Dezvăluiri luju.ro: Procurorul Augustin Lazăr a avut grijă ca adversarii lui Ceaușescu să înfunde pușcăria

Site-ul Lumea Justitiei a intrat in posesia unor documente bomba, cu stampila Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii. Sunt documente care dezvaluie cum un procuror din judetul Alba, pe numele sau Augustin Lazar, a refuzat in doua randuri sa elibereze un dizident anticomunist. S-a intamplat la mijlocul anilor ’80, in plina teroare a regimului Ceausescu.

Redăm de pe site-ul luju.ro: 

”Coincidenta face ca numele procurorului din acest caz sa fie identic cu cel al actualului Procuror General al Romaniei. Tot coincidenta, cazul se petrece la Penitenciarul Aiud din judetul Alba, judet din care provine si actualul Procuror General al Romaniei. Nu in ultimul rand, in anii in care dizidentul anticomunist era tinut in puscarie de catre procurorul Augustin Lazar pentru actiuni impotriva regimului comunist, actualul Procuror General al Romaniei Augustin Lazar (foto) isi desfasura activitatea, conform propriului CV, la Procuratura Alba.

 Sa fie procurorul Augustin Lazar care l-a tinut in puscarie pe dizidentul Iulius Filip acelasi cu actualul Procuror General al Romaniei Augustin Lazar? Nu stim. Tocmai de accea, Lumea Justitiei a trimis o solicitare oficiala catre Parchetul General prin care i-am cerut lui Augustin Lazar sa isi exprime un punct de vedere cu privire la implicarea sa in acest caz, astfel incat sa publicam si pozitia acestuia. Desi am indicat o ora pana la care pozitia Procurorului General sa ne fie transmisa, pentru a putea fi inclusa in articol, din pacate, pana la momentul publicarii materialului, nu am primit niciun raspuns din partea PICCJ. Vom prezenta punctul de vedere al lui Lazar in momentul in care acesta ni-l va trimite.

Astfel, numele unui procuror Augustin Lazar apare in cazul unuia dintre cei mai cunoscuti dizidenti anticomunisti si detinuti politici. Ne referim la maistrul militar Iulius Filip. Pe scurt, in anii ’80, dupa ce i-a trimis un pamflet lui Nicolae Ceausescu si si-a exprimat printr-o scrisoare sprijinul fata de miscarea anticomunista “Solidaritatea” din Polonia, Iulius Filip a fost anchetat si arestat in mai multe randuri, fiind inchis in beciurile Securitatii, in celule mortii de la Penitenciarului Rahova si internat la sectia de nebuni din spitalul inchisorii Jilava. In final, acesta fost condamnat la o pedeapsa de 5 ani si 4 luni inchisoare cu executare pentru “propaganda impotriva orandurii socialiste”.

“A redactat mai multe materiale, scrisori si memorii cu continut dusmanos pe care le-a difuzat, atat cunoscutilor cat si unor organe oficiale”

Executarea pedepsei a inceput la 14 decembrie 1981, data expirarii fiind 13 aprilie 1987. In aceasta perioada, Iulius Filip a incercat insa de doua ori sa fie liberat conditionat. Tot de e doua ori a fost refuzat, iar printre cei care au decis sa il tina in continuare in puscarie s-a numarat procurorul Augustin Lazar.

Astfel, in 9 iulie 1985, situatia lui Iulius Filip a fost discutata in cadrul Comisiei de propuneri pentru punerea in libertate conditionata a Penitenciarului Aiud. Comisia era formata din lt. colonel Vasile Rus (comandant al Penitenciarului Aiud), lt. major Petru Silaghi (loctiitor pentru paza si regim al Penitenciarului Aiud – ofiter prim-serviciu), pmc Gheorghe Liga (seful compartimentului prestari servicii a Penitenciarului Aiud), cpt. Cornel Burz (educator al Penitenciarului Aiud), pmc Ioan Emanoil (seful evidentei condamnatilor din Penitenciarul Aiud) si era condusa de procurorul Augustin Lazar.

