OMS: Coronavirus în 15 ţări

Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat joi dimineață că 170 persoane au decedat în urma epidemiei cu noul coronavirus, iar alte peste 1.700 de cazuri au fost confirmate, astfel că numărul total a ajuns la 7.711.

Pe lângă cele 7.711 de cazuri confirmate mai există și alte 12.167 posibile cazuri, au precizat autoritățile chineze.

Bilanțul anterior, comunicat miercuri dimineață, indica 132 de decese și 5.974 de cazuri confirmate.

Organizația Mondială a Sănătății a înregistrat cazuri de transmitere de la om la om a noului coronavirus în China și alte trei țări, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul instituției, care și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu acest aspect.

Potrivit directorului OMS, până în acest moment au fost confirmate 68 de cazuri de pneumonie cauzată de noul coronavirus în 15 țări în afară de China.

„Creșterea continuă a numărului de cazuri și dovezile de transmitere de la om la om în afara Chinei sunt desigur profund îngrijorătoare”, a declarat oficialul OMS, adăugând că au fost înregistrate cazuri de transmitere de la om la om în Vietnam, Germania și Japonia.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a afirmat că numărul relativ redus de cazuri în afara Chinei se datorează „măsurilor extraordinare” luate de autoritățile chineze pentru a izola focarul.

În contextul agravării epidemiei cu coronavirus, Ministerul Educației din China a anunțat la începutul săptămânii că va amâna începerea noului semestru școlar, pe termen nedeterminat.

De asemenea, autoritățile au decis duminică să prelungească cu trei zile vacanța de Anul Nou Lunar, care inițial trebuia să se încheie pe 30 ianuarie. Măsura are drept scop să limiteze fluxurile de populație și să țină sub control epidemia.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) se reunește joi pentru a determina dacă este necesar să declare stare de urgență la nivel global din cauza răspândirii rapide a noului tip de coronavirus.

Directorul general al organizației, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că grupul regretă că s-a referit la riscul noului tip de coronavirus ca fiind unul „moderat” săptămâna trecută.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. Vreo paralela cu virusul gripei porcine, vacii nebune si gripei aviare face cineva?
    Toate aceste ‘intamplari’ survenite mai ales dupa anii ’90.
    Sau vreo referire la fundatia Bill Gates care e sponsorul unui vaccin contra coronavirusului?
    Asteptam cu infrigurare manifestari are jurnalismului de investigatie.
    Nesponsorizat de ONG-uri.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.