Deputat al Puterii: Recensământul s-a făcut de mântuială

Deputatul UDMR de Mureș Kelemen Attila a declarat pentru e-politic.ro că în Târgu Mureș au fost semnalate problemele în ceea ce privește recensământul. Potrivit acestuia, recenzorii nu s-au prezentat în zonele în care sunt predominanți cetățenii de origine maghiară.

De asemenea, Kelemen Attila afirmă că modul în care a fost realizat recensământul arată că s-a făcut „o treabă de mântuială”. „Și noi am avut semnale în județul Mureș, în Târgu Mureș, că de exemplu nu s-au prezentat recenzorii în anumite zone, pe anumite străzi. Majoritatea cetățenilor care au semnalat că nu au fost recenzați au fost de naționalitate maghiară. S-ar putea pune sub semnul întrebării numărul exact al populației maghiare de pe teritoriul României. Și nu numai a cetățenilor maghiari. Poate și în alte zone s-au întâmplat asemenea neglijențe. Este o treabă de mântuială și trebuie căutați vinovații pentru aceasta”, a declarat Kelemen Attila pentru sursa citată.

Deputatul maghiar mai spune că ar fi fost necesară prelungirea perioadei de recenzare a populației, pentru a putea fi înregistrați toți locuitorii țării.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8543 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.