Aspirina, posibil tratament pentru COVID-19

Aspirina va fi evaluată ca posibil tratament pentru COVID-19 în unul dintre cele mai mari studii clinice din Marea Britanie, care va analiza dacă acest medicament ar putea reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge la persoanele diagnosticate cu această boală, transmite Agerpres, citând Reuters.

Oamenii de ştiinţă din spatele studiului clinic RECOVERY, care analizează o gamă de potenţiale tratamente pentru COVID-19, au declarat că vor include în teste aspirina, utilizată în mod obişnuit pentru proprietatea de a subţia sângele.

„Există o justificare clară pentru a crede că aceasta (aspirina) ar putea fi benefică, şi este sigură, ieftină şi disponibilă pe scară largă”, a declarat Peter Horby, cercetător din cadrul studiului clinic.

Pacienţii infectaţi cu noul coronavirus prezintă un risc mai mare de formare a cheagurilor de sânge din cauza trombocitelor (plachete sangvine) hiper-reactive, celule cu rol important în coagularea sângelui şi oprirea sângerării. Aspirina este un agent antiplachetar şi poate reduce riscul de formare a cheagurilor, se arată vineri pe site-ul studiului clinic RECOVERY.

Cel puţin 2.000 de pacienţi urmează să primească în mod aleatoriu 150 de miligrame de aspirină zilnic, împreună cu tratamentul obişnuit. Datele obţinute de la aceşti pacienţi vor fi comparate cu cele rezultate de la cel puţin alţi 2.000 de subiecţi care vor primi tratamentul standard pentru COVID-19, potrivit site-ului.

Conform constatărilor anterioare, doze zilnice mici de aspirină reduc riscul de apariţie a anumitor tipuri de cancer.

Datorită proprietăţii de a subţia sângele, aspirina creşte riscul de sângerare internă, iar o doză prea mare administrată de-a lungul unei perioade extinse de timp a fost asociată cu afectarea rinichilor, notează Reuters.

Printre alte tratamente testate în cadrul studiului clinic RECOVERY se numără antibioticul comun azitromicină şi cocteilul din anticorpi de sinteză al companiei Regeneron, care a fost utilizat pentru tratarea simptomelor COVID-19 ale preşedintelui american Donald Trump.

Spre deosebire de remdesivir al Gilead, care a fost aprobat ca tratament pentru COVID-19 în Statele Unite însă a demonstrat rezultate slabe într-un studiu clinic de amploare al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), aspirina este un medicament generic, ceea ce înseamnă că este un tratament mult mai ieftin.

Studiul clinic RECOVERY a fost primul care a demonstrat că dexametazona, un steroid care este de asemenea ieftin şi disponibil pe scară largă, ar putea salva viaţa unor persoane grav bolnave cu COVID-19.

De asemenea, a demonstrat că hidroxiclorochina, un medicament antimalaric, promovată la un moment dat de preşedintele Trump, nu a prezentat niciun efect benefic pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

14 Comentarii

  1. Si a spus ca in primavara :TOTI CETATENII DIN ROMANIA, VOR FI VACCINATI ANTI COVID.

  2. atata timp cat se foloseste aspenterul=75 mg aspirina pt prevenirea infarctului, fiind si antiinflator prin inhibarea prostaglandinelor, etc. era firesc sa nu dauneze chiar sa ajute, dar OMS a dat ordin fara autopsii pana unii curajosi au descoperit procese de coagulare, pe atunci a fost interzisa aspirina si recomandat paracetamolul, fie pt a-l pastra pe piata dupa ce se zvonea ca va fi scos, fie pt ca are un efect ca in toate gripele de pana acum…

  3. Ura…ne vaccinam cu aspirina.
    A scapat Johanis de o grija.
    Lasand gluma aspirina este buna pentru ca este anticonservant deci omoara bacteriile si probabil si virusii.Eu va recomand si vitamiba c si mai ales sfecla rosie in otet care are si vitamina C dar si ajuta inima.
    Si multe citrice.

  4. „virusu’ ucigassshhhh” este de fapt o bacterie creata in laborator si spray-ata ici-colea prin lume, cu acordul guvernelor tradatioare care au luat bani pentru acest experiment. bacteria provoaca tromboza. de aceea pesoanele care iau tratamente de subtiere a sangelui nu au reactie la ea (bolnavi cronic cardio-vascular sau boli renale etc). asta au descoperit medicii italieni dupa ce au autopsiat decedatii covrig incalcand interdictia guvernului si oms! prin urmare aceasta bacterie este ucisa prin medicamente uzuale antiinflamatorii si aspirina. nu ibuprofen.

  5. Hidroxiclorochina are eficuenta maxima in primele 5 zile de la debutul simptomelor. Se ia, obligatoriu, impreuna cu zinc. HCQ este ionofor de zinc, introduce zincul in celule si acesta opreste replicarea virala. HCQ este arma iar zincul este glontul. Data in stadiile avansate ale bolii, nu are efect. De unde va luati informatii, jurnalistilor?!?

  6. E buna si aspirina in cazul acestei perioade doar ca trebuie sa transpiri puternic. Ori faci exercitii fizice, ori faci sport, ori te imbraci gros si te plimbi pana transpiri puternic sa iasa prin pori toxinele fortat. Nu e bascalie!

  7. Suntem niste prosti.
    Cu arabu omul lui sorosh la conducere cu tataru care nu-l duce capu cu Rafila ebreu rus santajat ca tasu a fost securist suntem tinuti in intu eric de Sorosh si guvernul lui din Romania.

  8. Fratilor ma bag in vorba ca musca in lapte dar :vitamina D,melatonina,extras de patrunjel(utilizat de doftorii francezi in lupta cu COVID),aspirina,propolis,seleniu,vitamina E,vitamina C nu mai vorbesc,zinc, calciu,toate astea blindeaza organismul in fata oricarui virus!
    O cura de 40-60 de zile si apucam si anul viitor!

  9. Pt ca indiferent daca ai ori nu covrig, vei fi vaccinat si purificat.
    Eu, ma intreb unde vor fi gropile comune.

  10. Poate ca piramidonul este si mai eficient decat aspirina.
    Sper sa se faca studii care sa dovedeasca adevarul ultracunoscut ca si apa sfintita este buna in combaterea Covid-19, ca si in cazul tuturor bolilor de pe lumea asta si cealalta.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.