Băsescu: România este percepută mai rău în afara ţării decât este ea în realitate

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Forumul European pentru Diplomaţie Publică, că România este percepută mai rău în afara ţării decât este ea în realitate.

”Dincolo de acest tip de dezbatere speranța mea este că în urma acestui form va apărea necesitatea dezvoltării acestui departament. (…) Vă pot spune că a existat o încercare de a crea un astfel de departament la nivelul președinției după evenimentele de anul trecut din vară. Au eșuat din cauza ambițiilor și a confuziilor că acesta ar putea elimina Ministerul de Externe”, a declarat președintele.

”Cu certitudine este o știință aceea de a te prezenta așa cum ești, de a face ca țara să fie recunoscută după câteva elemente care caracterizează națiunea română, în a face ca țara să fie respectată pentru ceea ce este, în a-și face un loc în ansamblul global prin caracteristicile sale”, a mai spus șeful statului.

”Am convingerea că România e percepută mai rău decât este în realitate. Realitățile românești sunt mai bune decât descrierea pe care o avem în opinia publică europeană. România e o țară care are șanse de creștere economică dacă ar atrage fondurile europene. Are o istorie care merită respectată. E o țară extraordinar de frumoasă. E o țară cu oameni care în general sunt civilizați și educați. Despre noi se știu în Uniunea Europeană lucruri mult mai rele și mai puțin importate. Lumea nu poate fi păcălită și asta e o altă realitate. Vorbim de o țară care are de ce să fie mândră de ea și totuși nu reușește. Mi-am pus de multe ori întrebarea de ce nu reușim. Cred că răspunsul se află în ceea ce nu facem”, a precizat Traian Băsescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.