Incredibil: Cum îl mai atacă Ponta pe Iohannis

Victor Ponta îl atacă din nou pe Klaus Iohannis pe tema situației din Republica Moldova, nemulțumit că președintele moldovean Nicolae Timofti nu l-a desemnat premier pe oligarhul Vladimir Plahotniuc. Ponta face o comparație a situației din Moldova cu cea din România anului 2009 când Iohannis era susținut de o majoritate pentru funcția de premier.

„Mi-am adus aminte! În 2009 o majoritate parlamentară clară și transparentă l-a propus pe Klaus Iohannis Prim-Ministru, iar Președintele Băsescu a refuzat să-l nominalizeze și l-a desemnat pe Croitoru! Iohannis (și noi toți, pe bună dreptate) a denunțat ferm acel abuz! Ianuarie 2015 – la Chișinău Președintele Moldovei Timofti refuză o propunere majorității absolute formate în jurul PDM și numește candidat de Premier o persoană din Administrația Prezidențială – același Iohannis spune că face foarte bine! Dacă nu ar fi de plâns, am putea râde!”, a scris Ponta pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a desemnat joi candidat la funcția de prim-ministru pe Ion Păduraru, actualul şef al Administraţiei prezidenţiale, după ce a respins în prealabil candidatura oligarhului Vladimir Plahotniuc, care era „o propunere majorității absolute formate în jurul PDM”, după cum o denumește Victor Ponta.

Între timp, Păduraru s-a retras, iar Timofti l-a desemnat pe Pavel Filip candidat la funcția de premier, care este susținut deo majoritate grupată în jurul Partidului Democrat al lui Vlad Plahotniuc. Filip este și pe placul lui Ponta.

„Mult succes noului Prim-Ministru desemnat al Moldovei – Pavel Filip! Stabilitate, muncă și reforme pro-europene!, a scris Ponta vineri într-o nouă postare.

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri dimineață că îl susține pe președintele Timofti în demersurile pe care le face pentru a ieși din această situație complicată.

Ponta, alături de oligarhul Vladimir Plahotniuc

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.