Scandalul de la Spitalul Floreasca. ”Mărturia ei este cutremurătoare”

Se fac controale la Centrul de Arşi al Spitalului Floreasca din Bucureşti, după ce familia unei paciente cu arsuri critice a descris ”lagărul” prin care a trecut. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rogobete, apreciază că ”este inacceptabil, inadmisibil, ca în România anului 2025 un pacient să sufere de durere strigând după ajutor”. De asemenea, el a sesizat Colegiul medicilor. 53 de zile femeia a fost internată în spital, după ce centrala din locuinţa familiei a explodat. În acest timp, ar fi contractat mai multe bacterii, a strigat de durere, a suferit multiple operaţii, în timp ce gândacii mişunau prin salon, la câţiva metri de patul pacientului considerat critic.

Rogobete a anunţat, luni, că a dispus controale la Centrul de Arşi al Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti.

”Am dispus încă de săptămâna trecută un control amplu prin Inspecţia Sanitară de Stat, care vizează aspectele semnalate privind igiena, infecţiile asociate asistenţei medicale şi respectarea protocoalelor de dezinsecţie. În paralel, Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii efectuează o anchetă administrativă privind contractele de curăţenie, dezinsecţie, deratizare, precum şi situaţia stocurilor de analgezice”, a transmis ministrul Sănătăţii.

El spune că a citit cu mare atenţie scrisoarea deschisă a pacientei.

”Mărturia ei este cutremurătoare. Este inacceptabil, inadmisibil, ca în România anului 2025 un pacient să sufere de durere strigând după ajutor. Nu există scuză care să justifice lipsa empatiei şi a unui tratament corespunzător al durerii. Am sesizat oficial Colegiul Medicilor din România şi am cerut declanşarea unei anchete disciplinare privind aplicarea protocolului terapeutic de analgezie în acest caz”, a mai transmis minsitrul Sănătăţii.

De asemenea, acesta afirmă că este hotărât să ia toate măsurile necesare.

”Nu accept nicio explicaţie fără argumente şi nu tolerez abateri de la obligaţia fundamentală a oricărui cadru medical: grija faţă de pacient. Controlul este în desfăşurare, iar la finalizarea acestuia vom face public raportul complet. Pacienţii trebuie protejaţi, ascultaţi şi trataţi cu demnitate. Nu voi face niciun pas înapoi”, a mai declarat ministrul Sănătăţii,  Alexandru Rogobete.

Sora pacientei, care a donat piele pentru operaţii, a povestit întreaga situaţie în repetate postări pe Facebook. Sora a suferit arsuri după ce centrala locuinţei a explodat, iar femeia a intrat în casă să-şi salveze cei doi copii mici.

Într-una dintre postări vorbeşte despre lipsa igienei şi ataşează fotografii cu gândaci surprinse aproape de patul pacientei care avea arsuri critice.

Ulterior, femeia a povestit că sora sa a contractat multiple bacterii în timpul internării, diagnosticul fiind confirmat de medicii din Belgia, unde a reuşit să o transfere într-un final pe sora sa.

”Grefele Laviniei sunt compromise într-o mare masura! Bacteriile au facut şi fac ca acestea să se piarda, să cada, sa îi provoace alte rani. Doar palmele (exterior si interior) plus zona exterioara de pe brate, cuprinsa intre incheietura mainii si cot sunt acoperite cu piele si NU necesita noi interventii chirugicale! ATAT!!! Dupa 53 zile!!!”, a scris sora pacientei pe Facebook.

”În LAGARUL de la Floreasca, aceste răni au fost tratate cu monstruozitate, prin lasarea acestor zone sa se lipeasca de cearceafuri si apoi smulse cu brutalitate provocandu-i dureri ingrozitoare si impiedicand orice posibila vindecare. Cand Lavinia plangea si ruga sa gasim solutii, mi-ati spus ca nu e cooperanta ea, ca greutatea ei este de vina, ca nu a suferit arsuri la sfincterul anal (…) Verdictul din Belgia: drumul va fi mai lung decat au estimat initial. Drumul va fi plin de durere, anestezii, curatari, operatii. DAR, la final, Lavinia va pasi pe usa spitalului si ne vom intoarce acasa”, a mai scris femeia.

 

 

 

Recomanda 3
Author

8 Comentarii

  1. mulți manageri de spitale sunt preocupați de parvenire și de satisfacerea orgoliilor proprii, nu de calitatea actului medical ! am lucrat în domeniu și știu ce spun

  2. Reclamatii si sesizari cu totate nenorocirile care se petrec in Spitalele din Romania se fac de ani foarte multi .Se trimit comisii de verificari dar nu se rezolva nimic ,toate problemele semnalate raman incontinuare si nimeni nu se gaseste vinovat .Cam asa arata Romania lucrului bine facut. Poate sa creada cineva ca de data aasta se va rezolva in bine situatia celor internati acolo sau vor fi gasiti vinovatii pt. aceste situatii incredibile care au fost semnalate in acest Spital ?

  3. „A vindeca pacientii nu este un model de afaceri sustenabil” -Goldman Sachs in audit la Gilead. Clientul ideal este un pacient care are nevoie constanta de medicamente si tratamente, care sa asigura companiei un flux financiar constant. Nu unul vindecat, ca ce gheseft mai faci?
    Vindecarea completa a pacientilor a adus o scadere a incasarilor companiei Gilead de la 12, 5 miliarde la 2,5 miliarde.
    Cifra de afaceri mondiala a primelor 10 companii farma- 400 de miliarde (!!) de dolari.
    Acum intelegi de ce este asa in spitalele de stat, gustere?

    Pentru ca magia este la privat, unde platesti si brusc e curat in saloane…

  4. Când femeile de serviciu (transformate în „infirmiere” devin laureate de premii Nobel, este sub demnitatea domniilor lor să facă curățenie..
    PS. Sunt extenuate de studierea l: asistentelor/doctorilor/rezidenților….

  5. Lăsați ca vor creste fondurile pentru sănătate dupa aplicarea cass pe pensii. La personalul medical din România poate să i se tripleze salariile și beneficiile la trei luni, responsabilitatea și empatia rămân aceeași dacă nu chiar scade invers proporțional cu castigurile, a creste ceva SPAGA, cu cât încasează mai mult cu atât spsga nefericitului li se va oarba mai mica,ferească Bunul de a ajunge client sistemului de sănătate romanesc, toți din sistem sunt suprasolicitati, supraexcitati, supra… Dumnezei, nu au timp de minime explicativ, de atitudine umana, chiar dacă se demonstrează ca sunt subtirei ca pregătire și macelari ca vocatie.

  6. Asa se intimpla intr-o „tara” (ha ha ! sa nu exageram !) in care de zeci de ani pacientii au fost transformati in clienti !! Nu nene, ce Anglia, Germania sau Spania, ce alte tari in care trebuie sa muncesti, sa-ti arati valoarea si competentele si in care doar gindul la spaga provoaca frisoane si zburat pe usa clinicii/spitalului ! Aici, in Romania, e Raiul pe Pamint pentru spagari, incompetenti, timpiti si macelari !

  7. Se vede si din fotografie ca gandacul respectiv se afla in dializa, dupa un tratament cu candida albicans si Klebsiella internate in acelasi salon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.