Cum să te bucuri la aniversare când țara ta stă să crape?!

„CUM SĂ TE BUCURI LA ANIVERSARE CÂND ȚARA TA STĂ SĂ CRAPE?!”, este întrebarea retorică lansată de consultantul politic Cozmin Gușă pe Facebook.
„ZIC DOAR “LA MULȚI ANI ROMÂNIA!”, și nu zic “LA MULȚI ANI ROMÂNI!”, PENTRU CĂ NU MAI MERITĂM URAREA … ??
Caut de câteva zile motive pentru care m-aș putea bucura azi, de ZIUA NAȚIONALĂ, pe care să le folosesc în discuțiile cu familia sau prietenii, iar dacă le-aș fi găsit vi le-aș fi împărtășit în scris și vouă.
Chiar și-acum 2 ani, când ne-am ratat în mod premeditat(!) aniversarea CENTENARULUI, am preferat să rememorez felul în care câțiva politicieni români curajoși au știut să fructifice conjunctura internațională favorabilă MARII UNIRI, iar anul trecut am tot comentat cu câțiva prieteni, la 100 de ani distanță, despre determinarea lui Ionel Brătianu și a Armatei Române ce-a ocupat Budapesta în 1919, ajungând până la dorința amuzantă și tonică de a identifica dacă opinca românească ce a înlocuit drapelul Ungariei pe catargul Parlamentului lor era oltenească sau ardelenească.
Anul ăsta nu mai găsesc nici motive din istorie pe care să le evoc pozitiv, ba chiar mi se pare c-aș fi neserios de-aș face-o, la cât de gravă îmi pare situația noastră națională. Nici nu pomenesc azi avatarurile pandemiei, am fi putut trece ușor și peste ele, de-am fi avut vreun plan agregat pentru viitorul imediat, sau măcar de “2 bani speranță” prin perspectiva parlamentarelor de duminică. Nici nu e cazul să vă vărsați năduful pe liderii politici care conduc, oricât de trădători și penibili par, ei sunt rezultatul opțiunilor noastre electorale, ce s-au degradat treptat sub povara răutăților și a inculturii ce-au pus stăpânire pe noi românii, dintr-un singur motiv dureros de real: PENTRU CĂ ATÂTA PUTEM, DECI ASTA MERITĂM!
Ca să putem mai mult, și ca cei ce urmează după noi să poată să-și umfle piepturile din nou, avem de făcut multe și repede, dar în orice caz ar trebui să începem prin a ne căuta prima dată OPINCILE, apoi să ne creem prilejuri concrete de a le atârna din nou! Pân-atunci, e corect și necesar să nu te tot felicităm reciproc între români la aniversarea națională, că e clar că nu avem de ce, să ne limităm doar la urarea LA MULȚI ANI ROMÂNIA! ??„, a mai scris Gușă pe pagina sa de Facebook. 
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

14 Comentarii

  1. Consultantul poolitic Kuzmin Gușă se gandeste in aceste zile,cum e si firesc ca a cazut prima zapada,ca nu are furaje pentru capre,ca nu are si el un sac-doi cu malai,ca nu a cumparat un sac de cartofi de la o piata inchisa,ca nu are inca porc si brad,cum sa se bucure de 1 Decembrie?!Ce pune el pe masa copiilor,ca numai cu zacusca nu poti trai…Plus ca nu sta bine nici la figuri impuse,ai dreaqu PSD-orci nu l-au bagat pe vreo lista pentru parlamentare..
    Draga Ioana,asteptam cu interes zicerea lui Piperea Giumbusluk Ataturc si mesajul solemn al lui Tariceanu -Popescu-Ionescu,etc,abonatii clubului..

  2. Ce este de Preferat?!?
    Cel mai Bogat din Cimitir ca Dinu Patriciu sau Flamind si Rebegit de Ger in Gara de Nord crezind in Minuni ca Dezertorul Niculae Ciuca va scoate totusi Cazanul de Campanie cu Fasole de Ziua Nationala a Oropsitilor.
    Corul Robilor din Tandarei City vom merge sa-i Uram OberStumpFurerului de
    1 Decembrie la Cotroceni
    „La Multi Ani cu Executare !

  3. Ba , La mulţi ani, Români !!
    Că sunt printre noi şi jivine de-acelaşi sau de alt neam, nu ne poate opri să nu ne adresăm unii altora în momente aniversare, dar mai ales de mare cumpănă cum sunt cele pe care le trăim . Cu prea multă resemnare uitând de jertfele care me-au dus mai departe peste veacuri. Din păcate cu tot cu toate gunoaiele pe care le duc cu ele marile puhoaie, sau multele frământări sociale !
    Deci, La mulţi ani români din România şi de pretutindeni !

