Fursecurile sărate în crustă de susan pot fi o alternativă excelentă la micul dejun sau chiar pot fi luate de copii la școală, ca gustare.
Rețeta pe care v-o propunem astăzi este atît de ușoară încât poate fi făcută și de cei mai puțin experimentați în bucătărie. Și durează extrem de puțin. Important: valoarea nutritivă pe porție este de 357 kcal.
Ingrediente pentru șase porții
fulgi de ovăz 150 g
făină 50 g
brânză 100 g
nuci tocate 50 g
susan 50 g
ouă 1 bucată
unt 50 g
sare de mare ½ linguriță.
Rețeta pas cu pas
1. Preîncălziți cuptorul la 190°C.
2.Pregătiți aluatul: puneți fulgii de ovăz, nucile și făina într-un castron adânc, adăugați oul și untul moale. Amestecați totul, adăugați sare și frământați aluatul cu mâinile.
3. Uscați semințele de susan într-o tigaie uscată.
4. Formați bile mici din aluat și acoperiți-le cu semințele de susan uscate. Puneți-le apoi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și presați fiecare biluță cu o furculiță pentru a o aplatiza.
5. Coaceți fursecurile în cuptorul preîncălzit timp de 10-12 minute.
6. Tăiați brânza în bucăți.
7. După ce s-au răcit puți, serviți.
Pont! Aceste fursecuri sunt excelente cu o cană cu ceai cu lapte și întotdeauna cu brânză.
Foto generic