Cand vreti sa cumparati carne, lapte sau peste exista si pericolul ca acestea sa nu fie intr-o stare buna, iar comerciantii sa va “ademeneasca” cu mirosuri, coloranti sau alte “artificii” care sa dea senzatia de proaspat. Iata cateva informatii care v-ar putea fi de folos, pentru a putea face diferenta intre un produs proaspat si unul alterat, astfel incat sa nu puneti sanatatea voastra si a celor dragi in pericol. Ieri v-am prezentam prima parte a acestui material, care va va ajuta sa alegeti cu grija carnea, produsele, semipreparatele si conservele din carne, iar in continuare veti afla cum trebuie sa deosebiti produsele lactate si pestele proaspete de cele alterate.
Lapte
Culoarea si opacitatea se apreciaza dupa introducerea laptelui intr-un cilindru de sticla incolora.
Omogenitatea se apreciaza prin trecerea laptelui dintr-un cilindru in altul, urmarindu-se modul de curgere, ocazie cu care se apreciaza si consistenta. Laptele nu trebuie sa formeze un filon consistent urmat de o curgere greoaie.
Smantana
Aprecierea organoleptica se face pe produsul cu o temperatura de 8-12 °C. Se are in vedere aprecierea aspectului, consistentei, mirosului si gustului.
Nu este admisa pentru consum smantana cu consistenta filanta sau mucilaginoasa, cu bule de gaz sau mirosuri si gusturi straine.
Branzeturile
Branzeturile se grupeaza in doua mari categorii: branzeturi cu pasta moale si branzeturi cu pasta tare.
Branzeturile cu pasta moale
Aspectul: daca prezinta masa omogena, prezenta sau absenta scurgerilor libere de zer, existenta mucegaiurilor sau a impuritatilor;
Citeste continuarea aici: http://sfatulparintilor.ro/49673/alimentele-din-comert-iti-pot-imbolnavi-familia-invata-sa-alegi-produsele-lactate-si-pestele/