Comisia a stabilit ca pentru a deveni propozabil in vederea liberarii conditionate, Iulius Filip trebuia sa excute 2/3 din pedeapsa, adica 1299 de zile, iar in cazul in care ar fi muncit, 325 de zile considerate ca fiind executate pe baza muncii prestate si 974 de zile efectiv executate. Comisia condusa de Augustin Lazar a constatat ca Iulius Filip executase deja 1304 zile, de la 14 decembrie 1981 pana la 9 iulie 1985, fara sa fi fost folosit la munca pe motiv de boala. Asadar, deizidentul anticomunist indeplinea toate conditiile pentru liberarea conditionata.

Cu toate acestea, Iulius Filip nu a fost lasat liber. Iar asta intrucat Comisia in fruntea careia se afla Augustin Lazar a decis ca Filip nu a dat dovezi temeinice de indreptare si ca a continuat actiunile subversive impotriva orandurii socialiste, a regimului comunist si a Republicii Socialiste Romania. Mai exact, Comisia condusa de procurorul Augustin Lazar a hotarat urmatoarele:

“Starea de fapt: In ultima perioada a purtat discutii dusmanoase la adresa RSR si a redactat mai multe materiale, scrisori si memorii cu continut dusmanos pe care le-a difuzat, atat cunoscutilor cat si unor organe oficiale.

A fost pedepsit de 5 ori cu izolare, totalizand 42 de zile de izolare, pentru abateri ca: injurii la adresa organelor de partid si de stat, nerespectarea regulilor de ordine interioara, atitudine necuviincioasa fata de cadre, incalcarea regulilor cu privire la scrierea corespondentelor. Pentru comportarea necorespunzatoare pe care a avut-o, conducerea DGP a aprobat ca detinutul sa execute 12 luni din pedeapsa in regim restrictiv. (…) Nu a dat dovezi temeinice de indreptare”.

In cele din urma, prin procesul verbal nr. 28 din 09.07.1985 (vezi facsimil 1), Comisia lui Augustin Lazar a decis ca: Detinutul Filip Iulius nu poate fi liberat conditionat, se amana 1 an, pentru ca a fost pedepsit disciplinar, iar timpul executat nu prezinta garantia reeducarii”,potrivit site-ului luju.ro.

       Întreg materialul poate fi citit AICI!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 18
Author

40 de Comentarii

 1. Cum s-a zis și mai fdevreme. Lazăr nu are onoare nici cît un burete de bucătătrie. Slujește pe Ceaușescu și soros cu aceeași devoțiune de sclav ajuns întîmplător în sistemul de jutiție. Revoltător este că ministrul de Justiție acceptă acestui individ grotesc candidatura la un nou mandat pt șefia Parchetului? Adică revocarea din funcție a tractoristului-șef mai așteaptă fiindcă judecătorii carre îl judecă îs prea „leneși”? Sau prea corupți? dați-l afară și trimiteți-l în judecată, dacă e din generația torționarului Vișinescu, Să plătească așa cum au plătit și alții!

 2. Pai cînd scriu ca Romania este înca prada comunismului,de ce (uneori,e adevarat)imi stergeti comentariile? Asa e domnilor! Suntem intre comunisti si securisti condusi toti de la Bruxelles acolo unde se toarna si se manînca între ei ca, cîinii, acolo unde tradeaza tara si unde o jefuiesc împreuna cu aia de acolo.

 3. Atunci cand sunt prezentate documente clare ,nu mai poate fi vorba de „coincidente”.In acest caz ce raspuns sa mai astepte Romanul de la individ ? Poate ca va veni timpul cand personajul va da „dovezi temeinice de indreptare” in timpul vietii sale.

