Ancheta votului din diaspora: DNA a cerut documente de la Guvern

Procurorii DNA au cerut şi primit documente oficiale de la Autoritatea Electorală Permanentă, Guvern şi Ministerul de Externe în dosarul votului din diaspora de la alegerile alegerilor prezidenţiale, potrivit postului România TV care citează un răspuns al procurorilor.

DNA a comunicat, conform sursei citate, că, în dosarul votului din diaspora, au fost solicitate „documente relevante” de la Autoritatea Electorală Permanentă, Guvernul României şi Ministerul Afacerilor Externe.

„Toate instituţiile solicitate au transmis respectivele documente”, a transmis DNA. Totodată, procurorii au început să audieze martori în acest caz.

Marian Vanghelie a fost audiat vineri la DNA ca martor în dosarul votului din diaspora, după ce a făcut mai mai multe declaraţii referitoare la organizarea alegerilor în diaspora.

Vanghelie a declarat la ieșirea de la DNA că i-a spus procurorului ceea ce știe despre organizarea votului din diaspora și a apreciat că cei care conduc în prezent România din punct de vedere executiv „și-au bătut joc de foarte mulți români”.

„Ce pot să spun decât adevărul, cel pe care îl știm cu toții. Nu mă delimitez de ceea ce am spus și când spun ceva mă ghidez după logică. (…) Am spus ceea ce cred, ceea ce am știut. (…) Dacă nu eram în fața instituției (DNA — n.r.), politic puteam să vă spun mai multe. N-o să-mi permit eu să spun dacă s-au făcut abuzuri, hai să lăsăm să….(…) Am explicat de ce am spus acele lucruri și cu argumente, toate bazate pe logică”, a afirmat Vanghelie.

Întrebat cine crede că este responsabil de problemele de la votul din diaspora, Marian Vanghelie a răspuns: „Cred că sunt împreună Victor Ponta cu Liviu Dragnea”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.