Atac cu bombă la Institutul de criminalistică

O bombă a explodat în noaptea de duminică spre luni la Institutul de criminalistică din nordul Bruxellesului, relatează Reuters, care citează televiziunea RTL.

Un vehicul a forțat intrarea în curtea institutului, trecând prin trei garduri, iar unul sau mai mulți atacatori au detonat un dispozitiv exploziv în apropiere de laboratoare, provocând un incendiu, conform RTL. Nu s-au înregistrat victime, la ora atacului nefiind nimeni în institut.

Update Purtătorul de cuvânt al Parchetului din Bruxelles a refuzat să se pronunțe în legătură cu cauzele exploziei. Acesta a spus că explozia este ”de origine criminală” și că ”un centru de criză” a fost creat de către Parchet.

”Explozia a fost foarte violentă. Geamurile laboratorului au fost aruncate la zeci de metri”, a declarat la rândul său un purtător de cuvânt al pompierilor.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 3.00. Locuitorii din acea zonă au fost treziți de sunetul unei explozii, urmat de cel al sirenelor.

Nu se știe ce s-a întamplat cu atacatorul sau atacatorii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.