  • Corector ,

   prin urmare ÎN ACEA PERIOADA CURGEA LAPTE SI MIERE ÎN ROMÂNIA!
   Romania era cea mai DEMOCRATA TARA DIN LUME! Esti f informat !
   Ai la dispozitie arhive ?

   Te înseli : putea elibera ! Cnsultà Codul penal din epocà !
   Si Presedintele Marii Adunàri Nationale avea acest drept , si Presedintele Consiliului de Stat ! De ce dezinformezi ?

  • @Adria Nicol:poti fii macar o data in viata, serioasa?Numai copilarii,rastalmaciri si interjectii postezi…Intreaba-ti parintii,ca tu esti vai de capul tau…Zii asa „Presedintele Marii Adunàri Nationale avea acest drept , si Presedintele Consiliului de Stat”?!!!:))))sau Augustin Lazar??? In locul tau m-as arunca de la balcon,un banc mai prost nu am citit!

 4. La asa minciuna numai statul paralel al fostului carnar din anii ‘ 80 , militianul Dracne a depasit orice limita a manipularii. Toti romanii stiu , unii saracii dupa 30 de ani de minciuni spuse cand trebuie si unde trebuie , ca lovitura de stat din decembrie 1989 a adus la putere tot pe comunisti grupati in FSN . Asa ca toate functiile din institutiile statului trebuia sa aiba girul fostilor securisti si membrii CC al PCR , nivelele 2- 3. Asa ca treaba cu Lazar pute a comunism din anii 1950 , cand cu mosierii si capitalistii care au fost inlocuiti cu comunistii dupa 1989. Da, sunt cei 3 milioane de ,,arestati ” in certificate de handicapati ilegale care pun botul la asa ceva si care voteaza pe comunistii care ii tin in viata .

 5. Lazăr in 1980 avea în jur de 24-25 de ani…pe timpul comunismului procuror deveneai după vârsta de 29-30 de ani.

 6. Bai postaci securisti, nici nu mai conteaza daca inainte de 1990 se putea sau nu elibera conditionat ! Cei care au trait acele vremuri stiu ce calitate umana aveau procurorii de atunci, stiu cum ajungeau in functie, cum promovau… Lazar, Macovei si altii ca ei au privirea tulbure, bantuita de atrocitatile pe care le-au generat sau la care au asistat complici ! Mi-e scarba ca sunt contemporan cu ei si cu voi, dragi postaci securisti !

 7. Din documentul asta reiese provenienta ideologica a „campului tactic”!Procurorul si militienii, cu sprijinul securistilor, te bagau la puscariei, si tot ei hotarau daca iti dau drumul sau nu!

 8. @Corector este nepotul lui Lazăr şi a simțit nevoia să-i ia apărarea torționarului, sau este o fosilă de securist reactivată să facă pe postacul/trolul, corectorul mai face apologia altui torționar, Kovesi, eleva de nădejde a altui torționar procuror comunist, Macovei, sau poate chiar Lascu.:(

 9. Procesul verbal e semnat de administratia penitenciara (Ministerul de Interne), nu de securisti. Lazar s-a pronuntat în chestiuni de administratie penitenciara. Privind deducerile din pedeapsa care i-ar fi dat dreptul individului de-a fi eliberat. „Eliberarea conditionata” tot asa se calculeaza si astazi, si peste tot în lume. De unde „securitatea”?! „Institutul” pe care-l citati – productie a agentilor politici anglo-americani din tara, de tip Coposu-Tismaneanu-Hossu Longin-Liiceanu, între care, al doilea, infiltrat pâna la eternul lui informator, Basescu – având ca sarcina sa scoata România anilor 1945-1989 din Europa civilizata. Si Filip, dupa ce era-n stare (sa-i trimita-njuraturi semnate lui Ceausescu …), nu era de judecat, ci de trimis în Polonia sau de psihiatrie. Nu faceti dintr-un bolnav un „disident al comunismului”, ca-i jenant. Si „beciurile” „securitatii”, „celulele mortii” si-alte minuni, dateaza din secolul al XVIII lea, penitenciarul Aiud fiind construit la vremea Mariei Thereza. La fel Jilavei. Lazar, nascut la Sâncrai, e, însa, betiv notoriu, si de tânar. Ar fi putut sa fie-n locul detinutului „disident” apucat, si el, de crize delirante. Date fiindu-i „studiile” temeinice, în cazul procurorului, în … beciurile … vinicole din regiune (Blaj, Jidvei, Aiud-Ciumbrud…). Asa R.C., asa „articol”.

