Farsa Hunter și afacerea Biden

Fiul președintelui Statelor Unite a fost condamnat pentru toate cele trei acuzații legate de deținerea ilegală de arme. Hunter Biden riscă până la 25 de ani de închisoare și o amendă de 750.000 de dolari.

Atât. Nimic despre laptopul plin cu informații despre corupția din familia Biden, nimic despre afacerile din Ucraina ale lui Hunter Biden și ale tatălui sau, despre afacerile cu China ale familiei Biden. Nimic din ce ar putea să dăuneze cu adevărat campaniei prezidențiale a Partidului Democrat. Doar detalii sordide din viața unui fiu mic sacrificat pentru a fi ascunse păcatele tatălui ajuns mare și ale castei din care face parte.

Întreg procesul al lui Hunter Biden a fost o strategie de a-l distanța de tatăl său și de corupția din Partidul Democrat, partid prins cu garda jos de înfrângerea lui Hillary Clinton în 2016 și recurgerea ulterioară la varianta vulnerabilă Joe Biden, un fost vicepreședinte care își publicase memoriile și lăsase, la rândul său, garda jos. De aici atenția presei de mainstream din SUA la detaliile murdare ale cazului Huner Biden, pentru a face uitate infracțiunile cu adevărat grave: plățile din partea companiei Burisma din Ucraina și demiterea la presiunile vicepreședintelui Joe Biden a procurorului general de la Kiev care ancheta aceasta companie, înțelegerile dintre Hunter Biden și firme apropiate partidului din China, cu clauza ”10% pentru the big guy”. Valurile de cerneală care curg pentru relatările despre viața intimă a lui Hunter Biden ascund faptele importante: blocarea de către Facebook și Twitter a contului The New York Post, ziarul care a deschis scandalul laptopului lui Hunter Biden, lansarea care la comandă a corului marilor publicații americane pentru a demonstra că totul este o ”operațiune informativă a Rusiei”, scrisoarea semnată de 50 de foști oficiali din serviciile SUA pentru a întări această teză și pentru ca Joe Biden să câștige alegerile din 2020.

Nu scăpați din vedere fondul: traficul nerușinat de influență făcut de familia Biden, în care este implicat mult Joe Biden; alianța dintre Big Tech și statul profund, pentru a ascunde corupția din familia Biden de privirea americanilor și de dezbaterea democratică înaintea alegerilor. Într-un fel, șefii din Silicon Valley care au cenzurat, cei 50 de foști spioni și marionetele lor din presă – sunt mult mai vinovați decât Hunter Biden”, scrie The American Conservative.

Hunter Biden a fost găsit vinovat pentru că a mințit la completarea formularelor pentru deținerea unei arme de foc, spunând că nu este dependent de droguri, iar apoi a fost găsit vinovat pentru deținerea unei arme de foc în timp ce era dependent de droguri. Judecătorul va pronunța sentința în următoarele patru luni.

Procesul lui Hunter Biden s-a încheiat la scurt timp după cel in care a fost condamnat candidatul prezidențial Donald Trump, pentru ascunderea plăților făcute unei vedete de filme pentru adulți, în timpul campaniei electorale din 2016.

Procesul intentat lui Donald Trump a urmărit distrugerea campaniei contracandidatului actualului președinte Joe Biden. Procesul intentat lui Hunter Biden a urmărit spălarea imaginii Partidului Democrat și chiar a președintelui Biden, după acuzațiile de politizare a justiției americane. Faptul ca FBI și justiția americană au intrat în viața plină de abuz de droguri, de arme deținute ilegal, de amante și stripteuze a lui Hunter Binden nu ajută la nimic altceva decât la crearea unei perdele de fum și a muniției de campanie.

După verdictul juraților, reprezentanta Alexandria Ocasio-Cortez a spus: ”Asta arată diferența dintre democrați și republicani. Democrații acceptă modul în care funcționează justiția noastră. Nu contestăm rezultatele. Nu vrem să reducem finanțarea pentru FBI pentru că nu ne place verdictul. Respectăm justiția. Iar Hunter Biden, ca și Donald Trump, a fost condamnat de oameni ca ei”.

Acesta este mesajul de campanie și la asta a folosit procesul. Cu lacrimi electorale sau fără, Ocasio-Cortez pare să-l citeze pe fostul președinte Traian Băsescu, la momentul Mircea Băsescu-Bercea Mondialul: ”Nu sunt dispus să cred decât în varianta justiției, nu a fratelui meu. Între nevoia de consolidare a justiției și reflexul firesc de a-ți apăra fratele, aleg consolidarea justiției”.

