O vacanţă plină şi încântătoare pentru cei mici

Tabăra Medievală pentru Copii

Într-un timp în care oamenii sunt tot mai grăbiţi, simţim nevoia unei schimbări. O schimbare de aer şi de timp ne-ar face tuturor bine, dar mai ales copiilor noştri.

Ei vor vedea că se poate trăi şi altfel. Fără calculator sau televizor şi fără supermarketuri. Fără străzi aglomerate şi poluate, într-un loc în inima munţilor, un loc în care zgomotul claxoanelor e înlocuit de imaginea flamurilor medievale, de foşnetul copacilor, de voia bună şi de spiritul drept.

De aceea organizatorii Taberei Medievale pentru Copii deschid o poartă către alte timpuri, când existau idealuri înalte şi eroi adevăraţi. Prin jocuri, ateliere de creaţie, drumeţii, ei vor evada din lumea reală, transpunându-se pentru o săptămână într-o lume de poveste.

Aspiranţii cavaleri şi tinerele domniţe vor fi înconjuraţi de decoruri medievale şi vor primi costume corespunzatoare perioadei. Domniţele vor purta rochii, iar cavalerii vor avea tunici şi scuturi cu însemne heraldice.

Aflată deja în şaselea an, Tabăra Medievală a făcut parte din vacanţa a peste 650 de copii. Organizată pe parcursul ediţiilor anterioare la Cabana Postăvaru şi în zona Culoarului Rucăr – Bran, ea fost pentru copii o experienţă specială, deopotrivă educativă şi recreativă. Acolo, copiii, sub o atentă supraveghere, au avut ocazia unică de a descoperi valorile cavalerismului medieval, transpunându-se în lumea poveştilor, atât de familiară vârstei lor. Ei au avut parte şi de relaxare, învăţând ceva nou în fiecare zi şi făcându-şi o mulţime de prieteni.

Organizatorii doresc să ofere copiilor încă o vacanţă de neuitat, iar pentru aceasta, se întorc în spaţiul încărcat de istorie al Ţării Bârsei.

În perioadele 3-9 august, 10-16 august, 31 august- 6 septembrie, înconjuraţi de munţi, de istorie şi de oameni cu suflet frumos, copiii vor redescoperi principiile cavalerismului medieval luând parte la numeroase activităţi educative şi creative: pictură şi heraldică, scrimă cu spadă medievală, improvizaţie şi teatru medieval, tir cu arcul, realizare manuală a hârtiei.

Momentele de relaxare le vor gusta din plin în drumeţiile din împrejurimi, excursiile istorice şi în timpul serilor de tabără.

Dedicarea şi curiozitatea lor vor fi răsplătite la ceremonia de învestire din ultima zi petrecută împreună la foc de tabără şi, mai presus de orice, cu cele mai frumoase amintiri din copilărie.

Caravana Muzeelor, la ceas aniversar

Caravana Muzeelor la Muzeul Vasile Grigore

Caravana Muzeelor invită copiii de 6-10 ani să cunoască mai bine Bucureştiul. Cu ocazia împlinirii a patru ani de la înfiinţarea “Global Mindscape”, organizaţia care realizează proiectul Caravana Muzeelor în parteneriat cu zece muzee şi organizaţii culturale din Bucureşti, îi invită pe cei mici să participe la atelierele desfăşurate la “Muzeul Naţional al Ţăranului Român” în zilele de 13-14 august.

După incursiunile creative din luna iulie organizate la Casa Memorială “Tudor Arghezi – Mărţişor”, la Muzeul de Artă “Vasile Grigore – pictor şi colecţionar”, la “Muzeul Naţional al Pompierilor” şi la “Anaid Art Gallery”, Caravana Muzeelor continuă toată luna august – de miercuri până vineri, începând cu ora 10.00, cu excepţia zilei de 15 august.

Atelierele se desfăşoară astfel: “George Bacovia pe înţelesul celor mici” din 6 până în 8 august, la Casa Memorială “George şi Agatha Bacovia”.

Caravana Muzeelor 2014 la Casa Arghezi Mărţişor

“Muzeul Ţăranului Român: mereu actual”, în 13-14 august, “Descoperim ştiinţa prin artă”, în 20-22 august, la Muzeul Naţional Tehnic “Prof. Inginer Dimitrie Leonida”, “Întâlnire cu artistul Teodor Graur” la Tranzit.ro/Bucureşti în 27-29 august.

O noutate este Casa Memorială “George şi Agatha Bacovia”, unde se organizează, pentru prima dată, atelierele George Bacovia pe înţelesul celor mici.

Vineri, 8 august, la ora 10.00 – “Despre gravură”, o discuţie despre colecţia de artă găzduită de muzeu, iar la atelier se realizează un peisaj în tehnica linogravurii.

Caravana Muzeelor la Muzeul Ţăranului Român

Caravana Muzeelor (a treia ediţie) se desfăşoară în zece muzee şi organizaţii culturale până la data de 12 septembrie. Prin intermediul jocului şi al artelor, copiii vor descoperi, pe înţelesul lor, câteva secrete ale muzeelor şi tehnici artistice inspirate de obiectele de preţ găzduite de acestea. Pe care, fireşte, le vor experimenta cu pensula în mână şi foaia albă în faţă, prin lucrări în creion, pastel, tempera, acrilic, modelaj sau chiar graffiti.

Caravana Muzeelor a fost iniţiată în 2012, numărul de muzee implicate la început fiind de cinci. În 2013, mulţi copii au parcurs patru sau chiar cinci muzee ale caravanei. Iată că la a treia ediţie numărul muzeelor a crescut, iar tematica este mult mai diversificată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.