Fursecuri sărate, gata în 20 de minute

Fursecurile sărate în crustă de susan pot fi o alternativă excelentă la micul dejun sau chiar pot fi luate de copii la școală, ca gustare.

 

Rețeta pe care v-o propunem astăzi este atît de ușoară încât poate fi făcută și de cei mai puțin experimentați în bucătărie. Și durează extrem de puțin. Important: valoarea nutritivă pe porție este de 357 kcal.

 

Ingrediente pentru șase porții

 

fulgi de ovăz 150 g

făină 50 g

brânză 100 g

nuci tocate 50 g

susan 50 g

ouă 1 bucată

unt 50 g

sare de mare ½ linguriță.

 

Rețeta pas cu pas

1. Preîncălziți cuptorul la 190°C.

2.Pregătiți aluatul: puneți fulgii de ovăz, nucile și făina într-un castron adânc, adăugați oul și untul moale. Amestecați totul, adăugați sare și frământați aluatul cu mâinile.

3. Uscați semințele de susan într-o tigaie uscată.

4. Formați bile mici din aluat și acoperiți-le cu semințele de susan uscate. Puneți-le apoi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și presați fiecare biluță cu o furculiță pentru a o aplatiza.

5. Coaceți fursecurile în cuptorul preîncălzit timp de 10-12 minute.

6. Tăiați brânza în bucăți.

7. După ce s-au răcit puți, serviți.

Pont! Aceste fursecuri sunt excelente cu o cană cu ceai cu lapte și întotdeauna cu brânză.

Foto generic

Recomanda 1
Author

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.