 10. Din pacate acesti tortionari care au terorizat poporul roman inainte si dupa 1989 sunt in pozitii cheie ale statului roman,rasplatiti cu salarii speciale cit si pensii speciale!
  Rusine!

 11. @Tulai! Buna postare,dar nu are cine sa cunoasca si sa inteleaga realitatea istorica pe acest forum!Mi-a placut si descrierea dupa natura a lui Augustin,dar esti de acord cu zicerea din Ardeal :” Morarul, când are apă la moară, bea vin şi când n-are apă, nu bea nici apă”? deci explicabil in cazul lui Gusti

 12. FELICITARI!!! Ati pus punctul pe „i”,aceasta-i cea mai mare nenorocire care i se intampla acestei tari si acestui popor,tortionarii si criminalii sai, vreme de peste 50 de ani(incepand cu 1944) ai acestui neam sunt bine-mersi,la putere,si astazi!!!Si,din truda noastra vor incasa pensii de 30.000-40.000 de lei pe luna,asta in conditiile in care,astazi,peste 4 milioane de pensionari incaseaza pensii de maximum 1000-1200 de lei pe luna!!!

 13. @Corector : ei! pai, Christos preschimbase apa-n vin. Fara Christos, nici … Lazar ( …!)

 14. Jhahahaha cotidianu P lii
  Latrina 3
  Baaaaaa vine vremea ..jeguri mincinoase
  @#$&**(

 15. Poate ca este vorba despre aceslasi „pixel albastru”, ca si in cazul dictakiorului, este „corectorule”? Nu-i niciun pixel albastru, comunistoidule securistoid, cele 4 poze (ca pe site-ul luju sunt prezentate toate cele 4), sunt dupa paginile 1 si 2 ale celor doua rapoarte prin care dizidentului Filip Iulius i se refuza eliberarea si actele sunt in posesia CNSAS, dupa cum se vede clar, doar poarta stampila institutiei. CNSAS=Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii.

 16. @Minerva :pe voi la LUJU.ro va plateste de pomana fabrica de plangeri penale „Doctor Felix”!Ati dat-o in bara si cu plangerea impotriva lui Timmermans,astazi clasata,ati dat in bara cu zeci de procese impotriva lui Kovesi,asa o dati in bara si cu ‘facatura ‘asta anti Gusti,mai ales ca Filip Iulius a povestit si raspovestit cum au stat treburile cu el!In loc sa va alegeti o meserie onorabila,va tineti de prostii la LUJU !Stiai ca CNSAS-ul are un filmulet cu Ceausescu la o intilnirea cu activul de securitate,in care apare Voiculescu in uniforma??Intreaba-l pe poetul-bucatar Dinescu!Cine e cel mai securist din tara,oglinda ,oglinjoara?

 17. Pentru dl. Tulai: documentele erau semnate de militieni, e adevarat, dar la ancheta au participat , cu siguranta, si securistii!Sa nu uitam ca era vorba de ART. 166 Cod Penal:”Propaganda împotriva orînduirii socialiste
  Propaganda cu caracter fascist săvîrşită prin orice mijloace, în public, se pedepseşte cu închisoare de 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.Propaganda sau întreprinderea oricărei acţiuni pentru schimbarea orînduirii socialiste, sau din care ar rezulta un pericol pentru securitatea statului, se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi”.

