Data când se va tranșa disputa de la vârful justiţiei

Curtea Constituțională a României (CCR) va dezbate pe 12 noiembrie conflictul între Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) și ministrul Justiției Ana Birchall, între timp demis prin moțiunea de cenzură împotriva Guvernului adoptată de Parlament.

Părțile implicate în conflict vor susține punctele de vedere.

Pe 8 ctombrie, președintele CSM Lia Savonea a anunțat că a sesizat CCR privind un conflict între Consiliu şi acţiunile ministrului interimar al Justiţiei Ana Birchall.

Potrivit şefei CSM, sunt mai multe motive pentru care a sesizat Curtea Constituțională: „Primul: ingerinţă gravă în activitatea procurorilor, mă refer la activitatea de urmărire penală. Al doilea – acţiuni de subminare a autorităţii CSM în calitatea sa constituţională de garant al indepenendenţei justiţiei”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

3 Comentarii

  1. Desteptilor de PSD-isti asa va trebuie daca sunteti prosti! O sa faceti implozie cu astfel de membri gen tradatoarea Bichall! De ce tracu taceti si nu o excludeti cu tam-tam din partid! La puscarie cu voi handicapatilor care sunteti luctati de Johannis de 5 ani a la carte!

  2. Ana Birchall, o Ana Pauker a zilelor noastre, spețial pt mandatul lu tata nazi de la Cotroceni. Arată ea a vrăjitoare, mai ales cînd e supărată. Și Birchallu e mereu supărată

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.