Elon Musk, primul implant cerebral cu Neuralink!

Miliardarul Elon Musk a anunţat că start-up-ul Neuralink, al cărui co-fondator este, a realizat duminică primul său implant cerebral la un pacient, operaţie care a fost deja efectuată de mai multe ori de alte companii şi cercetători, transmite AFP.

Situat în Fremont (California), o suburbie a oraşului San Francisco, Neuralink a primit undă verde din partea Agenţiei Americane de Reglementare a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (FDA), în luna mai.

Implantul său, de mărimea unei monede, a fost deja plasat în creierul unui macac, care a reuşit să joace jocul video „Pong” fără controler sau tastatură.

„Primele rezultate arată o activitate neuronală promiţătoare”, a scris Elon Musk pe X (fostul Twitter).

Neuralink, fondat în 2016, nu este prima companie care a realizat un implant cerebral, numit şi interfaţă creier-maşină (IMC), asupra unei fiinţe umane. În luna septembrie, compania olandeză Onward a anunţat că testează cuplarea unui implant cerebral cu un altul care stimulează măduva spinării cu scopul de a permite unui pacient tetraplegic să îşi recapete mobilitatea.

Încă din 2019, cercetătorii de la institutul Grenoble Clinatec au prezentat un implant care, odată instalat, permite unei persoane tetraplegice să anime un exoschelet şi să îşi mişte braţele sau să se mişte.

Neuralink a obţinut recent aproximativ 323 de milioane de dolari de la investitori în două tranşe, în august şi noiembrie. Compania spune că doreşte, de asemenea, să îi ajute pe pacienţii paralizaţi să meargă din nou, dar şi să redea vederea orbilor şi chiar să vindece boli psihiatrice precum depresia. De asemenea, Elon Musk îşi propune să ofere implantul său tuturor, pentru a permite o mai bună comunicare cu computerele şi pentru a controla, potrivit acestuia, „riscul pentru civilizaţia noastră” reprezentat de inteligenţa artificială.

Foto: Arhivă

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

9 Comentarii

 1. macacul a jucat pong fără tastatură? ce realizare! de obicei, macacii joacă pong NUMAI cu tastatură.

 2. elon a ajuns personajul negativ din „Terminator”… a fi inventiv si creativ este extraordinar, pana la limita constiintei la care ar trebui sa vezi, in „lumina” gandirii, ce urmari rele va vea creatia ta (daca este a ta sau, de fapt, a vreunui monstru care te papuseaza – un jinutz), avand in vedere istoria: psihopatii lumii au folosit inventiile extraordinare, care ar fi putut aduce acestei lumi resurse fara limite, gratuite, prosperitate si fericire, un rai pe pamant intr-adevar, in arme de distrugere in masa si control asupra omenirii. cand omenirea este condusa de arconi si sclavii lor, nimic bun nu poate iesi de aici. singura cale de scapare din acest „iad” este credinta. eliberarea si ascensiunea spirituala.

 3. Inca de acum 2 ani Putinantropul Antropoid le-a facut implanturi pe creier tuturor babuinilor lui iar acum acestia posteaza cu succes pe acest forum numai mesaje admirative la adresa Rusiei……[Rumburak]

 4. ATENTIE !
  IESHTIA isi vor FACE Armate de Salbatici UMANOIZI si de Animale (Fiare Salbatice, Lei,Tigri, Lupi, Ursi, etc. )cu care sa comunice DIRECT si sa ii foloseasca drept Killers Far’ de Banuiala sau Pedeapsa …

 5. o pla primu implant. aproape toti injectatii transmit pe bluetooth. in android setati „show devices without name” si o sa vedeti cati injectati sunt. daca nu crezi ca e transmis de injectati semnalu, mergi in camp si verifica.

 6. Asta ar insemna sa nu mai iesim pe ploaie deloc si daca si mai trazneste…

 7. i-au bagat cip.u in cap lu Elon
  fix pe 27 ianuarie 2024
  cand a fost in vizita la Holocaustul din Auschwitz.

 8. Poate sa faca nu numai pentru ma cac o tykyutza cu implant care sa induca dantzuiala mult iubita de chibutzul ce omagiaza Rabyiile lor, ca ca khazarii mai ales vaccinatzi de ziua 7 ori, nu mai este nimeni. Oamenii mor in razboie, de foame, dezastre naturale, samd, iar tov. nostru mai tare ca Mengelle, chinue macacul, shi asta ca sa beleasca Omenirea. Asta nu se pune ca la HO??? Sau poate dupa vizita recenta aplica ce i s-a spus acolo
  O zi buna.
  Con

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.