Oferte pe toate gusturile! Doar-doar vă veți vaccina

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a anunțat că din 4 mai se va încerca un proiect-pilot prin care oricine dorește se poate vaccina în cele 11 spitale militare din țară, non-stop.

Nicolae Ciucă a declarat, la Digi 24, că proiectul de vaccinare non-stop în spitalele militare va dura o săptămână.

„Începând cu săptămâna viitoare, începând cu 4 mai, încercăm un proiect-pilot de o săptămână, ca în spitalele militare să funcționeze centrele de vaccinare non-stop și să se poată vaccina cetățenii fără să mai fie nevoie să fie programați în platformă”, a spus ministrul Apărării.

Practic, oricine va dori să se vaccineze anti-COVID-19 poate merge la orice oră, în toate cele 11 spitale militare din țară.

Între timp, joi dimineață, 29 aprilie, s-a deschis primul centru de vaccinare drive-through din Capitală.

Potrivit CNCAV, primul centru de tip drive-through din Capitală va funcționa în Piața Constituției zilnic, în intervalul orar 8.00-20.00. Centrul va dispune de patru fluxuri, iar vaccinul administrat va fi cel produs de compania Pfizer.

Cei care vor să se vaccineze trebuie să se prezinte prezenta doar cu actul de identitate și chestionarul de triaj care poate fi completat anterior prezentării la vaccinare.

Vaccinarea se realizează fără programare în Platforma RoVaccinare, iar datele persoanelor vaccinate vor fi introduse, ulterior, în Registrul Electronic Național de Vaccinare.

Organizatorii anunță că agenții de îndrumare a traficului vor asigura fluidizarea accesului către zona de triaj, vaccinare și supraveghere post vaccinare, iar vaccinarea se efectuează fără a fi necesară
părăsirea mașinii.

„În perioada de supraveghere, se emite adeverința de vaccinare iar medicul înscrie pe aceasta data la care se va efectua cea de a doua doză”, au mai transmis organizatorii.

Primul centru de tip drive-through a fost deschis în data de 24 aprilie la Deva, în Hunedoara, unde au fost vaccinate 3.239 de persoane. În data de 26 aprilie, a fost deschis al doilea centru de tip drive-through din România, în Cluj, fiind vaccinate 1.038 de persoane, iar miercuri a fost deschis cel de-al treilea centru în Arad, unde au fost vaccinate 40 de persoane în primele patru ore de la deschidere.

Totodată, platforma informatică de programare la vaccinare a fost optimizată, miercuri seara, conform autorităților, astfel încât poate fi schimbat centrul de vaccinare pentru rapel. Centrele sunt afișate în funcție de vaccinul administrat.

Potrivit Ro Vaccinare, de miercuri seara, platforma informatică dezvoltată de STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a fost optimizată, fiind posibilă schimbarea centrului de vaccinare pentru efectuarea rapelului.

De asemenea, platforma permite afișarea centrelor în funcție de vaccinul administrat.

În continuare, românii se pot programa și reprograma pe programare.vaccinare-covid.gov.ro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. Cata izmeneala pe noii emancipati! Cica „drive-through” !!! Politicienii care abia leaga doua cuvinte la locul lor cica sunt prosti pentru acesti destepti ce folosesc „drive-through”. Dar daca in asta consta desteptaciunea lor atunci nu mai poti sti care sunt prostii.

  2. De vreo cativa ani(10-12 ani), Romania pute a duhoare militarizata din toate punctele de vedere! Voi nu simtiti asta? Totul e doar prin ordin si la ordin decisiv!

  3. Ultima ofertă: două in una si doi in una.
    Dacă ești necăsătorit ti se oferă șansa unui întâlniri cu o vaccinata, cu care poti face linistit Luna de Miere de străinătate. Dacă ești căsătorit primesti un robot de bucătărie multifuncțional si o amantă sau amant, precum și șansa de a ti se deconta 5 întâlniri, discrete, la un hotel de 5 stele, cu mic dejun inclus si 3 suplimentare alimentare de tot, care sa te menține în formă si sa nu dezamagesti iapa momgoleza,pe care, la vedere, Bulai o calarea, dar în intimitate făcea lucruri corect politic cu ea si prietenele ei din USR care impartasesc amorul in grup si prietenii, tot, din USR care sunt îndrăgostiți de dansul: Băieții de la Capalna si-l practică la întâlnirile de partid si grupurile de dezvoltare personala. Se zvonește, ca-n curând vor susține un spectacol, la Sala Palatului, spectacol la care vor participa, pe baza de carnet de partid, toti adepții din Europa si America ai dansului sus amintit. Spectacolul se va încheia cu un dans general, de toata jena. Gurile rele au lansat , fireste, stirea falsă ca la spectacol vor participa si Zerodoctul națiunii, alături de Macron si Merkelita. Le dorim: Covid sănătos!

  4. Cate spitale militare si securiste au devenit centre covid?Aaaa…nici unul,dar s=a distrus centrul de ortopedic si de transplant pulmonar?

  5. ‘Non-stop’, ce nu fac ei pentru ‘vacciniadă’, or fi modificat și declarația pe propria răspundere ?! Au încheiat ‘un armistițiu’ cu virusul acesta urmând să doarmă în timpul nopții .

  6. Degeaba! Până nu-l bagă la promoţie la supermarkete, nu mă vede de mușteriu!

  7. Trebuie sa ai cap SH de general ca sa faci astfel de propuneri Pai nu e mai bine ca armata sa ii vaccineze pe romani , decat sa traga in ei ca la Timisoara in 89, conf noilor insarcinari pe care le-a primit pe linie militara in caz de necesitate?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.