Câmpurile magnetice bulversează partidele politice ceva de speriat!

Câmpurile magnetice bulversează partidele politice ceva de speriat, rafistolează gurile Dunării, Carpații și alte alea! PSD? PNL? USR? Vai de capul lor! Așa că, personajul nostru fantastic, Marela Bogarela, îşi strânse aripile şi privi de-a lungul mării bulversând partidele politice cu răsuflarea ei excesiv electromagnetică.

Marea de sticlă foşnea din când în când, hm, când ieşeau să răsufle un pic sirenele Mangoo. Marela Bogarela le făcu sirenelor un semn de taină şi sirenele deschiseră inelul magnetic ce lega vălurirea constelaţiei. Crezi că o să vină? întrebă nerăbdător piticul Melfiore, trăgându-se de urechile lui clăpăuge, vai ce urechi caraghioase mai avea piticul. Vine, şopti Marela Bogarela sigură pe ea. Nu e ca politicienii ăștia, mincinoșii de ei!

Avea o frunte luminoasă. Avea o stea. Steaua clipea din când în când anunţând câte o vălurire magică dincolo de orizontul nostru vizibil. Şi dacă nu vine? întrebă piticul Melfiore făcând o piruetă şi fluturând pălăria lui mare de pai, legată cu fundă roşie. Tot la politicieni o să ajungem. Vai de pielicica noastră! O să vină, a promis atunci când Marii Astronomi au despărţit atomul de imaginea lui în oglindă, şopti Marela Bogarela cu ciudă. Eu nu aş pune mâna în foc! Ştii ce uşor e să promiţi? Credeam că ştii, credeam că ştii dragă că şacalii deşertului i-au promis viata principelui Gostambore când a căzut cometa Blao şi nu s-au ţinut de cuvânt crezând că vraciul principelui chemase cometa să pună capăt experimentelor lor de mecanică cuantică şi magică! Să nu spui că eşti naivă, prinţeso! Marela Bogarela nu era naivă.

Vălurise zeci de războaie în spaţiul cosmic, vălurise istorii şi popoare. Acum însă era pe deplin îndrăgostită. Şi cu dragostea nu e de glumit. Te vălureşte în toate direcţiile pană te lăsă fără de suflare. Asta e cu dragostea. Poate ca o să vină, şopti piticul Melfiore simţind în câmpurile lui magnetice cât de hotărâtă era Marela Bogarela în aşteptarea ei. Bulversând partidele politice românești. Lipsindu-le de idealul pe care nu l-au avut niciodată.

În universul vălurit și straniu. Sigur că ne putem întreba dacă nu cumva textele, fie ele şi aleatorii, nu sunt pentru un observator cântecul de sirenă al Idealului. Aceasta după ce ne vom fi întrebat asupra Idealului fie ca autoritate, fie ca expresie spaţială sau spaţio-temporală. O întrupare a neutrului sau manifestare a nefiinţei. Dacă ar fi vorba de autoritate atunci raporturile noastre ar fi de subordonare, de confruntare sau de cooperare cu autoritatea în Idealul ei sau cu o parte din ea. Insurgenţa noastră ar fi într-un asemenea caz nu lipsită de comic.

Idealul ar reprezenta pur şi simplu textul în întregul lui dat nouă spre interpretare sau doar spre a fi contemplat. Am putea bănui că şi privim un asemenea text, că trecem pe lângă el în fiecare zi sau că suntem chiar propoziţiile lui. Ce ar fi Idealul? Doar înfăşurarea unui text, abstragerea lui într-o propoziţie finală, un act textual ultim rămas, dăruit, uitat, livrat lumii spre interpretare?! Să se reducă existenţa umană doar la lectura acestui tulburător text înfăşurat, ascuns în volutele spaţio-temporale?!

Căci fie furnică, fie filozof, înjghebările organice în care pâlpâie o scânteie spirituală nu par a avea ca fundamentală îngurgitarea unor porţiuni de spaţiu, mici îngrămădiri de molecule sau celule palpitând sub varii forme colorate viu, atrăgător. Masticaţia nu pare a fi sensul ultim, deşertăciunea deşertăciunilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.