Ministrul Burduja anunță posibile ieftiniri ale curentului

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat miercuri că Ministerul Energiei va propune eventuale ajustări ale Ordonanței 27/2022, care stabilește schema pentru plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze naturale. Această decizie vine în urma unei analize tehnice menite să ofere o perspectivă mai clară asupra situației pieței energetice.

Unul dintre cele mai importante mesaje transmise de ministrul Burduja a fost că românii vor plăti cel mult cât au plătit până acum. Cu toate acestea, Ministerul Energiei vizează reducerea facturilor, cu posibilitatea ca acestea să scadă în mod semnificativ, menținându-se totuși plafonul maxim impus de ordonanță.

Burduja a subliniat că prețurile la energie electrică și gaze naturale au înregistrat o scădere în ultima perioadă, fiind într-o evoluție dinamică. Acest fapt poate fi observat și în cazul furnizorilor care facturează sub plafonul maxim impus de ordonanță.

Actuala schemă de compensare-plafonare este valabilă până în martie 2025 și setează niște plafoane maxime pentru prețuri, dar nu impune furnizorilor să factureze la plafonul maxim. În contextul unei piețe competitive, unii furnizori au reușit să ofere tarife sub acest plafon.

Ministrul a explicat că obiectivul principal al politicii publice este menținerea sau scăderea facturilor la energie pentru consumatorii români. În ciuda dorinței de a reduce tarifele, Ministerul Energiei trebuie să acționeze cu precauție pentru a evita perturbările pe piața internațională a energiei.

„Suntem cu două războaie, suntem cu evoluții greu de prezis de către oricine. Și, atunci, decât să modificăm de foarte multe ori această schemă, noi am preferat o stabilitate”, a concluzionat Sebastian Burduja.

Astfel, Ministerul Energiei se angajează să identifice și să propună soluții care să conducă la o gestionare mai eficientă a pieței energetice și la beneficii tangibile pentru consumatorii finali. Adjustările propuse vor fi rezultatul unei analize atente și vor viza menținerea unui echilibru între stabilitatea pieței și nevoile reale ale populației.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Cosmin Pam Matei 4562 Articole
Author

21 de Comentarii

 1. este pentru baietii destepti, nu pentru romani.
  A calculat cineva, care sunt imbogatitii crizei si ai pandemiei??

 2. Este Bine ! Facem Economie la Curent si ai dam Banii la Telefon pentru Router Wi-fi Internet !

 3. ”……a fost că românii vor plăti cel mult cât au plătit până acum…………”

  Pai…..asta-i problema !
  Ieftinire ar insemna, mai putin pe kwh, fata de cat se plateste acum. Acum este enorm! Curentul f scump este una din cauzele
  care ne-a scumpit totul.

 4. Romanii s-au prins de smecheria lu’ Burduja PNL, individul isi pregateste lansarea la PMB, dar, complicitatea ordinara cu Popescu/Catu la majorarea electr/gazului pune talpi lu’ Burduja, care, va ajunge la PMB cand va face plopul pere si rachita micsunele..

 5. Sa ieftineasca energia, gazele, carburantii, si toate preturile ar trebui sa coboare. Viata românului ar fi putin mai buna.
  Rezultatul?! Ar sta si guvernantii putin mai linistiti fara prea mari ”batai de cap” vis-a-vis de proteste.

  In Romania viata era scumpa si inainte de pandemie. Pe atunci kwh era apr. 0,6ron. In ultimii trei ani preturile (nu doar la alimente, ci toate) s-au dublat.
  Iar despre carburanti……….. Un ”rol important” l-a avut si ”teparul” Popescu.
  Nu-mi pot explica cum guvernantii nostri (mai toti), odata ajunsi in scaune devin tortionarii populatiei. Sfidarea este cuvantul lor de ordine, si devin extrem de gretosi.

 6. Ieftiniri in Rromanistan?
  Astea-s prostii pe care nu le mai cred nici curcile bete……[Rumburakl

 7. Acest Burduja incepe sa fie interesant. Intr-o galeata de bolovani (lumea politica romaneasca) pare a fi o piatra mai slefuita. Arata bine , vorbeste gramat si la obiect….sa mai vedem ( a zis orbul ) !

