MNAR lansează seria conferințelor ”Întâlnire la muzeu”

Muzeul Național de Artă al României lansează marți, 1 noiembrie 2016, începând cu ora 18.00, programul ”Întâlnire la muzeu” cu o evocare a pictorului Paul Gherasim. Invitați: Constantin Flondor, Ion Grigorescu, Matei Lăzărescu, Horea Paștina, Mihai Sârbulescu. Invitați speciali – Andrei Pleșu și părintele Iustin Marchiș.

În cadrul acestei întâlniri va fi evocată personalitatea pictorului Paul Gherasim (1925-2016), unul din cei mai influenți artiști și curatori ai ultimelor decenii. Inițiator și organizator al unor expoziții de mare impact cultural – „Studiul” (Timișoara, 1978, 1981), „Străvezimea satului românesc” (Muzeul Țăranului Român, 2003) – Paul Gherasim nu a fost doar unul dintre fondatorii mișcării artistice „Prolog”, ci și mentorul acesteia până la trecerea sa în eternitate la 3 august 2016.

Întâlnirea, care va reuni colegi și discipoli ai artistului, persoane care l-au cunoscut și l-au apreciat, este deschisă publicului și presei și face parte din activitățile de pregătire a unei expoziții retrospective dedicate grupării „Prolog” la Muzeul Național de Artă a României.

„În cadrul programului ”Întâlnire la muzeu” vor avea loc o serie de conferințe, dezbateri, mese rotunde la care vor participa personalități din varii domenii ale artei, culturii, științei, spiritualității și media, publicul fiind invitat să participe cu propriile intervenții și chestionări”, a spus Călin Stegerean, directorul general al MNAR.

Evenimentul va avea loc în Sufrageria Regală, iar accesul se va face din Calea Victoriei, nr. 49-53, corpul A2. Intrarea va fi liberă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.