Trump Organization vs. Biden & fiul

Cât de insignifiante sunt procese precum cel al lui Donald Trump (și Hunter Biden) o arată istoria recentă a alegerilor din SUA.

Când a candidat la președinția SUA, în 1992, Bill Clinton și stafful său de campanie au angajat un detectiv privat care să intimideze jurnaliștii pentru a-i împiedica să afle despre aventurile sale amoroase. Detectivul a cerut apoi bani pentru ”character assassination” – distrugerea imaginii uneia dintre femeile cu care Clinton a avut o aventură. Banii au fost spălați de echipa de campanie a lui Clinton printr-o firmă de avocatură, drept „cheltuieli juridice”.

În 2007, senatorul democrat John Edwards anunța că va intra în campania pentru alegerile primare prezidențiale din partidul său. Apelează la doi donatori milionari pentru a ascunde o relație amoroasă din care a rezultat și un copil. Pentru a-și liniști amanta, senatorul o trimite în vacanțe scumpe, închiriază o vila pe plajele Californiei, totul plătit din peste un milion de dolari donați de doi milionari (limita legală era, la acel moment, sub 3.000 de dolari din partea unui susținător). Pentru că nu putea sta departe de copilul său, secretul senatorului este descoperit de jurnaliști. Imediat se află și că banii primiți au fost spălați prin intermediul unei firme de decorațiuni interioare.

Clinton și Edwards au recurs la spălare de bani, pentru că banii nu erau ai lor și totul trebuia să arate bine în dosarele care mergeau la Comisia Electorală Federală. În cazul lui Edwards, Departamentul Justiției (din administrația Obama) l-a acuzat pentru violarea legilor pentru finanțarea campaniei, însă a fost achitat. În cazul Clinton a fost tăcere.

Pentru că Donald Trumnp nu a plătit ”taxa” pentru tăcerea unei vedete de filme pentru adulți din bani altora, ai donatorilor, ci din banii săi (sub forma unui împrumut pentru campanie rambursat apoi de Trump), atenția la spălarea banilor a fost mai mică. Miliardarul Trump a calculat că poate scăpa de dureri de cap în campania electorală încheind o înțelegere mult mai ieftină decât onorariile avocaților într-un potențial proces pentru defăimare pe care ar fi trebuit să-I intenteze starletei Stormy Daniels. Aceasta a fost „crima” lui Donald Trump, după cum a scris The New York Times.

În Europa, toate cele de mai sus ar stârni zâmbete și simpatie. Scuterul pe care președintele francez Francois Hollande se furișa de la Palatul Elysee pentru a se întâlni cu iubita sa secretă a fost vândut la licitație cu 25.000 de euro. A fost scump pentru că i s-a spus ”scuterul dragostei”.

În America, lucrurile sunt complicate nu doar de pudoarea protestantă, ci de milioanele de dolari. Singurul proces mai solid împotriva lui Donald Trump nu are legătura cu viața sa intimă și nici cu ”insurecția” din ianuarie 2021. Este vorba despre fraudele financiare comise de firmele imobiliare ale familiei Trump în anii 2010, prin supraevaluarea uriașă a activelor pentru a obține împrumuturi preferențiale. În februarie 2024, Trump a fost condamnat să plătească circa jumătate de miliard de dolari si a depus o garanție de aproape 200 de milioane de dolari. Acesta caz a fost puțin mediatizat  pentru că nu aduce nimic bun marilor afaceriști americani. Donald Trump este aversul monedei plutocrației americane, omul cu bani, donatorul pe care orgoliul l-a împins în păcatul de a intra în politica pe calea urnelor; Joe Biden este reversul – tehnocratul disciplinat care dorește să fie recompensat pentru virtuțile sale.

Pe cine să parieze America și lumea: stema sau banul? Un fost analist CIA alege varianta ”ereticului” Trump.

Miroase a disperare

”Când Hillary Clinton, dintr-o evidentă paranoia, și-a folosit serverul personal pentru a-și desfășura activitatea de secretar de Sat al SUA, FBI s-a sesizat imediat. Am lucrat mulți ani în serviciile secrete. Dacă făceam ceva similar, aș fi scris aceste rânduri din celula unui penitenciar. Însă Clinton nu este ca mine. Ea aparține unei alte categorii. FBI a tras-o de mâneca foarte politicos, a prezentat-o ca un exemplu negativ, însă nu a pus-o sub acuzare”, scrie Martin Gurri, fost analist CIA.

