Parcul Naţional Buila-Vânturariţa va primi fonduri UE pentru conservarea habitatelor şi a speciilor

Administraţia PN Buila-Vânturariţa a semnat în luna martie un contract de finanţare în valoare de 1.100.560 lei, pentru un proiect din cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu – Axa prioritară 4: Implementarea sistemelor adecvate de management pentru protecţia naturii, finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Proiectul "Revizuirea Planului de Management al Parcului Naţional Buila-Vânturariţa şi strategia de monitorizare a conservării habitatelor şi speciilor de interes comunitar" va începe în iunie 2010 şi se va derula pe perioada a 3 ani, având ca principale obiective studii şi cercetări pentru managementul biodiversităţii şi geodiversităţii parcului:

– Evaluarea gradului de conservare şi cartarea de detaliu a habitatelor parcului (habitate forestiere, de pajişte/fâneţe, grohotişuri, stâncărie).

– Studii şi cercetări asupra unor elemente ale geodiversităţii: inventarierea şi stabilirea măsurilor de management pentru siturile de importanţă geologică şi geomorfologică.

– Studii şi cercetări asupra unor elemente ale biodiversităţii: păsări, mamifere, lilieci şi habitate cavernicole, artropode, ferigi.

– Studii silvopastorale pentru stabilirea capacităţii de suport a pajiştilor şi a impactului păşunatului asupra biodiversităţii acestora.

– Achiziţionarea echipamentului şi a softurilor specifice necesare cercetării: laborator mobil, camere foto cu senzori de mişcare, echipament de protecţie etc.

– Revizuirea, actualizarea şi implementarea planului de management al parcului.

– Întreţinerea infrastructurii turistice specifice a parcului şi îmbunătăţirea acesteia: realizarea a 6 puncte de informare la principalele intrări în parc, întreţinerea reţelei de trasee turistice montane.

– Activităţi de educaţie ecologică: prezentări, tabere.

– Realizarea unui pachet de informare/promovare (bilingv) a parcului: pliante, broşuri, ghiduri turistice, albume foto, calendare, agende, insigne, pixuri, tricouri, pălării etc.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.