Măsurile lui Tăriceanu: BNR să plătească impozit pe profit, iar impresarii pe onorarii

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a prezentat 22 de măsuri anticriză, precum îngheţarea salariilor şi pensiilor, includerea BNR în seria plătitorilor de impozit pe profit, impozitarea onorariului impresarilor, eliminarea deplasărilor externe şi a costurilor de telefonie mobilă.

„Am să vă dau o listă destul de lungă a unor măsuri, care ar putea să fie aplicată fără a mai fi nevoie să se umble la diminuarea salariilor şi pensiilor: îngheţarea salariilor, pensiilor şi ajutoarelor şi indemnizaţiilor primite în prezent fără diminuarea acestora, pentru perioada de criză, diminuarea numărului de consilieri de la cancelaria preşedintelui şi primului-ministru, micşorarea numărului de consilieri din cabinetul unui ministru şi din cabinetele preşedinţilor de aurotităţi publice la maximum trei, desfiinţarea cabinetului demnitarului la nivelul secretarului de stat şi de la nivelul funcţiilor ce sunt echivalente ministrului şi secretarului de stat, de la nivelul preşedintelui de CJ, prefectului şi oricăror altor conducători”, a susţinut Tăriceanu, citat de Mediafax.

Măsurile pe termen scurt propuse de fostul premier vizează „înscrierea BNR ca plătitor de impozit pe profit, dacă nu chiar ca plătitor la buget al întregului profit pe care-l realizează, urmând ca acesta să fie utilizat pentru echilibrarea bugetului asigurărilor sociale de stat”, „întărirea exigenţei în ceea ce priveşte valorificarea bunurilor instituţiilor publice”, „introducerea impozitului pe onorariul pe care-l primesc impresarii” şi „impozitarea tranzacţiilor cu drepturile federative asupra prestaţiilor sportivilor”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.