Gorghiu: România are nevoie de parteneriatul cu SUA 

România are nevoie de parteneriatul cu SUA! Protejarea drepturilor omului și a statului de drept este o prioritate! consideră ministrul Justiției, Alina Gorghiu, după o întrevedere cu ambasadorul SUA la București.
În mesajul de după întâlnire, oficialul român scrie:
Am discutat astăzi cu ambasadoarea SUA, Kathleen F Kavalec, despre cooperarea bilaterală judiciară. Mesajul pe care l-am transmis: România rămâne angajată în lupta anticorupție! Am aderat la convenția anti-mită a OCDE, am adoptat modificările la legislația penală. Condițiile de detenție se vor îmbunătăți considerabil în următorii patru ani, prin construcția a două noi penitenciare! Lucrurile merg bine!
Educația juridică rămâne un subiect important pentru mine și un domeniu cheie de cooperare cu SUA.
Ministerul Justiției este implicat activ în combaterea traficului de persoane. Facem tot ce e nevoie pentru victime. Acesta este scopul departamentului special înființat recent la nivelul Ministerului Justiției. Mai mult, prin noul proiect realizat împreună cu MAI, extindem ordinul de protecție! Victimele vor fi protejate de TOATE tipurile de violență, inclusiv cea online.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

11 Comentarii

 1. Ce a zis nou? Suntem in parteneriat cu SUA. In ciuda dacilor liberi infractori cu dosare la DNA.In ciuda infractorilor cu televiziuni.

 2. Mai avem un strateg pentru viitorul României madam Alina Gorghiu. A dat cu soțul Isar tunul cu Banca Comercială Feroviara, s-au despărțit în acte, ea a rămas cu banii și proprietățile și imediat au făcut-o șefă de partid PNL, șefă de Senat. Are motiv doamna ambasador Kathleen Kavalec să-i strângă mâna și să-i șoptească noile directive.

 3. DNA se ocupa de dosare cat sa nu-i prinda cu furatul pe hotzii mei PeNaLi.

  Orban, Citu si Ciuca pot sa stea linistiti nu atinge nimeni oricat ar fi furat ei in P(l)andemie au IMUNITATE asigurata de Cotroceni contra justitie, ca GHINION justitia are treaba cu PeeSeeDee.

 4. Tudorel Toder, fostul ministru al justitiei:
  ” 51 de ambasadori s-au cerut in audienta! ”
  (la un moment dat facusera haita de 19 ambasadori)

 5. Zici ca Alina este ambasadoarea! Are tinuta, este educata si stilata. Nu face Romania de ras ca alte surate.

 6. De ce are Romania nevoie de parteneriat cu USA? Statutul de aliat, in cadrul NATO, nu este suficient? Ce fel de parteneriat? Din ala civil care permite partilor administrarea comuna (unilaterala a USA) a bunurilor, iar la divort cum o vrea cel care judeca? Cand trimite Germania un tren de deseuri in tara, urla toata presa despre coruptie si ecologism; cand ne dam 2-3% din PIB partenerilor de peste balta si primim, dupa 2-3 ani, deseuri militare toata presa saluta in cor si in pozitie de drepti „cadourile” primite din partea Marelui Aliat.
  Ar mai lipsi sa se titreze pe toate canalele cum ai nostri mari conducatori
  Au vorbit referitoare
  De avioane si rachete
  Noi si-n cer stralucitoare
  Ce-s in fapt niste machete

 7. Nu sunt convins,. De ce bre ?? Să cumperi arme pe datorie veșnică și să tzîțzăi de teama unui război ?? Nu bre. Ai nevoie de bună vecinătate , de colaborare cu piața de desfacere rusă, de mai poți produce ceva vandabil, Da, ai nevoie de energie ieftină și mai ales technologie de la chinez,. Deci un parteneriat cu BRICS pentru romania este mult mai profitabilă,..

 8. pentru astfel de imbecilitati era suficienta si sosia ei (aia din poza cu cantec) si sigur ar fi apreciat-o mai bine si americanca!

 9. coruptia o chestiune de dansii inventata… ma uit si ma minunez cum instrainatii se gudura si vorbesc exact asa cum sint ei… coruptie vede, corupta e… de parca la guvernare s-ar selecta genii morale… pe dracu. e nevoie de carne marca cu pret de vinzare careia i se inoculeaza iluzia grandorii si indispensabilitatii… ce ne-am face noi fara Alunita… mai ia 5 lei sa-ti faci o vila…trebuie ca te simti bine.

  ha ha ha

 10. ce scoala ai facut mata, dragutza…? ca „blonda” vad ca esti… ar trebui sa cunosti diferenta dintre partener si vasal… nah nu ai cum sa o vezi, matalik fiind pa pozitia de „genunche”. ca un „genunche” esti, fata, cu totului tot!

 11. Acest parteneriat ne-a transformat în colonie. De ce trebuie ca România să fie colonia SUA? Noi sântem săraci lipiţi, cu o datorie de 150 de miliarde de euro, iar Sua ne vâră pe gât arme, tancuri, rachete, avioane de alte zecibde miliarde. De unde bani? Cum o să le plătim? N-o intersează pe doamna Gorghiu de viaţa românilor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.