  4. E incredibil ce s-a vazut pe micile ecrane astazi! Doua lumi paralele, o lume pazita de armata, politie si gratii, cealalta lume majoritara pur romaneasca deposedata de bucuriile vietii, de stabilitate si armonie impreuna, departe de sarbatoarea acestei tari, sarbatoare transformata in conemorare plina de ura si dezbinare! Ce inseamna boala dezbinarii si urii intrate in sange mai ceva ca sida sau orice boala venerica!

  5. Pentru ce sa te mai bucuri cind tara mai are de trait doar pina la sfîrsitul anului ,cind odată votată Constituția Europeană Romania va dispărea împreună cu bogățiile si drepturile romanilor pentru care au luptat de secole cei care au trăit in acest spatiu.Nu iesiti la vot ,ca sa nu legiferatimarea frauda care se pregateste

  6. Cetățene, dacă nu ieșim la vot, nu se mai votează Constituția Europeană și România scapă de la dispariție?
    Zici că suntem pe poerfuzii?
    Pe ce te bazezi, Cetățene? Pe flerul lui Radu Humorzon?
    Se împiedică Iohannis în votul tău lipsă?
    Convinge-mă! Dacă suntem deja trei care nu mergem la vot, se autosesizează Avocatul Poporului?
    Dar dacă ne trimite Nesimțitul Suprem o delegație cu urna de vot, ce facem, votăm, ori sărim de la etaj?

  7. La multi ani Romania, LA multi ani tuturor cetatenilor ei,LA multi ani romanilor d e langa granite si oriunde s-ar afla!
    LA multi ani, noua celor care traim in Romania,tara frumoasa si bogata,mama nascatoare de generatii glorioase ,valori ilustre, si inerent,si de uscaturi!
    Este adevarat ca starea noastra de spirit este mai trista si apasata de sanatatea semenilor nostrii, de grijile si restrictiile impuse abuziv, insa prin unire si iubire si recunoastere a vointei noastre spirituale,putem ajunge la liman.
    Limanul inseamna sa ne aparam libertatea, credinta,viitorul copiilor nostri,FIINTA VIE A PATRIEI !

  8. Pentru cei care se tem de trădările dintr-un parlament organo-iohanist , sp nu uităm că suntem totuşi vreo 18 milioane de cetăţeni români presze care nu pot trece şenilele unor trădători de neam şi Ţară !
    Vreo 1/3 necesară declanşării unui Referendum tot vom avea în parlament şi după aia să vedem pe unde scot cămaşa, sau limba trădătorii . Şi încă ceva : uităm că nu suntem singuri în această mUE , ci şi cu unguri, polonezi, slovaci, cehi, bulgari, care sunt mult mai recalcitranţi ca noi ! Cabala cominteristă nici nu ştie ce-o aşteaptă dacă merge ‘mai departe cu planul ei dement !
    Să fim noi ultimii care părăsim corabia, dar nu cred !

  9. Acest acoperit jalnic, agent triplu de influenta, se bate in piept cat de inteligent este, dar face ditamai cacofonia: “… și ca cei ce urmează după noi…”. Că(l)ca-l-ar nevoia de ceacanău vopsit!

  10. Mai bine romanii ar vota iesirea din UE decat constitutia europeana, dar din pacate romanii nu sunt britanici,se facura toti globalisti, internationalisti,mondiali asa, extraordinari, bucurati-va cat mai aveti pentru ce.

  11. „Fiecare epocă e un sfinx care se prăbuşeşte în abis de îndată ce enigma i a fost descifrată.” – Heinrich Heine
    Era mai bine inaintea „binelui”?
    Era, pentru ca nu ar fi fost atat de „rau”, incat sa ajungem sa-l cunoastem.

  12. Azi a fost ziua tradatorilor,antiromanilor si anticristilor care injura si spurca poporul roman si Romania.Romania in care ne-am nascut,botezat si crescut e moarta si ingropata.Dupa ea a ramas o populatie lasa si spalata pe creier.Prima data in viata mi-a fost rusine ca sunt roman. Asa sa ne ajute Dumnezeu

  13. trebuiw sa sarbatorim aceasta victorie istorica. semnificatia e uriasa am reusit dupa secole sa ne unim. acuma daca sintem oameni de omenie si nu ne urim intre noi, nu ne tradam vom avea o tara de invidiat.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.