”Când Joe Biden a greșit într-un mod cât se poate de evident cu gestionarea documentelor clasificate, a intrat în colimatorul unui procuror special. Investigația a demonstrat clar că Biden a încălcat legea. Dacă aș fi făcut ceva similar și as fi adunat secretele guvernului SUA în garaj lângă Toyota mea, nu aș mai fi văzut lumina zilei vreodată. Însă eu nu sunt Biden. El aparține altei categorii. Raportul procurorului arată că Biden este vinovat, însă el nu a fost pus sub acuzare pentru că este președintele SUA, liderul lumii libere, pentru că este prea în vârstă și senil.

Niciuna dintre acuzațiile împotriva lui Trump  nu se ridică la nivelul de gravitate al serverului lui Clinton și al secretelor din garajul lui Biden. Însă Trump este monstrul din coșmarurile clasei privilegiate. El trebuie acuzat de mai multe ori și în mai multe locuri și trebuie condamnat, amendat cu sute de milioane și închis, anihilat, pulverizat.

Întregul proces miroase a disperare. Dacă elitele progresiste care conduc administrația Biden s-ar fi simțit în stare să-l învingă pe Trump la urne, am fi auzit doar doar râsete dinspre Casa Alba și dinspre presa supusă guvernului. Însă Biden nu este popular nici măcar în rândul electoratului stabil al democraților. Elitele Americii nu au încredere și se tem de alegătorul american. Și-au pierdut încrederea în democrație, un sistem care în 2016 i-a adus președinția monstruosului Donald Trump. Elitele visează acum la ascensiunea unei clase de gardieni ca în Republica lui Platon, oameni după chipul și asemănarea lor, cu pedigriul corespunzător, cu opiniile corespunzătoare, cu ținuta corespunzătoare, care conduc nu pentru că au câștigat loteria electorală, ci conduc în mod perpetuu, ca o recompensă pentru virtuțile lor.

Condamnarea lui Trump ca formă de asigurare politică ne apropie cu încă un pas de un punct fatal al istoriei americane. Abraham Lincoln a spus că această țară s-a construit pe principiul că toți oamenii sunt egali. Acest principiu a eliberat milioane de oameni din America și a atras alte milioane de oameni din alte țări. Pentru mulți dintre ei, asta a însemnat doar că vor fi lăsați în pace de polițiști și alte organe de forță. Pentru alții, asta a fost un semn că este posibilă o utopie, egalitatea din toate punctele de vedere. Panicate, elitele au întors spatele democrației reprezentative și încearcă acum sistemul aristocratic. Formele vor rămâne aceleași, însă substanța va fi dată de perpetuarea unei caste.

Se poate întâmpla așa ceva? Într-o măsură îngrijorătoare, s-a și întâmplat. Acum, instituțiile cheie ale Americii sunt controlate de o clasa monolitică. Între un înalt oficial al Departamentului de Stat sau de la FBI, între un șef de la Google sau Nike și un redactor de la New York Times sau National Public Radio aproape că nu există diferență. Conformismul în gesturi și vorbe este obligatoriu. Iar toți acești oameni s-au autoconvins că societatea contemporană este prea complexă pentru oamenii simpli. Având în vedere nebunia social media, mulțimea de știri false și dezinformări, având în vedere atracția exercitată de populiști precum Trump, având în vedere întregul haos, elitele au decis că este nevoie de măsuri aspre. Informația trebuie controlată.  Disidenții trebuie să-și țină gura, dacă doresc să-și păstreze slujbele. Polițiștii trebuie să-i vâneze pe populiști și să-i bage la închisoare.

În cazul de față, asemenea tactici ar avea efect de bumerang. O mare parte din popularitatea lui Trump se datorează abuzurilor dușmanilor săi. După înfrângerea din 2020, Trump a intrat într-o semi-hibernare. Anunțul că va candida în 2024 nu a fost primit cu mare entuziasm. Puțini își mai doreau un nou sezon dintr-un reality-show cu Trump.

