Tot mai mulți români îşi cumpără maşini noi

Înmatriculările de autoturisme noi în România au crescut cu 25% în primele patru luni ale anului, faţă de aceeaşi perioadă din 2022, până la un volum de 37.447 de unităţi, reiese din datele Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Autovehiculelor (DRPCIV), citate de Asociaţia Constructorilor de Automobile din România (ACAROM).

La nivelul lunii aprilie 2023, numărul înmatriculărilor de autoturisme noi s-a majorat cu 16,48%, comparativ cu luna similară din anul anterior, şi a ajuns la 9.865 de unităţi.

Potrivit sursei citate, în ceea ce priveşte autoturismele second hand înmatriculate pentru prima oară în România, volumul acestora a atins, în aprilie, 21.846 de exemplare, mai puţin cu 14,4% în comparaţie cu aceeaşi lună din 2022.

Totodată, în intervalul ianuarie – aprilie 2023, acelaşi tip de înmatriculări a ajuns la 98.453 de exemplare, în scădere cu 6,5% faţă de perioada similară din 2022, când erau înregistrate 105.323 de unităţi.

Clasamentul pe mărci de autoturisme noi este condus, în intervalul de referinţă, de Dacia – cu 16.476 de unităţi, urmată de Renault, cu 3.865 de unităţi, Hyundai (3.201), Skoda (3.013), Toyota (2.837), Volkswagen (2.705), Ford (2.246), Mercedes (1.705), BMW (1.563) şi Suzuki (1.249).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

11 Comentarii

  1. Sunteți sigur că s-au cumpărat mai multe mașini noi și nu au ajuns cele comandate în pandemie cu timpi de așteptare și de peste 1 an?

  2. Eu as evita cu sfințenie mărcile asiatice..un vecinaș a lovit o aripă la o Honda crv la începutul lui iulie și a reparat la Sf lui septembrie. A venit greu piesa. In plus, asiaticii trebuie boicotați din principiu.

  3. Pai stirile date de medii se contrazic .Chiar astazi dimineata se arata la televizor ca in Romania 8 din 10 copii se culca nemancati ,iar acum citim stirea asta cu masinile noi cumparate de romani.Care din cele doua stiri sint reale ?

  4. Romanul merge cu nadragiui rupti, doarme pe saltea, dar are masina!

  5. anul trecut zbierau globalistii:luati-va electrice ca-i eco;acum se pregateste TAXA de 200 de ieuro pt electrice.că cică ei nu platesc acciza la CNAIR

  6. muuuuulti rromani si-au cumparat masini in 2007 si 2008, si era praful de 2 degete pe ele in 2009-2010… sau erau inapoi la banca.

  7. Paulian Ionescu Intr-adevar se contrazic. Pe de alta parte, nu pot sa nu-i dau dreptate celui de la 15:29. Sunt si eu din categoria aia, dar nu ca exponent al unei bunastari aparente, ci de nevoie. Doua dintre nevoile primare ale oamenilor sunt cele de circulatie si comunicare pentru a stabili contacte sociale si oportunitati. Din pacate suntem conditionati de utilizarea unor mijloace de transport si comunicare care sunt monopolizate in mainile unor oameni dubiosi, cel putin, care trag foloase personale din aceste nevoi si fac schimbari societale majore bazate pe atuurile stabilite de controlul acestor porniri umane. Asa am ajuns sa am nevoie de masina si smartphone. In nici un caz nu schimb masinile sau telefonul anual sau trimestrial, cum au obiceiul (conditionat) o mare majoritate de oameni ,,infectati” de consumerismul feroce implantat cu talent si rabdare. Nevoia unui obiect sau serviciu este de obicei inserata cu ajutorul unei asocieri pozitive, al cumpararii acestor produse/servicii, cu o schimbare majora in viata ,,clientului”. Sau are la baza frica de ceva necunoscut, strain, de pe un alt continent, realitate, dimensiune. Acum speculand, stirea asta in sine poate sa fie o strategie de marketing pentru a antura mai multe oi in ,,prapastia” consumerismului.

  8. …este clar, se pregatesc sa fuga, macar pe masina sa se poata baza!…intrebare naiva:se refera la persoane fizice sau juridice?…nu de alta dar la firma la care lucrez se reinnoieste parcul, in jur de 1000 de auto…ca sa stim cine s-a imbogatit, cociocarul sau expatul…

  9. pana in 15 martie am fost sub restrictii pandemice, fara certificat verde nu puteai intra. Apoi in februarie a inceput tragedia din est care a facut pe multi sa se gandeasca la un pericol, acum insa lucrurile sunt intr-o aparenta acalmie si unii fac investitii…

  10. nu cataloga toti parvenitii cu oamenii modesti, adevaratii intelectuali pe care nimeni nu-i observa, fie ca se dedica scrisului, fie cercetarii sau unei vieti decente nu au timp pt mofturi cum este o masina si sa stii ca pot avea zile si sanatate pana la 90+…Mersul pe jos pastreaza sanatatea si mintea clara, excesele o tulbura…vorba bunicii:”bani au si…dar onoare ba”…Dincolo nu luam nimic. Socrate a spus ca:pe un filozof adevarat nu-l intereseaza nici straiul nici mancarea ci doar calea pt a ajunge la divinitate, o continuare a ideilor lui Orfeu si mai recent a lui Iisus…

  11. Intr-adevar se cumpara tot mai mult masini dar sunt foarte multi care nu stiu sa conduca… Se fac tot mai multe accidente pentru ca nu se mai ia in considerare faptul ca regulile de circulatie se schimba… Eu unul ma informez mereu de pe https://www.i-drpciv.ro/ si sunt sigur ca nu imi iau amenzi sau doamne fereste sa fac si accidente.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.