?

  5. Ce miliarde la contracte de imprumut notariale mascate catre rude, soacre, socrii pe afaceri necesare a fi finantate au fost date la asa zisele negocieri pentru un vot, pt.ca Sica si Klaun s-au hotarat sa invarta finante, sa plateasca, sa cumpere si sa vand orice ,sub masca lobby in buna maniera vestica…In plus si ELSA aceasta scoala juridica dedicata relelelor juridice ,inainte,in timpul si dupa inscaunarea lor in politica strazii „revolutionare”,care „salveaza” Buc.,Clujul si toata Tara,Patria de „ciuma” aducand LEPRA pt.inceput in LEPROZERIA din PARLAMENT.In care pana si Pambuccian s-a dedat „integralitatii”cu minoritatile aliniate .ELSA si Cristiana Steiler fac treaba buna de documentare si informare si n-a ramas piatra pe piatra -pietrosul Klaus-are CSATul si probabil „un birou oval secret”unde scotoceste cu Eduard si Onisor si altii foioasele precum HOTZIINDUSTRIEI SCHWEIGHOFER bustenii, cojile si scorburile prin care se ascund jivinele .Care musai trebuie trase de par si aduse la vedere sa voteze cu gaterul si rumegusul sa nu mai fie romanul „primitiv”, sa fie „normal”, educat,spalat,ascultator si mai ales disciplinat! Ce electorat v-a ales ,mai negociatori si vanzatori de mama si tata ,-cand v-au fost date mandatele in Parlam.in 2016 ? Minoritatea lui Sica,Gorghiu , Predoiu si ale PDL Turcanu,Blaga ,Macovei, a lui Tomac, Basescu si a altora ?Au facut PSD,ALDE o maj.sa va imbuibati si acum tremurati de frica lui Klaun ?Vreti protocoale din nou si fara SIIJ ?Vreti america first si UE si mai first?Romania cand o vreti? Renuntati voi la pensii speciale ,indemnizatii,nu tb.sa vina Klaun sa vi le ia,oricum va vede lumea tradatori de electorat si mandat si veti ajunge nicaieri!PS>S-o ia Carmen pe Turcanu si sa-i comande altceva in locul pantalonilor!

  6. sa vina sa termine odata cu atat miere facem diabet, fierea este buna ca se ”dreje” cu post, pardon dieta hipocalorica…asa ca-i bine Romania ”intra” in cura de slabire, pe vremea lui Basescu de la 204 miliarde la 164 miliarde $, acum de la 244 miliarde o fi bine si cu 200 de miliarde asa ca rapid sa vina vitejii la guvernare….

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.