Condamnarea l-ar putea ajuta pe Trump. El a fost transformat într-un simbol al abuzului de putere din partea elitelor progresiste și al nesocotirii principiului egalității. Adepții MAGA sunt plini de furie, îar membrii Partidului Republican, care au fost mereu ambivalenți, sunt și ei la fel. Alegătorii obișnuiți, fără simpatii clare, încep să vadă în procurorii din dosarul lui Trump imaginea dușmanului de clasă. Mulți dintre cei care cred în tradiția statului de drept american  ar putea să treacă peste dezgustul lor față de Trump și să-l considere un simbol. Pentru Biden, consecințele politice ar fi exact reversul celor urmărite înepând cu primul raid la Mar-a-Lago – o înfrângere devastatoare.

Nu-mi pasă de Trump, însă îmi pasă de țara mea. Mi se pare că, în ipocrizia lor, elitele se autoamăgesc: nu sunt atât de inteligente și atât de capabile pe cât își imaginează și doresc să distrugă templul democrației doar pentru a-și îngropa dușmanii sub dărâmături. Educația la marile universități nu le-a inculcat înțelegerea istoriei și nu știu cât de greu este să refaci o țară după ce ai distrus-o.”

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 17

41 de Comentarii

 1. Personal, cred că scapă fara nicio problema având la bază datele personale, dar vom vedea. Poate greșesc dar nu prea cred, sunt datele personale ale lui.

 2. Imi plac cei care risca. Altfel: „comedie de Ilie” !

 3. Chiar nu mai aveti ce face,ce imagina,ce gogosi sa aruncati pe piata ..Biden e viitorul presedinte al SUA….Biden Vs. Trump 2024 Election Polls: Biden Leads Major Tracking Poll For First Time In A Month

  P.S. 80% din europeni il detesta pe Trump,ultimul sondaj la scara europeana

 4. Bidonul nici nu mai știe cum îl cheamă, măR🤣g …
  ]● Halena- PoMpa 1 -Halena ●[

 5. Un nor gros de ceață informațională lăsată peste urechile americanilor..nimic altceva!!Să vedeți,cum învinuirea a fost înjghebată în așa mod, că Hunter va ieși uscat din apă.. Undeva e ascunsa acea „greșeală” juridică care după alegeri va face balega toată învinuirea.. Atenția se retrage de la crimă mai gravă: corupția totală a clanului Biden.

 6. „rocky balboa🤦‍♂️ spune:
  04 OCT. 2023 LA 1:41
  … se vede subteran o „putere ascunsa” … pro TRUMP ! CLARA ! DECIDENTA… ! 😛
  Deja sustinatorii-lui-Trump s-au relevat ca MAJORITARI … urmeaza oare … calea spre IMPEACHMENT-ul lui SLEEPY JOE ?
  (intreb retoric …pentru ca oricum stiu raspunsul ! mai ales ca in SENAT urmeaza surprize !)
  TATA LOR …3301 Q 🎶

 7. „@Ileana Rollason 😉 spune:
  15 SEPT. 2023 LA 12:33
  Sti ce-ar fi cu adevarat HILARIOS 😉 ?
  Ar fi hilarios si dez-onorant daca Hunter ar incerca ACUM(!) sa spuna ca tot ce se deja (cu acte-n regula, declaratii si autobiografie) ar fi o MINCIUNA si ca (vezi importanta LAPTOP-ului 😉 !) video-clip-urile unde consuma crack
  erau chiar de le trucate HAHAHA !
  Crezi ca mai poate deturna, prin minciuni cu efect retroactiv, azi, ce se deja stie SIGUR ? 😀
  EU NU ! 😐 Prea e special construit jocul si prea au importanta DATELE , VIDEOCLIPURILE din …LAPTOP-ul cu adevarat din IAD ! 😛
  I TOLD YOU !
  (Marele Blond e ajutat pe banii OPEC+-ului sa redevina POTUS …v-as putea da date CLARE, dac-as fi sinucigas 🙁 ! )”