 8. …vad ca le-a venit mintea la cap cu termo in bucuresti…dupa revolta din acest an, vor descoperi roata-adica mixtul energetic, eliminarea furnizorilor-intermediarii de piata- si unificarea producatorilor cu distributia, cum a mai fost…rezultate?…in linii mari, cam trei sferturi din industria ioropei se va muta pe cocioc!…un vis frumos, ar disparea vacantele bugetarilor prin dubai, casele de km patrati evaluate la pretul unei pioneze…

 9. …pt olahus romanul…burduja este doar o supapa de refulare, stai linistit, planul merge mai departe…ce s-a intamplat acum, ca baza a acestor iesiri triumfaliste este o necesitate aparuta ca urmare a exceselor generate de mocaciunile pt moldova si ucraina… in fapt, problema energetica poate fi comparata cu cea a focului intr-o soba: daca il faci la doua-trei zile, consumul de lemne se va tripla, legenda mesterului manole, eterna reincalzire a sobei, peretii nu au timp sa preia si sa inmagazineze caldura…stii, il tradeaza fatza, nu pricepe ce face…in definitiv nu este un secret, in ioropa pretul energiei s-a prabusit, numai la noi baietii destepti mai profita de plafonare…ar fi si prosti, daca legea le permite, de ce sa nu profite?…

 10. Burduja este un tip care a invatat carte pe bune incepand cu clasa intai. Dar asta conteaza putin. Important este sa fie vertical si patriot. Personal i-ar fi usor, cu stapanii de afara ai guvernului este printre cei cativa ministri care poate sa-i contreze ferm cu argumente si prin prestanta.

 11. Din pacate si acest Burduja vietuieste in cloaca politicienilor nostri. Si nu misca in front!. S-a obisnuit rapid cu scarboasa politichie romaneasca!.Pana mai alaltaieri ne spunea ca pretul plafonat al guvernului la energie nu poate fi redus, ca vezi Doamne, tulbura schemele informatice de facturare ale furnizorilor??. Nu zau?? Chiar ne credeti prosti??. Dar banii pe care ii plateste onor Guvernul, pentru preturile fanteziste propuse de furnizori, consumatorilor, cine le plateste?? Tot prostimea. In plus, onor statul este dispus sa arunce o parte din imensul castig pe care il obtine prin societatile de care dispune in producerea energiei catre furnizori prin aceasta schema a preturilor plafonate. Si aici aceeasi intrebare?. Cine plateste??. Tot prostimea!!. Deci statul prin mentinerea unui pret artificial crescut al energiei obtine de la populatie venituri imense, nemeritate. In plus, pompeaza, in mod artificial inflatie in economie.Ce face BNR-ul??. Mortul in papusoi!!.Asta-i Romania si ne pierdem viata pe meleagurile natale, slugarind in stanga si in dreapta!.

 12. La mine deja s-a ieftinit curentu’. Daca stau si cu usa si cu geamu’ deschis, e chiar moka. Burduja presedinte!!!

 13. REAUA Conducere a ROMANIEI, Permanent REAUA Conducere …

  DIN 1859 si pana la „Prezentuu’ ACTUAL”
  S-A RATAT pana SI Dictatura de Dezvoltare intre

  SCILLA LIMITARII Personale ImPlacabile a Dictatorului
  SI
  CARIBDA Sabotarii ETERNE si EXTERNE Duble, SI din Apus, SI din Rasarit

 14. Ășta de la penelu care împreună cu Virgil au făcut miliarde de euro pentru firmele sistemului din energie distrugând industria energetica a României acum vor să pună mâna pe capitală, îi lăsăm?

 15. Plătim ieftin Caldura dar costa Scump Telefonul 100 de lei ca am mai plătit Telefonul pe 22 ianuarie 2024 42 de lei ca s-a facut Factura pe 22 ianuarie 2024 si nu a mers pe Calculator ! A mers pe Calculator dupa Scoaterea Facturii la Imprimanta iar in Martie 2024 o sa-mi vina Factura cu o suma mai mica de minus 42 de lei ! Iar in Martie 2024 la Telefon o sa-mi vina Factura cu doar 60 de lei !

 16. Ma superscolitule in tremurat de picioare,imitindul pe Elvis Presley,in Romania curentul electric ar trebui sa fie la un pret modic avind in vedere capacitatile de productie construite de comunisti, versus distrugerea consumatorilor industriali de catre capitalisti.Al naibi, tu esti priceput la toate!? Ai fost priceput la Protestele din 10 august,ai fost priceput la Digitalizare,esti priceput acum la Energie,te vrei priceput si la Primaria Capitalei…Mai oprestete la o poarta!

