România deschide o nouă ambasadă

Ministerul Afacerilor Externe salută – într-un comunicat de presă trimis la redacție – decizia Guvernului Republicii Estonia, anunţată, joi, de a deschide o ambasadă la Bucureşti, în cursul anului viitor.

MAE informează că, la rândul său, România a decis deschiderea unei ambasade la Tallinn, capitala Republicii Estonia. Măsura a fost propusă de Guvernul României, prin Ministerul Afacerilor Externe, şi aprobată prin Decretul numărul 665 din 3 noiembrie 2014, semnat de Preşedintele României.

Deciziile de deschidere a celor două ambasade se fundamentează pe dorinţa comună de consolidare a cooperării bilaterale în toate domeniile, dată fiind convergenţa poziţiilor promovate de ambele state atât la nivel european, cât şi internaţional, precum şi a intereselor regionale şi de securitate comune. Noile misiuni diplomatice vor contribui în mod direct la aprofundarea şi diversificarea relaţiilor bilaterale dintre România şi Republica Estonia, precum şi la consolidarea parteneriatului dintre cele două state în cadrul Uniunii Europene şi NATO.

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu şi şefa diplomaţiei estone, Keit Pentus-Rosimannus, au convenit, în cadrul unei scurte întrevederi avute în marja Consiliului Ministerial al OSCE de la Basel (4 decembrie 2014), să participe la ceremoniile de deschidere ale celor două ambasade, la Tallinn şi Bucureşti.

În prezent, reprezentarea diplomatică a României în Republica Estonia este asigurată de Ambasada României la Helsinki, iar cea a Republicii Estonia în România, de către Ambasada acestui stat în Republica Polonă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.