 8. „@Vladimir’s ❤️ spune:
  13 AUG. 2023 LA 20:08
  Se vede ca nu esti „din domeniu” = habar n-ai !
  NU SE POATE RETRAGE pentru ca mama moarta din geam a carei pensie e dorita … 🙁 !
  Pe scurt daca s-ar retrage acum … ar putea fi lasta in pace … dei nu v-a fi lasat : DE CE ?
  Pentru ca intreaga lui istorie TREBUIE folosita ca mijloc faptic de slabire a „democratilor” in buda prin atacul via BIDEN chiar daca-l concedisza pe BIDEN !
  DEMOCRATII fara BIDEN si atacati via problemele lui Biden eventul concediat … NU AU CANDIDATI VIABILI ! (asta uiti!)
  PS: De TRUMP a avut grija „cineva” 🙁 sa fie atat de departe in sondaje in fata urmatorului republican inca urmatorul chiar nu conteaza!
  Sfatul meu …in privinta USA : CREDE IN MISHTEAUX ! 😉”

 9. „Când Hillary Clinton, dintr-o evidentă paranoia, și-a folosit serverul personal pentru a-și desfășura activitatea de secretar de Sat al SUA”, a fost deconspirată public de „Guccifer” de la Arad!
  Rezultatul? Javhra Killary (din a cărei vină în perioada aia au murit 3 reprezentanți diplomatici amerloci în ambasada S.U.A. din Libiya, plus alți amerloci în alte situații), pentru ilegalitățile grave făcute în a doua funcție ca importanță în Statul amerloc, a fost IERTATĂ ȘI PROTEJATĂ de javhrele din F.B.I., iar „Guccifer”, ca cetățean care a ajutat democrația și legalitatea, a fost băgat în pușcărie pentru 7 ani! Asta e „justiția” amerlocă, evidențiată bine în cazurile descrise în articol.

 10. Mishteaux nu e GUCCIFER
  mishteaux e ierarhic in ceruri in timp ce „guccifer” era un … taximetrist mimand informatica prin niste LAPTOAPE , primite de la servicille franceze dupa LEGENDA lui !

  Mishteaux insa a prezis in 2016 …TACEREA stranie a lui Comey sef FBI atunci …tacere care doar ea a dus la alegerea lui TRUOMP
  misteaux e un GENIU …carre fiind asa vede normal sa spuna cum e (desi pare narcisist spunand ce nu stiu mediocri)!

  pe scurt :
  😎 PARIATI PE TRUMP ! 😎

  De ce ? Pentru singurul motiv valabil … un REAL PROPHET pariaza plictisit si fudul plin de sine … pe el !

  Mishteaux are IQ=155 …daca psihologia e o stiinta care se respecta atunci prophetii talmudici au fost varfuri inteligente in trecut …daca nu atunci (desi stranii PUNCTUALE „ghicelile” lui mishteaux)
  TRAIM in … MATRIX !

  PUP !
  SHALOM !
  Candvca para-STATISTICA „ghicelilor” stranii ale misteriosului mishteaux va va obliga sa credeti in real nu in ce va imaginati … ca „real” !

  🙂

 11. Te asigur ! 🙁

  NU AI VREA SA STI ce face „investitiv” … FUNDATIA CKINTON in Urkania !

  Au auzit de ONG-uri si finatatrea secreta a la ( NULAND: 5 miliarde pentru ONG-urile de la MAIDAN ?)
  CREDE si NU CERCETA ! … am date concrete pentru ca stau pe pod si privesc in fluviu informational terrestru !
  E de rau si se va termina rau ! Chair sunt NEUTRU …de-aia doat dau 1/1000 pre-informatii …vezi doar GENOCIDUL la harapi
  si GAZ-ul din GAZA ca inlocuitor al gazului din NIRDSTREAM … planuit de castravetari ca un avorton NE-VIABIAL !

  Unde-s expertii-n muraturi de altadata … doar EPIGONI azi ! 🙁
  si BND-eaua si-a dat examenul de i-maturitate … chiar sunt URAGANE la BERLIN
  vorba celebrului Dr Q !

  Voi credeti ca la RAND Coprofagtion era master-of-many-things oricine ? (fara un mininium IQ>145 ?)

  MAGA !
  TRUMP e raul cel mai … bun !

  SHALOM!

