Circ politic cu saltimbanci penibili

 Motto „Poți să păcălești câțiva oameni tot timpul și toți oamenii o perioadă, dar nu poți să păcălești toți oamenii tot timpul” Abraham Lincoln

Alegerile prezidențiale care vor avea loc la sfârșitul acestei săptămâni constituie preludiul unei transformări în rău pentru spațiul politic românesc. Nu s-ar putea afirma că până acum ar fi fost extrem de bine dar, măcar se manifesta o brumă de democrație în care decidentul politic, respectiv alegătorul de rând percepea faptul că votul său contează (justificat într-o oarecare măsură de rezultatul final) în economia alegerilor, fie că era vorba de alegeri parlamentare, locale, prezidențiale sau europarlamentare.

Această percepție (profund eronată, acum și aici, mai mult ca oricând îndrăznesc să spun) care s-ar putea să mai subziste la unii dintre noi nu mai are în momentul de față nici un corespondent în starea politică de fapt. Orice parti-pris pe care le-am putea avea pentru unul sau altul dintre actualii candidați la prezidențiale (cei aduși în prim-plan desigur) este nul și neavenit.

Avem de-a face în prezent cu o realitate politică contrafăcută, în fapt cu o democrație de mucava. Pe care este necesar să o rejectăm în bloc.

Construcțiile politice artificiale cu care ne-ați gratulat în timp put. Înfiorător de tare. Orice parfum politic ați folosi este inutil.

Pentru că nu mai poate să acopere haznaua politică pe care ați generat-o.

Voi, arhitecții din umbră ai realității politice românești vă străduiți să inserați în turul doi de scrutin două personaje extrem de toxice: Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, prin intermediul cărora  doriți să creați o oarecare polarizare a populației. O iluzie cu iz democrtic. În fapt o pseudo-democrație care sā mențină scindat electoratul românesc. Și aveți senzația că toți mușcă. Ei bine nu, nu toți! În toată această cacealma aveți în fapt un singur câștigător pe listă: un trădător de neam și țară, un alogen care nu are nici o calitate care l-ar putea indica drept președinte al României. În afara unei slugărnicii și obediențe masonice de netăgăduit, manifestată de către acest individ, calități indispensabile, asta în ceea ce vă prlveşte, evident. Sprijinit de către lojile masonice locale, de către lojile masonice ruso-germane, de către cele de sorginte americană, precum și de către găștile aferente din servicii s-au investit destui bani în el în actuala campanie electorală. Pe care sperați să-i recuperați în noul mandat pe care i-l oferiți cu generozitate.

Orice mâncare politică pe care ne-o serviți este de fapt o lătură infectă. Pentru că ingredientele utilizate sunt toxice.

Participăm sau nu la acest circ politic de cea mai joasă speță? Aceasta-i întrebarea legitimă pe care ne-o punem destui dintre noi. Ne-am plictisit să fim mințiți în bloc și pe față cu un tupeu incredibil. Avem de-a face cu un blat politic pe care suntem chemați să-l validăm. Nu ne luați pe toți drept proști.

Se vrea, se dorește să fim figuranți într-un scenariu scris de alții pentru acești actori politici lamentabili care nici măcar nu mai sunt interesați să-și joace rolurile desemnate de către scenariștii din umbră.

Am fost, unii dintre noi anesteziați. Mulți am devenit complet dezinteresați de jocurile politice.

Nu se mai alocă timp și energie în această direcție, raportat la campaniile anterioare derulate în România.

Cum s-a ajuns în această situați deloc dezirabilă pentru noi ca neam și țară?

În momentul de față nu mai este esențial cu cine ținem, pe cine votăm ci doar să înțelegem profund că toate soluțiile ne sunt dictate și că nici una, absolut nici una dintre soluțiile care ne sunt servite pe tavă nu sunt profitabile pentru noi atât ca indivizi în particular cât și ca națiune în ansamblu.

Ei, cei din umbră, mizează pe ignoranța noastră, pe gradul nostru de neimplicare. Și se pare că le facem jocurile. Cel puțin o parte dintre suntem amețiți de iluzionarea politică actuală. Dar o parte, deloc de neglijat, nu mai achiesăm la aberațiile politice generate de către aceştia.

Nimeni nu știe mai nimic, sau oricum, extrem de puțin despre candidațiii ce ni se livrează în cadrul acestor alegeri prezidențiale. Și aici mă refer la figuranții inserați, care oricum nu contează. Există doar indivizi care sunt agreați de sistem, ei participă la această pseudo-luptă electorală în care există nenumărați iepuri și un singur câștigător dinainte desemnat: Klaus Iohannis, un alogen străin de trăirea și aspirațiile naționale, atâtea câte le mai are poporul român în momentul de față

Dezbaterile autentice, veritabile cu lupte de idei principii sunt practic inexistente.

Ați ajuns la un control al mass-media remarcabil.

Am fost reduși sau ne-am redus strict la o turmă electorală indistinctă.

