Revoluția lui Elon Musk. Pacientul cu cip cerebral controlează cu ajutorul gândurilor

Primul pacient uman căruia medicii i-au implantat un cip cerebral dezvoltat de compania Neuralink este capabil să controleze un mouse de calculator cu ajutorul gândurilor sale, a declarat luni seară fondatorul acestui start-up, Elon Musk, transmite Reuters.

„Progresul este bun, iar pacientul pare să se fi recuperat complet, fără efecte negative de care să avem cunoştinţă. Pacientul este capabil să deplaseze un mouse pe tot ecranul doar cu ajutorul gândurilor”, a declarat Elon Musk la un eveniment organizat de Spaces pe reţeaua de socializare X.

Potrivit lui Elon Musk, compania Neuralink încearcă acum să obţină cât mai multe clickuri din partea pacientului.

Reprezentanţii Neuralink nu au dat curs deocamdată invitaţiei transmise de Reuters pentru a face dezvăluiri suplimentare despre acest proiect.

Compania americană a implantat cu succes un cip în creierul primului său pacient uman luna trecută, după ce a primit aprobarea de recrutare pentru studii pe oameni în septembrie 2023.

Studiul foloseşte un robot pentru a plasa chirurgical un implant de interfaţă creier-computer într-o regiune a creierului care controlează intenţia de mişcare, a precizat Neuralink, adăugând că obiectivul iniţial este de a permite oamenilor să controleze un cursor sau o tastatură de calculator cu ajutorul gândurilor lor.

Elon Musk are ambiţii mari pentru Neuralink, afirmând că această companie ar facilita inserţiile chirurgicale rapide ale dispozitivelor sale cu cipuri pentru tratarea unor afecţiuni precum obezitatea, autismul, depresia şi schizofrenia.

Neuralink, evaluată anul trecut la aproximativ 5 miliarde de dolari, s-a confruntat în repetate rânduri cu solicitări de evaluare şi control în ceea ce priveşte protocoalele sale de siguranţă. Reuters a raportat luna trecută că firma americană a fost amendată pentru încălcarea normelor Departamentului de Transport al Statelor Unite privind circulaţia materialelor periculoase.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

10 Comentarii

 1. Drumul spre IAD pavat doar cu intentii bune.
  Se pare ca acest personaj tot spre un lagar digital ne dirijeaza.
  Cipul trateaza efectul si nu cauza.
  Obezitatea si depresia ar putea fi tratate usor prin infranarea patimilor.

 2. Masonul și transhumanistul Musk recunoaște că vrea să transforme Twitter X într-o „aplicație pentru totul”, care va urmări și va ști totul despre tine. El elimină rapid toate funcțiile de pe Twitter care îți pot proteja intimitatea și implementează identificări biometrice pentru a putea continua să folosești platforma. Mulți dintre cei de dreapta cred acum că Musk este un fel de „campion al libertății de exprimare” doar pentru că acum transmite pe Twitter poziții care sunt susținute în mod obișnuit de conservatorii din spectrul politic de dreapta. Turmele de idioți utili nu se dezmint când vine vorba de detecția lupilor în blană de oaie

 3. Turma eduKKată PERNICIOS ce a dat năvală să se vaxxineZe cu Zeama 100% EFICIENTĂ & SIGURĂ de-abia așteaptă să își bage cipuri și în 🌈 !
  Iar dacă vor primi gratis și 3 mici, o chiflă și o sticlă de apă plată în Piața Obor, SUCCESURILE vor fi NEBĂNUITE…
  Da-ți năvală să vă cipați, buey !
  Vin și eu, un pic mai încolo…măRog…😜
  {■ RăuPîrtZKaK-Cipatoru’ de Clasici Ruși-RăuPîrtZKaK ■}

 4. deci conspiratia cu microfonu din măsea
  este veridică?

  -vor urma contoarele secsuale!

 5. Aproape fiecare progres științific are costuri ascunse și profund neprevăzute de profeții științei. Luați în considerare că EPA a determinat ce expuneri la perfluoroalchilate și polifluoroalchilate cunoscute ca PFAS adica „chimicalele pentru totdeauna”, sunt acceptabile: acele lucruri au contaminat apa potabilă a milioane de americani de la introducerea sa în anii 1940. Există mii de feluri de PFAS: cum ar putea tigaia din teflon să fie altceva decât „bună”? Musk este, fără îndoială, genial, iar realizările lui sunt „supraomenești”. Dar și-a dovedit și capacitatea de eroare, mai ales în aventurile sale de explorare spațiala: rachetele sale continuă să explodeze, poluând și lasand mii de resturi spațiale pe o scară largă. Dar Elon nu este singur în promisiunile lui de Guru: Stephen Hawking a susținut că omenirea a avut doar 1000 de ani pentru a scăpa de legăturile intriseci cu pământul și a popula o nouă planetă sau a pieri. Câteva luni mai târziu, și-a redus cronologia evadării spatiale la un singur secol: Care Hawking este corect? In altă ordine de idei, de ce Hawking este pe lista lui Jeffrey Epstein alături de Prințul Andrew, Bill Clinton sau Donald Trump? Era doar un voyeur sau..?

 6. mai bine povestiti ce nr de satelitzi a plasat pe orbita inter 2020 si 2024….
  probabil ca in scopuri umanitare…sau pentru regenerarea tenului

 7. Mangelle nr.2 a fost la Austerlitz ca sa se documenteze, de unde rezulta, ca el care vrea sa adere la doctrina tay mult dicku shi ka laba lor, unde ei nu sunt strainii de ce eBreii adevaratzi au disparut acolo, pentru ca atunci cu dintzii golden, bijou, samd s-a putut nashte acolo Boul de Aur, al celor travestitzi in khazari, inclusiv nazii lor. Acum Rabyiile lor se concentreaza ka la kahazari sa fie sange mult, da mult sange, dar daca se poate sa fie goyimii lor precum dinastia lor de Sculeni-vama, „botezatu” la N.York, dar plecata din fosta URSS, adica Maldova mia. Ma gandesc ca este la concurentza shi cu Viagra, daca antena ca la I.T. va creshte la comanda in diametru shi lungime. Deamoka tzie a nebunilor, ca la Hitler, Stalin, Lenin, Trotzky, L.Beria, Pomponel Lenin, etc., unde shi rromica semihalogeniu nostru tov.Ylici Y. a importat shi la noi sclavagismul clantzailor de aur, sub dominatzia regilor shi imparatzilor promishi de Rabyiile lor ca ei vor fi stapanii omenirii, la noi deocamdata 2 reguletzi shi chiar un imparat cu coroane de aur de la BNR=isarescu=Manoli. Prea multa propaganda pentru nishte derbedei ai planetei Pamant, cand HO este de fapt contra omului simplu, indiferent de natzie.
  O zi buna.
  Con

 8. Volens/nolens … moaca/Elon Musk n’arata diloc intelighentie .
  Cre’ca din prima … IA se debaraseaza de asa ceva .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.