 12. Hillary si-a folosit serverul personal in relatia cu Elvetia, in principal. Motivul, s-a trezit un angajat american al lui Credit Suisse, sa dea pe goarna pe toti cei ce doseau banii de fiscul american prin intermediul bancii. 20 de mii de clienti, politicieni, oameni de afaceri, liber profesionisti, actori, scriitori. Pentru ca individul a fost onest, IRS, fiscul american, i-a inmanat un cec de 135 de milioane de dolari, 10% din valoarea sumei recuperate. Pe de alta parte, a suparat clica politica, marii afaceristi, din cauza asta a primit 4 ani de parnaie, cu executare. Negocierele cu partea elvetiana au fost conduse de Hilary cu ministrii elvetieni. Daca hartogaria se facea pe serverele departamentului de stat, ramaneau inregistrari, prin urmare s-a ajuns la servere personale. Din cei 20 de mii de evazionisti, au fost pusi la plata, xa de obicei, numele mici, liber profesionisti, actori, scriitori, medici, avocati. Pestii cei mari, 12 mii de rechini, au scapat de IRS, dar au platit la familia Clinton, partidul democrat. Pentru cei interesati de mai multe detalii, le recomand sa citeasca, Lucifer banker

 13. Hunter e o figură tragică, un pion sacrificat al clanului Biden care s-au îmbogățit în patru ani cât alții în 400.Numai fiscul american are înregistrați lega 150.000.000 $ în plus”câștigați” de”big guy”Asta spune multe despre deșeul rătăcit la Casa Albă

 14. @ omul simplu,de pe stradă spune: „P.S. 80% din europeni il detesta pe Trump,ultimul sondaj la scara europeana”. Numai ce să vezi, nu europenii votează în SUA, pot să-l deteste și 150%, tot yankeii votează.

 15. Am uitat sa mentionez ca nu numai ca sunt simplu dar sunt si tampit si fomist.

 16. Babaietzi, sa spui ca 25 de ani de parnaie in SUA e o farsa inseamna sa fii di-di sau calat pe o anumita julfa politica. Daca tot continuati cu traducerile de pe saiturile asa-zis conservatoare, eu zic sa va puneti si un AUR inaintea siglei cotidianul. Noroc bun!

 17. „Lucan spune:
  12 IUN. 2024 LA 16:14”

  Ai zis un ADEVAR insa nu pana la capat … 🙁

  REPET datele : „s-a trezit un angajat american al lui Credit Suisse, sa dea pe goarna pe toti cei ce doseau banii de fiscul american prin intermediul bancii. 20 de mii de clienti, politicieni, oameni de afaceri, liber profesionisti, actori, scriitori. ”

  ACUM intreb …intelegi de de ce azi nu mai exista „Credit Suisse” dupa ce i-au disparut clientii astia ?
  Raspun mai tarziu la-ntrebare !
  te las mai inati calm si plin de sine
  sa raspunzi tu ?
  😐
  ________
  PS: Asa ca fara „hint”-ul meu nu-ntelegeai nici azi de ce-a FALIMENTAT „Credit Suisse” ? Desi erai calare, e vizibil din ce comentezi , pe toate datele problemei ?
  vezi diferenta dinre mine un GENIU REAL si tine … ambii avem aceleasi date … insa nuambii ajungem la aceleasi concluzii … PROPHETICE ! (eu dupa faza cu cei 20 000 stiam din timp ca Credit Suisse va da faliment si mi-am avertizat amicii miliardari , uni aharapi cu yahturi … care s-au retras din „afacere ” , vezi sitroia falimentului Credit Suisse si predictiile mele despre el 😉 !

  Un PROPHET e tot un om insa cu un IQ genetic natural care-l face … straniu mediocrilor !
  Dovada ca nu ma laud …sunt … predictile mele ultra-stranii in timp ! Nu laude sau vorbe !
  TINE MINTE …ce scriu p-acii e doar 1/1000 din ce stiu … dinamic !

  SHALOM !

 18. … intreaba-l pe @Lucan si de ce-a pierdut HILLARY CLINTON alegerile
  pe chestia celor …20 000 !

  LUMEA e rea , maica ! 😐

  (esti mai tare ca otleul nene ! esti un real geniu ! MISHTEAUX ❤️✡️❤️😎)
  IQ=?

 19. „a minţit cu privire la consumul său de droguri când a cumpărat”

  -a „zadarnicit” combaterea bolilor sociale,
  combatere cu caracter preventiv -exact ca la bolile infecto-contabioase;
  cu alte cuvinte TRATAMENTUL PREVENTIV VINE SA INCALCE DREPTURI CONSTITUTIONALE,
  dreptu lu biden jr. „de a purta arme” cum se exprima Constitutia americana.

  pushlamaua e nevinovata!

 20. 😀
  Am voie sa ma urc beat la volan, in masina mea si sa merg beat pe strazile facute si din taxele platite de mine ?