 18. Cine e sluju pesede? Acolo unde latră Sacalu Roscovan si behaie Oaia Creată? Despre cum s-a îmbogățit Dragnea, nimic? Dar despre „privatizările ” marca Năstase, tot nimic? Hai ca nu mai cred in voi decât ignoranții sau/si prostii!

 19. Corector ,

  este de o stupizenie si insolentà demnà de =Rezist care manifestà cu Spânzuràtori KU KLUX KLANICE PE FONDUL SIMFONIEI CTUSELOR SI SUB PRIVIREA ZEITEI NEÎNTINATE !CÎND MAI ARTICULEZI PUBLIC , INFORMEAZA-TE !
  NU CUNOSTI ACEA PERIOADA ! Eu nu te invit sà te arunci de la balcon ! Eu stiu ce însemnà viata !
  Eu am trecut pe acolo , prin locurile pe care voi le doriti Opozantilor politici , prin închisori !DNA sà vinà sà và ia !
  Un slogan inept si criminal .O generatie cu o astfel de devizà a apàrut pentru prima oarà în Istoria umanitàtii : generatia cu ideologia si idealul puscàriilor . Voi aveti creierul atacat de patologia „stim tot , ne cuvine tot , chiar în secunda aceasta „! Si butonati Smartphonul ! Fàrà Smartphpn nu stiti nimic !
  Dispretul tàu pentru comentatorii corecti este demn de dispretul tip Tànase Scatiu'(apostroful meu!)Stii ce este o Bibliografie ? Ce càrti ai scris , ce studii ?

 20. Intotdeauna pacatele , nedreptatea si rautatea se platesc cu virf si indesat , asa am fost invatati si sfatuiti de bunicii si parintii nostri sa fim buni si drepti , iar cei fara Dumnezeu in ei sint oameni de margine care isi vor primi pedeapsa crunta si meritata !

 21. Actul este din 1985 cand excelenta sa, domnul tractorist avea 29 de ani. Deci este posibil sa fie aceeasi persoana, desi pare imposibil ca excelenta sa sa fi absolvit o facultate, chiar si cea de drept.

 22. deci daca spui ca in 1980 avea 24-25 de ani, atunci in 1985 avea 29-30 de ani, prin urmare ai dreptate cand spui ca la 29 de ani poti deveni procuror…

 23. @adia nicol, @minerva : ce v-apuca? vreti titlul de honoris cauza-n falsificarea istoriei României? va credeti Tismaneanu-Hossu-Longin-Liiceanu ? plus ca, @adria nicol,faci apologia violentei si crimei („te invit public sa te-arunci de la balcon”), în acelasi timp având tupeul de-a pretinde ca tortionari ar fi fost … securistii! @Stefan : documentele fiind semnate de militieni, tipii sunt singurii participanti la comisie. Ïn închisori securitatea-si avea informatori. Numai ca, daca numitul Filip ajunsese în închisoare, tipul fusese judecat. Justitia-si spusese cuvântul. De-aia Cotidianul si greseste, luându-se dupa celebrul „institut” inutil si bugetofag. Prezenta însasi a lui Lazar în comisie face dovada ca-n situatie nu „securitatea”, ci justitia era competenta. Infractiunile de care vorbesti or fi fost urmarite de securitate, numai ca dovada lor se facea-n justitie. Si propaganda fascista e si-acuma pedepsita. Nu stiu ce-o fi scris Filip în scrisori care sa-l fi inclus la fascism. El stie. Ajunge, însa, ca-n regiune erau (si sunt, si-nca-n posturi grele) descendenti de legionari, ai asa-zisilor „luptatori din munti” ai lui Hossu-Longin. Fanatici „anti-comunisti”, xenofobi, pe unde nici nu te-astepti. Fiindca-n România de azi, a fi xenofob, e-o moda. Rodul institutiilor (ministerul învatamântului, inclusiv), ONG-urilor sorosiste si indivizilor pe care-i citasem anterior. „Banii n-au miros”( Soros, GDS-ul, #rezist, Johannis…). Augustin Lazar fiind si el, à la Johannis-Basescu, cu-ntorsul, si fara scrupule, al pardesiului, dupa ’89. Marinarul, si dupa ce se-mbogatise din traficuri de tot felul, la vremea „comunismului” pe care-l … condamna. Lazar nu se-mbogatise, dar … gustase din … viata. „In vino, veritas”.

