Alimentatie sanatoasa: 10 sfaturi sa convingi un copil mofturos sa manance

Alimentatia sanatoasa a copiilor poate fi o adevarata provocare pentru unii dintre parinti care se confrunta de multe ori cu refuzul celor mici: “nu-mi place”, “nu vreau asta”, “e prea rece”, “e prea calda”  sau chiar “nu e ca la gradi sau ca la mamaie”. Refuzul copiilor de a manca unele alimente sanatoase ce contin nutrienti esentiali pentru dezvoltarea lor armonioasa poate aparea la orice varsta. In general sunt “vizate” spre a fi respinse verdeturile, legumele si unele fructe, preferandu-se in unele cazuri alimente sau mancaruri care nu sunt suficient de benefice pentru ei, daca nu chiar controversate. Exista si copii care se seteaza doar pe un anumit tip de mancare si nu mai vor altceva, nu sunt tentati sa incerce un gust nou.

Iata 10 sfaturi care te pot ajuta sa iti indrumi si ghidezi copilul spre o alimentatie sanatoasa si diversificata asa cum ii prepari si iti doresti sa manance.

 Alimentatie sanatoasa – sfatul 1: Asigura-te ca ii este foame

Aerul curat, miscarea fac minuni pentru apetitul copiilor. Cand le este foame, cei mici nu mai sunt chiar atat de selectivi si interesati sa respinga ceapa, morcovul sau leusteanul din supa.

Continuarea o poti citi aici: http://sfatulparintilor.ro/46769/alimentatie-sanatoasa-10-sfaturi-sa-convingi-un-copil-mofturos-sa-manance/

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.