 17. COMPLETARE NECESARA
  Limitarea PERSONLA a Dictatorului de Dezvoltare, Nicolae Ceausescu a avut DOUA Componente:
  – InCompleta si La Timp SCOLIRE a lui Nicolae Ceausescu, OBIECTIVA ce-i drept, da’ CE VINA aveam Noi, Romanii?
  – BOALA de Baza, DIABETUL, „BINE” Gestionat de Doctori SI SUGESTIILE „Sugestive” la Extrem SubLiminala, aplicate DIN Vecinatatea … apropiata … 😊, Ani in Sir … 😊
  ASHACUM S-A facut SI in Ziua de Spargere a Primului MITING din Joi, 21 Decembrie 1989, Ora 12 :30, cu UNDE InfraSonoe, InAuzibile, da’ FFF Eficace intru a ZAPACI de Creierashe pe Oamenii MUNCII, care erau in Piata.
  TREABA Re_luata in aceeasi Piata, a doua ZI, si Prima a Lovilutiei, TOOOOT, To’arashi cu
  UNDE InfraSONORE, ba chiar UNII spun a LE zice CA au fost si Joi, si Vineri, 22 Decembrie 1989, SI
  UNDE ElectroMagnetice de o ANUME Frecventa si Directionare catre unele Capatani Umane, alese aleatoriu, dar care APOI erau ca Nuclee de Panica si Teroare NeStiuta, NeVazuta, NeCunoscuta, ca in Filmul cu Blaireau cu Luis de Funes … 😊
  “EMANATE” din aceeasi Masina, de catre un Locotenent, ACUM Gheneral ca RasPlata a Jertfei Patriotice, si pe care il vedEM TOTI, To’arashi la TVs, ca Parerolog AVIZAT … 😊.
  La Fel ca SI in CAZuu’ lui Hitler, care A FOST in Crucea Lunetei unui Commando UK, chiar la „Barlogul Lupului”, Vila din BerchtesGarden, din Alpii Bavarezi dar S-A GANDit mai bine si S-A ajuns la Concluzia ca MaiDistrugator decat OriCE era chiar Hitler, insusi!
  Se termina Razboiul cu o GERMANIE inca Solida, relativ … 🙂
  ASHASICU Ceausescu!
  SE putea a fi “dilit” usor si fara Urme VIZIBILE, inca din 1968 … 😊
  DAR, mai RENTABILA a fost Calea CUNOSCUTA de Evolutie a Romaniei … 😊

 18. COMPLETARE NECESARA LA COMPLETAREA NECESARA INITIALA …😊
  Pentru LIFTEle (Dreacuu’, evident …😊
  LIFTA, definitie Necesara, sa NU se interpreteze GRESIIIIT … 😊
  OriCARE Individ, de OriCARE Etnie, incluziv ROMAN (Roman ReNegat …😊
  Care uraste “SINCER” pe Romani SI Romania, da’ din Motivatiuni I_Rationale de Stricare a “TchciriBomFlexerului Creierului” … 😊
  FIE, de la SINE, Lucrarea Fireasca lui Dreacuu’ IN ADN, adica s-a KKt pe Spiralele ADN ale Sarmanului TINTIT si SE stie, ca_KKtuu’ lu’ Dreacuu’ este InDelebil odata … 😊pozitionat-DEPUS cu Mare SATISFACTZIUNE Usuratoare de catre Dreacuu’ pe Spiralele AND … 😊
  FIE, prin IntroMisionarea lu’ ALIEN IN Corpul Condamnantlui la A Fi LIFTA a Dreacuu’ , IN EXACT … 😊 Maniera vazuta in Filmul “ALIEN”, Prima Serie …☹)
  SPER ca NU imi cereti, Curiosi_Care sunteti sa va EXPLIC mai …😊 detaliat CUM sa facea Treaba … 😊
  Ca, de desenat NU se poate AICI.
  De Explicat in SCRIS, detaliat, NU se cade, ca NU este un Site PORNO … 😊
  INCA !

 19. @NICULE,
  Nu pot pen’ca sa stiu IO, SIMPLU Cetatean, da’ ROMAN Sincer si Convins,
  CAT de „OLAHUS” esti cu Adevarat Matale …:)
  Da’ STIU sigur ca esti SINGURuu’ dintre Postacks de AICI, ACUM, la TEMA, care LE ZICI Bine …
  MIE imi place CUM virbeste Dl. BANESCU …
  In REST NU esste in Portofoliul meu de PreOcupari.
  STIU doar si o sa O REPET mereu, chiar daca NU am mai zis-o IO tooot, To’arashi, O Repet:
  Biserica OrtoDoxa Romana este in Mod OBIECTIV Singura Armata a ROMANIEI care NU poate fi INCA Ucisa! Ucisa! Ucisa!

 20. Fac un apel către cei care doresc să-l pupe în msdos pe acest copil de securist de bine: puteți să o faceți în privat și la propriu, nu e necesar în public pe această foaie virtuală.

 21. Mănânci rahat ! Un adevărat liberal speculant , care oprește obiective energetice să crească prețul și Romania sa importe electricitate de la vecinii cei buni cu industrii energetice construite de ruși la Pech și care vor sa ne îngroape .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.