Klaus Iohannis, pe ultimul loc într-un clasament european

Klaus Iohannis este cel mai nepopular președinte dintre cei nouă șefi de state excomuniste membre ale Uniunii Europene.

Aşa reiese dintr-un sondaj realizat de GLOBSEC, din care lipsesc președinții Ungariei și Slovaciei, pentru că în țările respective au avut loc schimbări la nivelul conducerii supreme.

Având în vedere că toate țările analizate funcționează ca democrații parlamentare, rolul președintelui este mai mult reprezentativ decât implicat în elaborarea politicilor, ceea ce contribuie probabil la acest fenomen, explică autorii cercetării GLOBSEC, citați de Europa Liberă România.

Klaus Iohannis, președintele României, are cea mai mică cotă de încredere, de doar 41%, față de restul șefilor de stat analizați.

Cea mai mare popularitate o au preşedinții statelor baltice.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 18

32 de Comentarii

 1. Mai zilele trecute din presa amerloca, de la care iau cre.tinii lumina, aflam ca ineptul de la TreiCoceni este moțul de la „democraty”(nu va gândiți la altceva), iar acum… cred ca este o manipulare putinista.

 2. Recentele sondaje ne arata asta .La intrebarea : îți dorești să trăiești într-un model occidental, reprezentat de SUA, UE, Marea Britanie : democrație liberală și economie de piață, 77% dintre cetateni au raspuns pozitiv .Desigur deranjul cel mai mare devine vizibil daca Iohannis ajunge in fruntea NATO sau i se ofera postul nou aparut de Comisar European pentru Aparare , moment in care Iohannis va conduce in continuare Romania atita timp cit va exista razboiul intre rusi si ucrainieni .Dupa cum il stim chiar asta se si va intimpla.Schimbarile uriase produse in jurul noastru la care Romania condusa de catre Presedintele Iohannis este parte ne arata o alta realitate , o realitate in care Iohannis are un cuvint greu de spus .„Președintele Biden îl va primi pe președintele Klaus Iohannis la Casa Albă pe 7 mai. Liderii vor sărbători cel de-al 20-lea an al României ca membru al NATO. Președintele Biden îi va mulțumi președintelui Iohannis pentru găzduirea militarilor americani în România și va recunoaște numeroasele contribuții pe care România, un aliat ferm al NATO, le-a adus la securitatea flancului estic al NATO, în special în regiunea Mării Negre. Liderii vor sublinia sprijinul lor continuu pentru Ucraina, în timp ce aceasta continuă să se apere împotriva agresiunii Rusiei. Președintele Klaus Iohannis este primul șef de stat european onorat cu această distincție, în cei 24 de ani de la înființarea premiului.

 3. 41% popularitate este enorm de mare. Un sondaj făcut de către IRSOP în luna februarie stabilea o cota de popularitate de doar19%. Între timp lucrurile s-au înrăutățit….

 4. Nepopular cu 41% nivel de incredere! Ha,ha..haaaaaaa…haaaaa! Cand el are ACUM de fapt in colonie 10%
  GloabaSeaca e aceiasi care ne anunta anul trecut ca putinosul s-a prabusit in sondaje la rusi de la 85% la 81% si ca a inceput sa devina foarte impopular? De l-au ales a 4 oara rusii?

 5. Cercetătorii GLOBSEC si oficiosul CIA- Free Europe sunt rupti de realitate: „Având în vedere că toate țările analizate funcționează ca democrații parlamentare, rolul președintelui este mai mult reprezentativ decât implicat în elaborarea politicilor” daca aveau timp 15 minute sa citeasca Constitutia aflau ca Romania e o republica semiPrezidentiala si daca mai insistau aflau ca de la turnatorul pETROV incoace presedintii s-au urinat cu bolta pe Constitutie.

 6. Nepopular cu 41% nivel de incredere! Ha,ha..haaaaaaa…haaaaa! Cand el are ACUM de fapt in colonie 10%
  GloabaSeaca e aceiasi care ne anunta anul trecut ca putinosul s-a prabusit in sondaje la rusi de la 85% la 81% si ca a inceput sa devina foarte impopular? De l-au ales a 4 oara rusii? Nu mai spun ca l-au oscarizat erata, dupa ce trumpache l-a dat sapca

 7. Daca exista posibilitatea sa fii pe locul 10 din 9, atunci mueanis ar fi ocupat acel loc.

 8. Tovarasi, dați un link spre studiul cu pricina ca sa vadă tot analfabetul cu ce algoritm s-a ajuns la 41% incredere. In Romania stabiliticratica nu e niciun politician la acest nivel de încredere. Poate Ciuca si Marsel combinați.

 9. Acum pana si Azorel stie ca statistica e o scula cu care se poate indoi adevarul pa genuche. Dar insa si totusi, mai toarasi, mai rasfirati, ca nici noi nu mai stim cati mai suntem. Auzi gluma, 41%. Bah, chiar ne luati de pelikani?

