Raportul CSM despre starea justiției

21 de judecători şi doi procurori au fost sancţionaţi disciplinar anul trecut, pentru diverse abateri, se arată într-un raport al CSM privind starea justiţiei.

Astfel, în cursul anului 2023, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a aplicat 7 avertismente, 5 sancţiuni de diminuarea indemnizaţiei de încadrare brută, un judecător a fost mutat disciplinar, doi au fost retrogradaţi din gradul profesional, 3 au fost suspendaţi din funcţie, iar 3 judecători au fost excluşi din magistratură.

De asemenea, din datele furnizate de curţile de apel rezultă că au fost aplicate 14 sancţiuni disciplinare personalului auxiliar de specialitate din cadrul instanţelor judecătoreşti: 7 – avertisment, 6 – reducerea drepturilor salariale, 1 – retrogradare în grad/treaptă profesională.

Pe de altă parte, în cursul anului 2023, Secţia pentru procurori în materie disciplinară a sancţionat doi procurori, unul a primit avertisment, iar altul a fost exclus din magistratură.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

  1. CSM ţine „justiția” la geam să îi ia pensia specială, dar ea e rece de multă vreme. După o îndelungată suferință şi luptă cu cea mai gravă maladie – corupția magistraților, aceasta şi-a dat obştescul sfârşit o dată cu Marea Prescripţie a 8000 de dosare penale şi decizia din dosarul Gheorghe Ursu. Despre dosarul loviturii de stat din 1989, dosarul mineriadei sau fraudarea alegerilor, numai de bine!

  2. Dar pe holbocianu elena delia . Curtea de Apel Suceava care a luat șpagă in dimineața procesului și întoarce doua complete de judecata fără nicio dovada in plus la dosar ,ce spuneti ?! Ba mai mult ,partea apelanta nici nu se prezintă la proces. …

  3. daca unul ar veni sa-mi ceara o cana de apa pe caldurile astea si s-ar scapa ca e judecator sau porcusor, i-as da un drob de sare si l-as da afara

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.