Dar eu cu cine votez? se reduce la „Are rost să votez?“, întrebări grefate pe o indiferență individuală cronicizată. Am fost sedați în masă. Candidațiii nu sunt altceva decât marionete penibile expuse pe taraba politică, fiecare în parte fiind exponenții unor găști aferente diverselor servicii de informații, garnisite din plin cu loji masonice. Un coctail indigest pentru fiecare dintre noi.

Klaus Iohannis nu face nici cel mai mic efort în această pretinsă campanie electorală pentru că știe ce forțe oculte îl susțin din spate.

Nimeni nu reacționează ferm la această la punere în scenă a acestui teatru de păpuși execrabil.

Păpușarii din umbră a căror sfori sunt la vedere, arhitecții malefici ai realității politice româneşti mizează pe o masă de manevră care să le facă jocurile.

Ce se petrece acum este un simulacru de factură politică de cea mai joasă speță.

Traiectoria pe care este plasată România astăzi aș dori-o reversibilă (în bine evident) dar cum se profilează evoluția ei în prezent, fără o trezire profundă a conștiințelor individuale este greu de conceput un reveriment.

Dacă vom evolua atât la nivelul conștiinței individuale cât și implicit prin reflexie la nivelul celei colective, avem o șansă. Bineînțeles aceasta este valabil doar pentru aceia dintre noi care mai vrem sā viețuim într-o condiție demnă pe teritoriul actual al României. Iar acest lucru nu se poate relaliza fără o înțelegere profundă şi intimă a mecanismelor și structurilor care deservesc aceste abjecte și mizerabile structuri de putere care generează marasmul politic în care ne scăldăm.

A rămâne pasiv fără a reacționa la ceea ce se petrece în jurul nostru denotă implicit asumarea condiției existențiale a unei moluște drogate.

Arhitecții malefici din umbră care coordonează într-un mod clar şi evident jocul politic, dețin în momentul de față (direct proporțional cu gradul nostru de neînțelegere și neimplicare), toate pârghiile de putere sau dacă preferați o variantă tehnică actuală au acces și dețin controlul tuturor butoanelor puterii de facto īn România. Chiar nu le mai pasă că au transformat campania electorală într-un teatru ieftin deoarece nu există nimeni care să li se opună. Un control care este aproape perfect. O sfidare extremă a electoratului românesc.

Un slogan a bântuit realitatea politică românească la un moment dat: „Nu puteți voi fura cât putem noi vota”.

Am ajuns în strania situație în care ei numără voturile prin intermediul STS-ului și tot ei desemnează candidații. Deci indiferent pe cine votăm va ieși candidatul dorit de către aceştia.

Astfel se joacă simultan la ambele capete. Pardon, la toate capetele, având în vedere că toți candidații plasați în față, cu șanse doar teoretice expuse în sondaje de opinie grosolan contrafăcute, sunt de fapt marionete penibile agitate pentru a condimenta zeama politică sordidă care ni se aruncă în față.

Un joc de tip win-win.

Personal nu sunt dispus să intru în jocul generat de către aceştiai. Să votez candidatul lor şi prin aceasta să dau girul acestei imense cacialmale politice generate.

Este de semnalat, totuși că există persoane integre care au sesizat din plin toate aceste infecte manevre de culise. Pentru că aceste acțiuni sunt mult prea vizibile. Nu este necesar să fi extrem de inteligent pentru a le desluși.

Există soluții concrete apte să ne scoată din această stare de fapt?

Da, există. Individuale și colective.

Doar să le aplicăm.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Radu Hadarca 21 Articole
Author

8 Comentarii

 1. Unde ati fost atata vreme, domnule Hadarca? Nu ati mai postat de mult. Felicitari pentru articol! Cred insa ca a stat la „sertar”. Nu cumva ar fi trebuit sa apara inca din timpul „campaniei”pentru turui I? Dar e bine si-acum. Poate se trezesc mai multi din hipnoza si refuza sa gireze cu votul lor, chiar si nul, inselatoria asta ticaloasa numita „alegeri prezidentiale”. Si cu cit mai multi, cu atit mai bine.

 2. Altul scos din hardau de PSD , mai ceva decat scotea Iosefini iepuri din palarie ! Astept sa-l proclamati si pe asta , cine Dumnezeu o fi , ca si pe ala de ieri , Stefan Ramniceanu , SIMBOL NATIONAL ! Daca la Caracal s-a rasturnat caruta cu prosti , in Romania s-a rasturnat bascula cu jigodii ! N-are asta tuhas cati sunt aia care ar vrea sa-i lipeasca un pupic !

