Supraviețuitor, deși nimeni nu i-a dat vreo șansă

Un bebeluș care cântărea mai puțin de 450 de grame și care s-a născut la 21 de săptămâni este cel mai mic supraviețuitor al unei nașteri premature. De obicei, bebeluși atât de mici și de nedezvoltați nu supraviețuiesc în afara pântecului mamei, dar mama acestei fetițe a insistat să fie resuscitată.

Cazul fetiței a fost dat publicității abia acum, după trei ani de la nașterea ei în statul american Texas, și este ceea ce poate fi numit un caz extrem de rar în istoria medicinei. Doctorii săi spun că o situaţie ca a ei nu s-a mai raportat, iar supraviețuirea este cu adevărat o minune, potrivit Today. Mama trebuia să nască în luna noiembrie, dar totul a început în luna iulie, când femeia a dat naștere prematur bebelușului. A intrat în travaliu după o prematură rupere a placentei. A știut că un copil născut atât de devreme nu are cum să supraviețuiască.

Născut la 21 de săptămâni

„A fost șocant să văd un omuleț atât de mic trăind și respirând“, spune Courtney Stensrud, mama fetiței. „Dar când am luat-o în brațe și era un copil care trăia, am știut că o să supraviețuiască. Am simțit asta cu toată inima“, povestește femeia. Când doctorul Ahmad a aflat că erau numai 21 de săptămâni și patru zile de sarcină, a încercat să identifice rapid ce trebuie făcut. Copiii născuți înainte de 22 de săptămâni de sarcină sunt prea mici pentru a supraviețui. Plămânii nu sunt dezvoltați, așa că este aproape imposibil să livreze oxigen în organism.

Astăzi, fetița este un copil fericit, plin de energie și de viață, care își petrece timpul cu fratele său mai mare. Când i-au fost evaluate abilitățile motorii și de limbaj, s-a descurcat foarte bine, chiar în comparație cu alți copii de vârsta ei, spun medicii. Nu are probleme neurologice, iar doctorii cred că nici nu va avea.

Citiți și:

Bebelușii ignorați de autorități

Tragedia a sute de mame și a bebelușilor lor

Ce trebuie să ştii când cumperi jucării pentru bebeluşi

Recomanda 1
Author

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*