DN1, cel mai bun traseu pentru staţiunile montane

Cei care pleacă la munte în aceste zile sunt sfătuiţi să aleagă DN1 – drumul cel mai aglomerat, dar cu cele mai puţine riscuri, iar Autostrada Soarelui trebuie evitată când este viscol.

„Îi putem asigura pe cei care se vor îndrepta către staţiunile montane de pe Valea Prahovei, dar şi către Braşov ori Bran-Moeciu că DN 1 este unul dintre cele mai sigure din ţară. De regulă, aici nu sunt probleme din cauza zăpezii, dar este foarte important ca şoferii să-şi echipeze, totuşi, autovehiculele pentru iarnă, să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie, iar dacă şoseaua e acoperită cu zăpadă sau polei să nu bruscheze comenzile maşinii, să folosească cu precădere frâna de motor şi să nu uite că viteza maximă indicată în astfel de condiţii e de 30 de kilometri/oră”, au precizat oficiali ai Poliţiei Rutiere, scrie evz.ro

Potrivit poliţiştilor de la Rutieră, pentru a ajunge în staţiunile montane, şoferii pot folosi, pe lângă DN 1 (Bucureşti – Braşov), două rute ocolitoare: DN 1A (Bucureşti – Buftea – Ploieşti – Cheia – Săcele – Braşov) sau A1(Bucureşti – Piteşti) – Câmpulung Muscel – Bran – Braşov.

Pentru a ajunge însă în siguranţă la Constanţa şi de acolo la graniţa cu Bulgaria, este recomandat să folosiţi, ca rută alternativă la Autostrada Soarelui, DN3 Bucureşti – Fundulea – Lehliu – Drajna şi apoi Hârşova – Constanţa.
În schimb, cei care intenţionează să ajungă în localităţi sau în staţiuni din Moldova au la dispoziţie drumul european 85. Dacă vor exista blocaje cauzate de nămeţi, şoferii pot alege singura rută ocolitoare sigură: DN 1, din Capitală până la Albeşti, şi apoi DN 1B (Albeşti – Buzău). „E drept că ocolesc, dar măcar ajung la destinaţie”, au au precizat oamenii oamenii legii, potrivit evz.ro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.