  DE CE NU 😮 ?

  IQ=?
  ____________
  Cine poate raspunde la „betia la vlan” stia si de ce JURATII nu puteau face un „CAZ DE PRECEDENTA” din cele pre-zise de mishteaux —acest straniu GENIU subtil anost ! PUP !

 21. Condamnarea definitiva al printisorului american o sa vina imediat dupa ce paraliticul sclerozat ,va fi inlocuit de un nou presedinte al Americii.Majoritatea poporului american nu il mai vor pe paralitic pt. inca un mandat la conducerea tarii.Americanii in timpul mandatului de guvernare al paraliticului au avut foarte multe probleme si poporul american a avut numai de suferit.Cine traieste in America ,poate sa confirme tot ce va spun eu acum.

 22. În „alegerea” lui Robinette la Casa Alba a fost complice facebook, si de la firma, însusi Zuckerberg.

 23. Un alt articol fabulos , nu doar prin dezvăluirile din el, ci și prin cele de la subsol !
  Felicitări, tuturor , dar în special lui Călin Marchevici !
  P.S.
  @Lucan, sunteți din Las Vegas ?
  Mai sunteți și o Doamnă ?
  Din nou, respectele mele ! 😎

 24. Probabil ești un geniu „fococere de Dubai”, eu recunosc ca nu sunt. Îmi place sa ma informez, sa citesc, nu dau sfaturi si nici nu enunț profetii. Ce ma deranjeaza este minciuna si toti cei care cred cunoscători ai adevărului absolut. In rest, sa fii iubit, de cine vrei tu.

  Radule draga, ai tras pe alaturi. Stii cine a fost Lucan?

 25. @Lucan … ce minciuna ?
  … ce-a greist mishteaux vreodata ?
  FaZa cu HUNTER BIDEN ca colaterala prin „LAPTOPUL DIN IAD” la JOE ?

  AUD ?

 26. Mda… dacă as lua 25 de ani închisoare primul lucru mi-as plăti amendă de 750 mii

 27. not guilty!

  -leagea aia e neconstitutionala,
  „al 2lea amendament”
  dreptul de A PURTA ARME vine imediat dupa dreptul la libera exprimare!

  maxtor e pt. dreptul individului de a poseda arme nucleare(tactice)
  si arme termo-nucleare(strategice).

 28. @Lucan … „Probabil ești un geniu „fococere de Dubai”…”
  Deci
  nu esti sigur nici ca sunt nici ca n-as fi ? Respiri ?

 29. Mă intreb, din perspective istorice,..Dacă fiica lui Putin s-ar căsători cu fiul lui Șoroș,. oare nu ar fi pace pe lume ??

 30. Problema capitala ete ce condamnare i se va da lui Hunter, daca se da inainte de cea pentru Trump, o va influenta pe aceasta din urma. O condamnare a lui Hunter cu puscarie, va indica acelasi lucru pentru Trump si viceversa. O condamnare usoara plus amenda, este greu de presupus pentru Hunter, care a comis un fapt penal clar, la Trump fiind, in legislatia europeana o amenda si basta. Dar americanii sunt surprinzatori, babalicul Joe este capabil de orice, sub masca batranelului ametit care nu stie pe unde merge sau daca are pampersi sau nu..

 31. STRANIILE comentarii ale misteriosului insa … persistentului MISHTEAUX (ani de comentarii intermitenet in ziarele romanesti ca MIJLOC DE REFULARE NATAL)
  recititie cu mintea de pe urma … dau stranii fiori … unora obisnuiti sa dea ei insisi fiori majoritatii !

  TOP SECRET: Mishteaux taman pentru ca le stie dinainte LE POATE daca vrea modifica ! 😐
  E neutral … de asta e lasat in pace !

  PS:🤫🤫🤫 ROMANIA a deja „muscat momeala” ! 🤫🤫🤫

  Mishteaux n-o condamna EMOTIONAL pentru asta = doar ante-spune :
  – „cum iti asterni asa dormi” ! PUP!

  IQ=?