 3. Carentza principala a acestei analize, altfel corecta in stabilirea stuatiei din Romania, este indicarea falsa a entitatii care a generat-o si prin aceasta analiza devine „toxica”, pentru a folosi un cuvant pe care l-a ales autorul! De aceea ma intreb: Cum e posibil ca cineva capabil sa observe aproape toate efectele unor manipulari de trei decenii, facute cu inalt simt bolsevic de profesionisti ai propagandei, agitatiei si diversiunile sa nu observe autorii reali? Cum poti reduce tot ce a facut si face Alogenul din Deal la o simpla, pretinsa, apartenenta la masonerie? L-as crede pe autor daca mi-ar certifica apartenenta la masonerie si a lui Mutter ENGIE care l-a creat pe nazistul mioritic si chiar a lui Rasputin!!! Atunci as spune, da Domnule toti astia sunt masoni infiltrati in masonerie de Comintern!!! Ce sa mai spun ca in ciorba este bagata drept condiment si Dancila, despre care nu ne spune detaliat in ce-i consta „toxicitatea”? O fi tot „masoana”
  sau precis e tot o alogena din Videle? Cert e ca defetismul trebuie respins cu hotarare pt ca impinge la neparticipare, o solutie a neangajarii, a recunoasterii impotentei populare in fata SECURITATII, de al carui nume se feresc toti de parca
  ar fi vorba de ciuma!!! De aici vine defetismul, de la constiinta faptului ca cu Securitatea nu se poate pune nimeni, doar am vazut ce a patit Dragnea care a incercat sa o scoata din joc si sinistra institutie si-a mobilizat conservele plantate pe toate palierele societatii…

 4. Ba, Va ia Dracu daca v-ati luat nasul la purtare si vi s-a urcat Democratia la cap.
  Acum nu mai este comunism sa aveti un singur candidat. Noi facem preselectia atenta a candidatilor cu mult inainte, ca sa va usuram voua mintea saraca de primate tembele. Aveti Oportunitatea sa Alegeti 2 Tembeli de-ai Vostri fara discriminare de sex, religie sau nationalitate.
  Asemanarea intre ei este Evidenta: Amindoi sint la fel de Tembeli.
  Deosebirea este deasemenea Evidenta: Unul mai Tembel ca altul.
  Nu va Temeti, Votati ce Vreti Voi ! Avem Noi Cotrolul Absolut si va asiguram ca sinteti pe maini bune.
  Pe cuvint…

 5. Un cetățean STRĂIN cu dubla cetățenie ,poate candida pentru funcția de președinte al României. Ei bine …. Da . In Romania se poate (daca dovedește că locuiește aici)

 6. Romanii trebuie sa mearga masiv la vot pentru a-l detrona pe Editat, oricine altcineva fiind mai putin toxic! Pe Dancila am criticat-o aspru cand a stat impasibila la sacrificarea lui Dragnea si cand a profitat preluand PSD-ul dupa ce l-a curatzat de „oamenii lui Dragnea”, am numit-o chiar cominternista, dar fata de cominternistul teuton diferenta e uriasa!!! Mai mult Dancila a fost fortata de imprejurari sa se angajeze in problema mentinerii SIIJ si in neimplicarea in Justitie si chiar daca nu a abordat continuarea REFORMARII JUSTITIEI, nu e excus sa puna, tot sub presiunea noastra si aceasta problema. Daca ceva ma ingrijoreaza, e faptul ca face exces de declaratii privind echidistanta si respectarea rolului constitutional al presedintelui de „moderator”. De „presedinte al tuturor romanilor”(!?), deci si al TATUCULUI BASESCU si al CLONEI sale Yoha, precum si al Securitatii care i-a creat pe toti tradatorii Romaniei… De aceea trebuie presata sa ne spuna clar ca Securitatea nu o sa mai joace vreun rol in societate, in politica, in Justitie si in economie! Toate acestea
  sunt adevaratele angajamente care ii vor inflacara pe romani in 24 noiembrie…

 7. O schimbare este mai buna decat nimic,nimic si mai rau decat nimic insemnand sa ne alegem tot cu Tartorul extremist,pentru ca numai extremism ce ii mai trebuie tzarii noastre peste toate celelalte junghiuri ca sa ajungem la „victoria finala”.

 8. Nea HADARCA …
  Pe MINE NU ma pacalesti.

  Esti LANSAT ca sa spui Adevaruri EVIDENTE, dar NU COMPLETE.
  Manevra de MANUAL a PROSTIRII BoBoulenilor.
  Pe SCURT :

  Sistemul l-a PUS pe Iohannis la Ordin STRAIN.
  Sistemul il va SCOATE din JOC, daca va DORI.

  De ce sa doreasca ?
  DACA va DORI sa se perpetueze.
  SISTEMUL.
  Daca va merge in CONTINUARE pe Johannis, VAI de Romania.

  Si se SISTEM-atici …
  Numai EI NU stiu.
  Sau NU vor sa stie …

  PS SISTEM-aticilor Care-SUNTETZI :

  V-am spus cand a axplodat Cazul CARACAL ca va CADE Romania in Capete ?
  A aparut SI Intoxicatia CRIMINALA de la Timisoara.

  ACUM se vor multiplica si ALTE Cazuri Teribile, generate de PROSTIA Voastra intinsa pe 30 de Ani.

  PROSTIE Primara, reiesita din Dispretzul CARTZII, Educatzie si AUTO-Educatziei : NU va-tzi nascut TOTZI Narozi, atzi DEVENIT, de LENEA de a INCATZA.

  Prostie SECUNDARA, EN MARCHE prin Scoaterea PEDEPSELOR di n Legi, de 30 de ani.

  De AIA scriu ca VA CADE IN CAPETELE VOIT SECI, Romania :
  Lipsa VOITA de Randuiala, DARAMA Romania.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.