 24. Tulai ,

  face parte din „deontologia” =rezist SA MINTI FARA SA CLIPESTI ! Cineva care semneazà „Corector” , nemultumit de comentariul meu , „mà invità sà mà arunc de la balcon” ! Deci , numitul Corector îmi aruncà aceastà invectivà !(citeste si te vei convinge!). Eu am SCRIS TEXTUAL : „EU NU TE INVIT PUBLIC SA TE ARUNCI DE LA BALCON” DECI, SPRE DEOSEBIRE DE EL CARE MA INVITA SA MA ARUNC DE LA BALCON , EU NU ÎL INVIT !
  DECE TRUNCHEZI CITATUTUL ? DE CE MINTI? Fostii securisti iti vor plàti o pensie de onoare pentru cà ai comis nebunia sà îi reabilitezi ! Am tràit sà auzim si aceastà criminalà ineptie !

 25. DEZGUSTATOR.
  Nici macar demisia de noare nu-l mai spala pe acest stalinist sinistru. Luati-vi-l acasa, Iohanis/PNL/USR. Rusine!

 26. Din spatiul public s-a putut intelege ca la inceputul lunii decembrie 2018 a implinit 75 de ani.Ar fi nascut in 1953 deci la acel moment – 1980 – avea 27 de ani.

 27. Prostie mare, parerologi multi fara logica. Documentul fotografiat este autentic. La acea vreme pentru cei ca indeplineau conditiile de punere in libertate conditionata dupa executarea. 2/3 din pedeapsa, li se intocmea un dosar care mergea la o comisie a penitenciarului unde obligatoriu presedintele comisiei era un procuror. Asa prevedea legea la vremea respectiva si tot asa prevede si legea de astazi. Chiar in primul rand al documentului unde pentru cei care stiu sa citeasca scrie clar: ,,comisia de eliberare conditionata compusa din…” cu presedinte Lazarica. Eliberare celor care erau acceptati sa fie discutati in comisi statea la pixul celor din comisie. Nu era totusi un hot sau un criminal, bietul om o fi spus niste bancuri cu seful in public, daca i se punea pata pe tine unui militian sau procuror faceai parnae mai mult decat un violator.

 28. ei lasa, ca procesele cucoanei Kovesi sunt pendinte. inca nu s-a pierdut nimic. au contraire, as zice, dupa fatza ei tot mai palida si incercanata.

 29. domnu corector, cand te citesc, ma gandesc ca minerii aia n-au venit degeaba. Putzea centrul orasului (nu ca acuma ar fi cu mult mai curat), aia nu se mai miscau din corturi. Cu cine sa-i scoti? Cu armata? Scandal. Cu politia? la fel. Asa ca au recurs la mineri. Problema e ca pe tine te-au scapat in tura aia.