 32. „Marele Urs spune:
  13 IUN. 2024 LA 11:06
  Mă intreb, din perspective istorice,..Dacă fiica lui Putin s-ar căsători cu fiul lui Șoroș,. oare nu ar fi pace pe lume ??”
  _________
  Raspunsul e aici:
  1- Urmeaza TRUMP
  2- Marea Britanie isi alege un nou parlament
  3- Franta isi alege un nou parlament
  4- Germania -> coalitia de guvernamant si-a pierdut justificarea NUMERIC-ELECTORALA
  5-

 33. „Atât. Nimic despre laptopul plin cu informații despre corupția din familia Biden, nimic despre afacerile din Ucraina ale lui Hunter Biden și ale tatălui sau, despre afacerile cu China ale familiei Biden. Nimic din ce ar putea să dăuneze cu adevărat campaniei prezidențiale a Partidului Democrat.”

  @Calin Marchievici …toate cele „planse” ca ignorate de tine … urmeaza
  taman din „LAPTOPUL din IAD” acum legalizat ca autentic prin procesul premeditat la HUNTER BIDEN 🙂
  in AUGUST !

  RABDARE si TUTUN ! … toate la timpul lor IN TIMPUL LOR ! Graba strica efectul ! Inca mai e pana departe !
  deja prin dizolvari de PARLAMENTE (GB, FRANTA, Germania urmand surprinzator 😮 ) international
  infrangerea democratilor si-a politicilor lor e vizibila !

  IQ=?
  (crede in MISHTEUAX ! pentru ca nu e CANCI … e MISTO !) ✡️

 34. „Marele Urs spune:
  13 IUN. 2024 LA 11:06
  Mă intreb, din perspective istorice,..Dacă fiica lui Putin s-ar căsători cu fiul lui Șoroș,. oare nu ar fi pace pe lume ??”
  _____________
  Judeci fals pentru ca nuz mergi deductiv destul de adanc in rationamente ! 🙂

  LUMEA ar fi la fel de dinamica(=DIALECTICA) precum e azi !
  De ce ?
  PENTRU CA:

  – lumea nu e condusa super-ficial, de fmailiile regale ci profund, de OLIGARHIILE care fac regii ! ‘Ntzelegi metafora ?
  Nu s-ar schimba nimic cat timp OLIGARHIILE STATELOR au interese diferite ! 🙂 REGII, si PUTIN exista pentru ca-s dorit-sprijiniti de OLIGARHIILE lor nu viceversa ! Vezi auto-epurarea pseudo-oligahilor etnic evrei , minoritari, din Russia si exdoul lor la LONDRA … ca sa intelegi de ce BORIS JOHNSON nu putea lasa Russia 😉 ne-atacata ürin planul de pace istambulez ! Mishteaux v-a pre-avertizat 🙂 inaintea acelui „9 aprilie” al clownului din City la Kiew !
  N’asa !

  IQ=?

 35. Re-citit … cu „mintea de pe urma”
  esti mai straniu decat …initial iluzoriu pari !

  Esti straniu prin cum le pre-anticipi desi se chiar spune ca … a calcula viitorul din datelele prezentului
  e SFANTUL GRAL al geniilor reale !

  De unde stiai din itmpiul cand inca era TRump presedinte ca „LAPTOPUL DIN IAD” e real si
  si ca … 🙁 … „123” noduri bancare prin care FAMIGLIA BIDEN … in-cassa ! 😮

  3301 !

 36. „123” noduri bancare prin care FAMIGLIA BIDEN … in-cassa !”

  ce-nseamna sa fi MONDIAL:

  😎”STAPANUL PAIANJENILOR DIN RETEA”😎

  … relativ la strania ta predictie (din 2020! 😮 ) vizand cele atunci nestiute
  (precum nestiut de insusi SULLIVAN-yankeul 🙁 a fost ulterior „POGROMUL” din „7 octombrie” si pe-atunci, INCREDIBILUL ulterior: GENOCID … care i-a urmat 😮 )
  _________
  Esti mai straniu decat chiar si non-mediocrii, te pot … categorisi ! 😐
  Cine sunteti … voi: 3301 ?
  Care-i scopul vostru mascat-pasiv … 😐
  🤣🤣🤣 🤫
  IQ=?

 37. O radiografie parțială va dar exactă și lămuritoare a SUA de azi și a Occidentului, în general.Politica va genera întotdeauna „clase” elite de prostovani cu prea mulți bani și prea puțină minte.

 38. Ai sa vezi in AUGUST
  cum vor folosiirepublicanii contra JOE B
  datele din acum atientificatul „LAPTOP DIN IAD” (de facto pentru EXPERTI nu EPIGONI scopul procesului la plodul senilului yankeu ! MAGA 😛 !)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.