Primeşti amendă şi dai poliţia în judecată? Adio recurs!

Unde-i lege, nu-i tocmeală! De anul viitor, şoferii care primesc o amendă şi dau Poliţia Rutieră în judecată nu vor mai putea face recurs. Schimbarea este cuprinsă în legile privind „mica reformă în justiţie”, legi propuse de Guvern.

În acest moment, şoferii nemultumiţi pot contesta amenda la judecătorie. Dacă aici nu-şi găsesc dreptatea, merg mai departe la tribunal. Însă de anul viitor, dreptul la recurs va fi anulat, iar şoferii, chiar dacă au sau nu dreptate, vor fi nevoiţi să se mulţumească doar cu decizia magistraţilor de la judecătorie, anunţă Pro Tv.

Autorităţile susţin că măsura va duce la urgentarea soluţionării proceselor. Anul trecut, peste 15% dintre contestaţiile şoferilor respinse la judecătorie au fost admise la tribunal.

În 2009, peste 174.000 de români au contestat în instanţă diversele amenzi pe care le-au primit. Majoritatea pentru încălcarea legislaţiei rutiere. La Tribunalul Cluj, de exemplu, magistraţii judecă în fiecare lună câte 220 de asemenea dosare, ceea ce înseamnă 90% din totalul cauzelor.

Măsura ar urma să intre în vigoare de la începutul anului viitor. Pachetul de legi privind „mica reformă în justiţie” urmează să fie avizat de Guvern, după care va merge în Parlament.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.