 30. E groasa rau! Toti nematozii de net s-au starnit si in goana lor de aburire, au uitat ca sunt ue PSD, anticiumarosie si mai ales anticomunisti…s-au trezit aparandu-l pe slugoi cu argumentele legilor comuniste, cu sentintele judecatoresti de condamnari politice! Pai, ce-ati facut, mai, nene?! Ati uitat ca neomarxistii aia de USR-PLUS sunt creatia voastra securista si trebuie sa raga anticomunist?! Pare ca v-ati trezit cu ciuma rosie-n pat si nu stiti daca s-o dezmosteniti, sau sa-i fixati renta viagera…Cum, adica, condamnatul era nebun?! Sau, cum de era obligat procurorul, prin lege,sa fie caine (el era asa genetic, ca pe criteriul asta-i selectau/selecteaza)?! Daca, printre voi sunt si nevinovati, aburiti cu sloganurile idioate ce se bat cap in cap, poate realizeaza patologia in care au fost atrasi – o dismorfofobie sociala cronicizata…Ca nici Stalin nu suferea de altceva cand si-a indemnat slugoii sa nu uite sa-si acuze adversarii de toate defectele lor…Va trebui sa acceptati ca tortionarii sunt mai vii si mai activi ca niciodata, chiar de partea baricadei in care va dormiti somnul monstrilor, e drept, pe Lazar il ajuta si fatza…

 31. Am citit articolul și procesul-verbal scanat de luju.ro. Faptul este autentic, nu-i nici o manipulare. Însă cine a trăit și cunoaște epoca lui Ceaușescu, în special anii ’80, și cazurile Goma (anii ’70), Paraschiv, Ursu și Filip (cel înfățișat aici), precum și mulțimea de documente dezvăluite de CNSAS, știe că în toate condamnările pe oponență / dizidență politică sau pentru acțiuni ostile regimului comunist NU se putea concepe criteriul de „eliberare condiționată” din pușcărie. (Dacă sînt excepții, ar trebui descoperite). Această șansă era introdusă în Codul Penal ca să pară acesta mai „uman” și să mai atenueze criticile din Occident. Așadar, în aceste condiții, ce putea face procurorul Augustin Lazăr? Putea decide el de unul singur eliberarea lui Iulius Filip, într-o comisie de 6-7 membri? Adică, vreți voi acum ca Lazăr să fi fost atunci un „erou”, să-l elibereze pe dizident și să fie el acuzat de favorizare? Acum, în acest context de luptă politică pe viață și pe moarte, vă cade bine să-l discreditați pe A. Lazăr ca „procuror comunist”, dar v-aș sugera să vă ocupați și de trecutul altor „procurori comuniști” cum ar fi domnii Toader și Dorneanu. Ce veți descoperi?

 32. S-a demonstrat inca odata ca, cine detine informatia detine si puterea in conditiile in care toti cetatenii romani sunt infractori, unii mai mari alti mai mici, in functie de cate milioane de euroi fura din muget, toti sunt la mana serviciilor! Daca nu joci cum ti se canta, pac la razboiu! Asa si cu taica Lazar care a fost mai tare decat Visinescu si fiindca l-a salvat pe Johannis a fost promovat PROCUROR GENERAL! Felicitari si la o pensie mai mare de 43.000 de ro/luna fiindca l-ai salvat pe Johannis!

 33. Incerci sa induci in eroare generalizand dar numai in directia dorita de tine si nu amintesti si alte nume cum ar fi. Macovei, Tarcea sau Livia Stancu. Nu amestecam procurorii care au activat in tribunalele de drept civil sau la structurile de crima organizata. Pe timpul comunismului exista o structura a procuraturii unde activau procurori selectionati de securitate care sub supravegherea acestora desfasurau activitati de supraveghere, inculpare, judecare si incarcerare a celor care se opuneau regimului comunist. Lazar apare in document ca ,,Presedintele Comisiei De Eliberari Conditionate de la inchisoarea detinutilor politici de la Aiud”. Tovarasul procuror Lazar nu era un procuroras oarecare ce intocmea un dosar penal unui taran care a furat un sac de porumb cum facea Macovei pe la Oltemita in acele vremuri el, Lazar se ocupa de dosare politice sub comanda securitatii cu informatiile primite de la ofiterii de securitate asa cum prevedeau si protocoalele semnate de lazar in zilele noastre.

 34. Am discutat cu procurori care au obiectat ca toate aceste PV au trecut prin judecata unui tribunal si ca acolo se putea schimba propunerea si ca Lazar nu are nici-o problema…..este adevarat ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.