Remaniere generală cu Boc cu tot

O remaniere parţială a guvernului patronat de Traian Băsescu prin Emil Boc este un lucru pe jumătate făcut. Fiecare ministru în parte poate fi, însă, remaniat. În actualele condiţii, îşi mai poate permite România doar o remaniere parţială?

 

Cotidianul.ro prezintă mai jos câteva motive pentru care fiecare membru al guvernului este remaniabil. Intraţi în subsolul acestui articol şi scrieţi şi dumneavoastră ce alte motive de remaniere a actualilor miniştri vedeţi.

Markó Béla – viceprim-ministru

Pentru că face umbră pământului degeaba ca membru al guvernului. În condiţiile în care muritorii de rând sunt restructuraţi la sânge – aşa cum este cazul ceferiştilor -, fiind aruncaţi în stradă şi condamnaţi astfel la sărăcie sau tăindu-li-se fără strop de milă din salarii în numele economiilor la bugetul stat, Marko mănâncă un salariu gras de premier fără portofoliu. Adică ia o leafă de zece ori mai mare decât un bugetar cu salariu minim şi nu face nimic. Adică face, leafa o ia drept mulţumire că cei din UDMR, prin voturile lor în parlament, nu dau jos guvernul PDL şi perpetuează astfel incompetenţa. Marko mai ia aceeaşi leafă şi pentru aroganţa de a declara că UDMR nu se supune remanierilor şi că toţi miniştrii săi sunt îngrozitor de competenţi.

Vasile Blaga – ministrul Administraţiei şi Internelor

Pentru proasta gestionare a domeniului său şi pentru că este un vasal al lui Băsescu. Pentru că nu a fost în stare să determine autorităţile de forţă ale statului, pe care le coordonează, să pună legea în aplicare. Sub mandatul său, jafurile la drumul mare s-au înteţit la un nivel nemaiîntâlnit.

Sebastian Teodor Gheorghe Vlădescu – ministrul Finanţelor Publice

Cine nu l-ar remania pe Vlădescu, cel de care e doar gura şi gafele. Nu a reuşit colectarea de bani la buget şi atunci i-a căşunat pe artişti şi pe jurnalişti, pe care i-a pârât poporului că sunt evazionişti. Incapabil să pună stavilă marilor rechini evazionişti, unii colegi de-ai săi din domeniul afacerilor sau din politică, s-a îndreptat spre furnici.

Adriean Videanu – ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri

Pentru a-i da posibilitatea să nu îşi mai fragmenteze lăfăiala în luxul Coastei de Azur sau al Elveţiei pentru a veni la şedinţele de guvern sau la şedinţele de partid din Modrogan. Bani din piatra seacă de marmură poate face şi de pe şezlong, de sub umbrela de pe plaja Mării Mediterane sau de sub cea din staţiunile montane din Ţara Cantoanelor.

Teodor Baconschi – ministrul Afacerilor Externe

Poate s-ar afla de realizările sale în orice altă calitate, pentru că în cea de ministru nu s-a reţinut mai nimic. Ar avea mai mult timp pentru şedineţe de jacuzzi cu colegele de diplomaţie. Bugetul ar putea fi salvat de la deplasările sale costisitoare cu avioane de lux şi cu şederi la hoteluri scumpe şi exclusiviste.

Radu Berceanu – ministrul Transporturilor şi Infrastructurii

S-ar dedica mai bine afacerilor iar ministerul ar avea şanse să încapă pe mâinile unui om priceput care nu închide ochii în faţa unor case regale, precum cea a drumarilor, asfaltatorilor. S-ar putea adăpa mai bine la ieslea Cotrocenilor de unde îşi trage toată energia.

László Borbély – ministrul Mediului şi Pădurilor

Ar avea timp să danseze la festivaluri şi să se specializeze într-un domeniu pe care ar trebui să-l păstorească din postul de ministru.

Elena Gabriela Udrea – ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului

Este oare această fiinţă remaniabilă de cineva în afară de Traian Băsescu? Remaniată, scena politică ar putea fi dezinfectată de mondenităţile pe care le generază. Scandalurile politice s-ar diminua, iar cel mai mare buget de minister ar putea fi just utilizat.

Gabriel Oprea – ministrul Apărării Naţionale

Este remaniabil din prima zi de mandat. Uitându-te la el şi ascultându-l, nici nu ţi-l poţi închipui altfel decât remaniat. Unul dintre siniştrii miniştri ai oştirii. Armata Română ar putea fi onorată de plecare lui.

Kelemen Hunor – ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional

Fără vreo calitate de om de cultură, a devenit ministru doar pentru că l-a desemnat UDMR. Ministerul ar putea redeveni al culturii şi dintr-unul al controverselor şi scandalurilor. Este remaniabil, în primul rând nu doar pentru că a tăcut şi nu i-a apărat pe creatori în faţa barbariei fiscale dictate de Băsescu-Boc prin uneltele Vlădescu-Şeitan, dar pentru că a încuviinţat ca membru al Executivului umilirea celor pentru care el trebui să existe de fapt.

Cătălin Marian Predoiu – ministrul Justiţiei

Pentru că s-a dovedit un executant fidel al ordinelor lui Băsescu, pentru că a declanşat cu întârziere câteva dintre multele reforme din domeniu, pentru că s-a răţoit la magistraţi atunci când aceştia şi-au cerut drepturile fireşti, pentru că a avizat în CSAT, alături de alţii, monstruozitatea lui Băsescu, cea a Strategiei de Securitate în care presa este considerat un vector de ameninţare la adresa siguranţei naţionale.

Gabriel Sandu – ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale

Pentru că trebuia să asigure implementarea unor portaluri necesare plătitorilor la bugetul de stat şi nu a făcut nimic.

Mihai Constantin Şeitan – ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale

După haosul din sistemul pe care îl păstoreşte, dar şi din capul său. Pentru gafele şi nesfârşitul şir de acţiuni fără cap. Pentru că e un „martor” al sectei Cotroceni-Modrogan.

Daniel Petru Funeriu – ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului

Pentru nebunia din domeniul educaţiei, pentru decăderea sistemului de cercetare, pentru că sub mandatul său şcoala aproape că s-a dărâmat în întregime.

Cseke Attila – ministrul Sănătăţii

Pentru că nu a avut bunul-simţ să îşi dea demisia după tragedia de la Maternitatea Giuleşti, lăsând o nefericită asistentă să plătească în cătuşe şi la beci vina care e de fapt mai ales a sistemului pe care îl patronează. Pentru că a lăsat să planeze, în acelaşi caz, vinovăţia asupra unui administrator răvăşit de un cancer în metastaze, fără să îi crape obrazul de ruşine. Pentru că foloseşte paravanul şantajului politic al UDMR pentru a ţine de scaun.

Mihail Dumitru – ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

Pentru că nimeni nu ştie cine e şi ce a făcut.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cristian Oprea 843 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.