Nicușor Dan: Va urma o perioadă dificilă

Președintele ales, Nicușor Dan, a susținut, luni, că ar fi ‘ideal’ ca PSD, PNL, USR, UDMR și grupul parlamentar al minorităților naționale să formeze un Guvern stabil.

El a precizat, pentru B1 Tv, că s-a întâlnit în cursul după-amiezii cu președintele interimar Ilie Bolojan, cu care a discutat ‘extrem de mult’ despre deficitul bugetar, un subiect de ‘îngrijorare’ comună.

‘M-am întâlnit cu domnul Bolojan. Acum vin de la dânsul. M-am văzut aseară cu Dominic Fritz, a venit la sediul de campanie. Nu l-am sunat încă pe domnul Kelemen Hunor, dar o să îl sun în seara asta, pentru că a fost o mobilizare foarte impresionantă a etnicilor maghiari și UDMR a contribuit foarte mult la asta. Așteptăm să vedem ce se întâmplă în PSD, pentru că știm toți că sunt niște tensiuni acolo. (…) Ideal este ca toate patru, plus minoritățile, să facă un Guvern, astfel încât să avem un Guvern stabil’, a afirmat președintele ales.

Nicușor Dan a adăugat că Ilie Bolojan reprezintă opțiunea sa pentru funcția de prim-ministru, dar nu promite că acest lucru se va realiza, deoarece sunt ‘multe entități, fiecare cu aspirațiile, cu propunerile lor’ pentru această funcție.

‘E o discuție în curs. Fiecare dintre oameni are niște așteptări, niște condiții și toate astea trebuie armonizate’, a explicat el.

Președintele ales a estimat că va urma pentru ‘cel puțin câteva luni’ o perioadă dificilă din punct de vedere economic, deoarece România ‘a aruncat cu bani’, timp de cel puțin trei ani, iar acum ‘trebuie corectată’ această situație.

Nicușor Dan a menționat că peste aproximativ o săptămână va oferi mai multe informații despre modul în care poate fi depășită această situație economică.

Problemele care trebuie abordate prioritar sunt deficitul bugetar, contextul geo-politic ‘complicat’ și formarea Guvernului, a reiterat el.

‘Pe termen scurt avem deficitul – o problemă foarte serioasă. Suntem într-un context geo-politic complicat, cu război la graniță, cu un efort european… Trebuie ca România să se armonizeze cu statele europene pe toate chestiunile de securitate, inclusiv programul de reînarmare. Al treilea lucru – formarea Guvernului. Iar primul și al treilea lucru sunt interconectate. Nu aș vrea să fiu un președinte care spune: ‘Iată un prim-ministru și de aici descurcați-vă!’. Aș vrea ca de unde vom tăia banii și cum rezolvăm problema asta să fie și responsabilitatea mea’, a subliniat președintele ales.

Nicușor Dan a promis că, în calitate de președinte, va susține ‘reforma’ statului român, astfel încât acesta să servească nevoile cetățenilor, nu ‘diverse grupuri de interese’.

Recomanda

4 Comentarii

  1. Si la ce so fi referit domnul Nicusor atunci cind ne-a anuntat ca va urma pentru ‘cel puțin câteva luni’ o perioadă dificilă din punct de vedere economic ? Cu alte cuvinte ziua buna se cunoaste de dimineata ,nici bine nu sa instalat la Cotroceni ca ne intristeaza cu asemenea vesti .Ma intreb de ce asta nu a spus romanilor inainte de a fi ales ?

  2. Ce este SIGUR in următorii 5 ani pentru actualul Președinte al României Nicușor Dan, este că NU va avea „NICIODATA” acces la Casa Albă și Administrația Americană !.

  3. Păi întotdeauna am trăit în România în perioada dificila. Vrea să zică că nu e dificilă destul și se va înrăutăți și mai tare. La asta ne așteptam și fără să ne zică el. Un Regim criminal mafiot este la putere. Acest Regim nu poate fi schimbat. Fiecare e pe cont propriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.