 10. Auzim că a ţării visterie s-a golit
  Pe plimbări, renovări și toalete
  Un popor intreg s-a păcălit
  Tot votând marionete

  Plimbăreţi precum cocorii
  Şi-iubăreţi ca albatroșii,
  Tot vizitând noi teritorii
  Voi v-aţi mâniat supușii

  V-arătaţi în van dantura
  Şi tot ţinându-vă de mână
  Aţi sfidat mai toată ţara
  De vă vor acum la ocnă

  Căci, chiar în regnul animal,
  Când se iau de o aripă,
  Indivizii merg pe un ritual,
  Dar la voi e doar risipă

 11. CE ,,,diploma,, se da acestui sas ? si pentru ce ?alti bani aruncati de gasca de trantori de la cotroceni!putoarea asta vrea sa o frece si la NTO!

 12. 41% șatrapul werner,este o glumă proastă , ăsta dacă mai are 4% și aia sluji oarbe din PNL ,gen salteluță și alții

 13. La acest sondaj au răspuns doar USR-istii să îl faulteze? Cetatenii români îl aruncau direct la containerul istoriei politice românești și globale, un minuscul procent de 0,5% era deajuns pentru încredere și populism din și pentru Romania.

 14. Și așa, din 14% au văZut 41…măR🤣g
  ●}RumburKK- CITITORU de Clasici Ruși pe nemâncate, nerăsuflate, nedormite. NOPȚI ÎN ȘIR ! -RumburKK{●

 15. GLOBALSEC ste o fundatie slovaca dirijata de Aspen Institute(masoneria)si e codus de un oarecare Robert Vass care numai slovak nu e,:)))
  In loc sa-si vada de jegurile slovace,buyetii de la GLOBALSEC se baga in ciorba altora

 16. Lipsa de comunicare a presedintelui a dus la acest rezultat.
  In functiile publice lucru in echipa si comunicarea continua sunt definitorii.
  Presedintele nu s-a putut adapta, sa ne amintim cat de greu obtinea presa cate un interviu si cand era primar la Sibiu.

 17. „și Slovaciei, pentru că în țările respective au avut loc schimbări la nivelul conducerii supreme.”

  Zuzana Čaputová este o politiciană și activistă slovacă, de profesie avocată. Candidată din partea partidului extraparlamentar Slovacia Progresistă, Čaputová a câștigat alegerile prezidențiale din 30 martie 2019 cu peste 58% din voturi, devenind..

  -era APETISSANTA!
  (nu credem ca a sarbatorit Inviierea
  cum se cuvine)

 18. Cam plinutZă ! Pe guZtul penZionarilor cărora le-au CITIT alții nevestele, ba chiar și soacrele. Pe când ei citeau la Clasicii Ruși, măR🤣g …
  ●}RumburKK- CITITORU de Clasici Ruși pe nemâncate, nerăsuflate, nedormite. NOPȚI ÎN ȘIR ! -RumburKK{●

 19. Criza de bani prin care trece adevarul.ro se cunoaste nu numai datorita ”insistentului” mesaj de intâmpinare referitor la adblock-uri si veniturile din publicitate, ci mai ales din faptul devenit mai mult decat evident, frapant chiar, ca au angajat probabil doar moderatori ieftini, dislexici (sau cu minte foarte inceata), care au nevoie de cateva zile sa citeasca si sa inteleaga un comentariu de cateva randuri, pentru ca in final, sa-i aprobe aparitia in site.”

 20. Ganditi-va ca cei 41% vor vota anul acesta!
  Nici nu e de mirare cat de naivi sunt romanii si voteaza ca berbecutii si oitele.

 21. Nu votati la referendumul pentru familie ca, Dracnia.. Nu iesiti din case ca muriti.. pas cu pas tolomacilor

 22. Eu socotesc că procentul acordat se poate justifica fie și prin faptul că Johannis a încetat (cel puțin în aparență), spre deosebire de Băsescu, să mai folosească justiția împotriva adversarilor politici. E un câștig pentru democrație!

 23. Dupa primirea Medaliei de sluga (editat), Jilava te așteaptă cu bratele deschise, aici poti sa dormi toata ziua.

 24. Cel mai ticălos dintre toți președinții – șefilor țărilor din întreaga lume … . Un hoitar traficant de copii și case … ! Cu aceste performanțe va rămîne în istorie !

 25. Dar pe primul loc la nesimțire. România o țară captivă acestui jeg care a impus țării un singur proiect : să-i găsească lui un loc de muncă luxos la nivel european. Doamne proști mai sunteți ăștia de l-ați votat de două ori, că eu nu l-aș fi votat nici cu pistolul pus la cap

 26. Analizand forma capului Dulapului, putem redefinii fizic, golul absolut

 27. @ e strop: si cibe a facut son darea? Sia , serei, codrutabalenuta?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.