
Ministrul Sănătății, Alexandru Rogobete, a declarat marți că este necesară o reașezare ‘corectă’ și adaptată anului 2025 a serviciilor de sănătate și a susținut că cele mai importante reforme, din punctul său de vedere, se referă la creșterea accesului pacienților la servicii de sănătate.
‘Cele mai importante reforme, din punctul meu de vedere, se axează pe creșterea accesului pacienților la servicii de sănătate și aici mă refer în special la medicina prespitalicească, ambulatoriul de specialitate, medicina de familie. Reforme importante în zona prevenției pentru accelerarea și creșterea și dezvoltarea programelor de screening și nu mă refer doar la cancer, ci și la alte boli cronice, boli cardiace, neurologice, oftalmologice, stomatologice și așa mai departe. O reașezare dacă doriți a serviciilor de Sănătate cred că este necesară, la pachet cu o reașezare corectă și adaptată anului 2025 pentru evaluarea performanței în serviciul medical’, a declarat ministrul la Digi 24.
El a amintit că miercuri se va întâlni cu reprezentanții sindicatelor reprezentative din sănătate, urmând să fie abordate teme precum reformele care urmează să se facă în perioada următoare în sistemul medical și veniturile personalului medical.
‘Mâine voi avea o întâlnire cu sindicatele reprezentative din sănătate pentru a discuta nu doar măsura fiscală a României, pentru că după cum bine știți nu ministrul Sănătății face măsura fiscală, modul de impozitare și de taxare a veniturilor. (…) Întâlnirea de mâine se va axa în special pe reformele pe care le dorim în sănătate în perioada imediat următoare și vom avea o discuție și despre impactul asupra veniturilor pentru personalul medical din sănătate’, a susținut Alexandru Rogobete.
Referindu-se la concediile medicale fictive, el a spus că nu este un fenomen îngrijorător, însă există zeci de medici care au eliberat un număr mare de astfel de concedii.
‘Există zeci de medici care au eliberat un număr de concedii medicale atât de mare, încât eu am semne de întrebare, pentru că fizic nu este posibil în opt ore de lucru să eliberezi atât de multe concedii medicale. Acestea au în spate diagnostice, investigații. Adică nu este o simplă hârtie pe care o completează cineva. (…) Nu este un fenomen larg răspândit. Se vede deja din cifre acest lucru. Intenția mea este să stopăm acest fenomen pe cât se poate. Eu sunt conștient că nu-l vom reduce la zero, dar îl vom stopa pe cât se poate și, de ce nu, să realizăm modificări legislative care să reducă pe viitor acest fenomen’, a arătat ministrul.
In Anglia, toți cetățenii care sunt angajați, beneficiază de 10 zile libere/an, plătite. Pentru simplul fapt că sunt bolnavi ( viroze, dureri, vărsături, alergii
,etc.).
Fără „concediu medical”.
Trebuie sa anunțe angajatorul, cu 24 de ore, înainte.
P..s Și în ROMÂNIA sunt ființe umane, care au aceleași boli
Oamenii, de pe Tera, Rogobete suferă de aceleași boli.
Aaaa!
Tu anestezist fiind, habar nu ai nici despre prescrierea concediului medical, nici despre legislația muncii.
Dacă toți angajații tăi, din ATI vin tușind/strănutând/cu muncii curgând valuri, ….
.
Te rog , profesează în chimie…
nu va mai uitati in gura propagandistilor locali, astia de scriu articole sub initiale… cititi presa internationala de finante/economie, sa realizati cat de grava e treaba. nu prea ii halesc sau consider foarte de incredere pe multe teme, dar Politico ieri vorbea de taieri de vreo 20% din bugetari… un fleac, vreo 150k+ de someri… chiar si la 10%, ar insemna 75k de someri, in timp ce in economia rromaneasca, erau doar vreo 35k de locuri de munca libere
Rogobete este nume pur oltenesc. Am avut un coleg pe timpuri la politehnica bucuresteana. Era un tip foarte inteligent si bine pregatit. Sansa lui a fost ca nu a crescut printre banateni si nici nu a studiat acolo.