Cele mai proaste filme ale anului 2017

Revista americană TIME  a întocmit un top 10 al celor mai proaste filme ale anului ce tocmai se încheie. Așadar, iată care sunt voturile specialiștilor de peste ocean:

10. Ghost in the Shell

Această adaptare a unei animații japoneze a fost catalogată de americanii de la TIME ca fiind regizată în mod neîndemânatic și inexplicabil, dar distribuția  l-a condus de la eșec la fiasco. „Jocul lui Scarlett Johansson într-un rol care, în original, era o femeie asiatică, spoită, suficientă și pe cont propriu – dar subiectul straniu din al treilea act se schimbă astfel încât personajul lui Johansson era de fapt o femeie asiatică ale cărei chip și trup au fost reconstruite astfel încât albul a fost o alegere foarte proastă.“

9. King Arthur: Legend of the Sword

„Readucerea la viață a legendei lui King Arthur de către regizorul Guy Ritchie își propusese să lanseze un univers cinematografic Arthurian.“ Dar varianta sa, spune ziariștii de la TIME, „asupra clasicei povești îl dezbracă pe Camelot de orice magie, în loc să transpună o sensibilitate feciorelnică asupra personajului medieval. Zgomotos, inegal și frecvent incoerent, câteva secvențe de luptă dinamice și dubla putere a lui Charlie Hunman nu au pututu face din acest film unul memorabil.“

8. The House

Perspectiva unei comedii cu Will Ferrell și Amy Poehler era atrăgătoare. Bineînțeles că, spun cei de la TIME, „au trecut ceva ani de când vreunul dintre ei a fost „ancorat“ într-un film de succes cu adevărat, dar poate, s-ar fi gândit unii, că magnetismul dintre cei doi actori de succes de la Saturday Night Live ar fi suficient pentru a sparge blestemul. Din păcate, filmul The House a subliniat în mod dureros că simpla prezență a măreției nu garantează măreția; nu o asigură nici o distribuție obișnuită cu talent la comedii. Este foarte dificil să provoci râsul la gaguri simple și la glume neinspirate. Așa cum s-a dovedit, casa (The House) nu câștigă întodeauna.“

7. Justice League

„Într-o lume post-Femeia Fantastică, Justice League este o palmă peste obrazul fanilor filmelor cu super-eroi care au crezut că acest film poate fi un succes. Dar eforturile combinate ale veteranilor super-eroi Zack Snyder și Joss Whedon nu au reușit săsă tranforme echipa de vis a lui „Batfleck“ (Ben Affleck în rolul lui Batman) în ceva mai mult decât într-o „adunătură“ obositoare,“ scriu cei de la TIME.

6. The Mummy

„Acesta este un film care ne-a ridicat multe întrebări, spun ziariștii revistei citate. Întrebări care ne-au dezorientat profund, ca și cum noi înșine eram singurii care eram prinși sub pământ într-un sarcofag timp de 5.000 de ani. Dacă comorile arheologice neprețuite sunt atât de ușor de descoperit, se mai poate spune că sunt neprețuite? Dacă o mumie omoară un om, asta o face o mumie sau zombi? De ce sunt zombi într-un film cu mumii? Dacă o femeie se naște înainte de 1983, poate ea stârni interesul amoros al lui Tom Cruise?“, potrivit TIME.

5. The Snowman

Un film prost este cu atât mai prost atunci când începe cu ingredientele care-l anunță a fi unul bun. În cazul The Snowman, se precizează în TIME, ingredientele ar fi actorii Michael Fassbender și Rebecca Ferguson, un regizor  cu un istoric bun (Tomas Alfredson cu Let the Right One In) și o sursă de scenariu foarte convingătoare (un roman al scriitorului norvegian de thrillere Jø Nesbo). „Dar chiar și după ce depășim numele protagonistului care provoacă ilaritate, inspectorul Harry Hole („hole“ = gaură), ne confruntăm cu găuri în acțiunea filmului, niveluri ridicole ale melodramei și un protagonist genial al cărui geniu trebuie să credem că există fără a-l constata însă. Și există și cel mai crud adevăr dintre toate: oamenii de zăpadă nu a fost și nu va fi niciodată înspăimântător).“

4. Daddy’s Home 2

Nu trebuie să ne întrebăm „de ce“ – pentru că am făcut-o la cele 242$ milioane de la box office ale primei părți servesc ca o simplă explicație, scrie TIME. „Dar, și acum ne întrebăm totuși „de ce“. Foarte proastă alegerea personajului lui Mel Gibson, un bărbat afemeiat a cărui idee despre distracție este să glumească despre prostituatele moarte. Dacă tatăl a ajuns acasă încă din prima parte, nu putea să rămână acolo?“

3. A Cure for Wellness

„Dacă ai edita cele mai frumoase momente ale acestui film pentru un videoclip muzical, să zicem pentru Radiohead, vei termina prin a visa urât: viziuni ale unei coregrafii într-o piscină sau dansatori eleganți îmbrăcați în robe albe învârtindu-se precum dervișii“, scrie TIME. Ceea ce începe ca o parabolă promițătoare despre partea întunecată a ambiției capitaliste se metamorfozează într-o scîrboasă poveste despre …incest?

2. The Book of Henry

„Proiectul de lungă durată al regizorului Colin Trevorrow este unul dintre acele rare filme care este atât de obraznic, care începe atât de rău încât se apropie de ceva ce aduce a măreție; este teribil într-un mod care pare ambițios.“, scriu cei de la TIME. Tânărul Henry (Jaeden Lieberher) este un geniu de 11 ani care are tumoră pe creier și moare, lăsându-și mama (Naomi Watts) să ducă la capăt planul de a-l omorî pe vecinul lor înfiorător care își abuzează fiica vitregă. Unii l-ar putea găsi interesant pentru viteza desfășurării acțiunii. Filmul a fost desființat de critici. Și asta pentru că sunt foarte puține filme catalogate ca thrillere care sunt atât de puțin tulburătoare.

1. The Emoji Movie

„Cel mai amuzant lucru la acest film este răspunsul delicios de idignant pe care l-a generat pe internet, unde criticii i-au acordat calificative marcate prin emoji cu pumnul și degetul mare îndreptat în jos, folosind cuvinte precum „gunoi“, „idiot“ ca să dăm exemplu numai câtorva dintre ele. Cineva chiar scria: „Nu vă uitați la The Emoji Movie“. Ar fi bine dacă ar fi vorba numai despre un scenariu incoerent lipsit de stil vizual original. Dar este vorba despre o paradă de incoerențe“, potrivit TIME.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sonia Teodorescu 274 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.