Un imperiu pe ruinele națiunilor

UE

Congresul PPE se desfășoară la București. Toate celelalte capitale unde politica popularilor europeni conduși de Ursula von der Leynen este aspru sancționată s-au ferit să pună ștăbimea bruxeleză față în față cu protestele dure ale străzii. Ceea ce pentru Paris, Berlin, Madrid, Roma sau Varșovia ar fi fost o jignire adusă celor care suferă de pe urma politicilor impuse de PPE, la București pare să fie un prilej de emfază și mândrie.

Cireașa de pe tortul sindrofiei organizate de PNL o va reprezenta desemnarea Ursulei drept candidată la un al doilea mandat de președinte al Comisiei Europene. Decizia se va lua prin votul viitorilor europarlamentari. Așa se explică bătălia actualului leadership european de a stopa prin toate mijloacele ascensiunea forțelor suveraniste în structurile puterii suprastatale de la Bruxelles.
Popularii care conduc Europa de cinci ani mai au o treabă de terminat. Teorii mai mult sau mai puțin ale conspirației susțin că misiunea esențială a Ursulei pentru viitorul mandat este desăvârșirea operei de prăbușire economică, morală și socială a Europei, schilodirea tratatelor fondatoare și întărirea supremației economice americane pe continent.

În 1990 ponderea UE în economia globală era 23,42%. Astăzi a ajuns la 14,55% și, conform aprecierilor FMI, va continua să scadă spre 13,65% în 2028, dacă se păstrează actuala tendință.

BILANȚUL CE: AFACEREA VACCINURILOR, ENERGIA CEA MAI SCUMPĂ DIN LUME ȘI TERORISMUL CLIMATIC

Orice bilanț al primului mandat von der Leynen la șefia CE ar trebui să includă explicații la cel puțin trei lucruri: contractele pentru vaccinul anticovit, efectele pentru industria UE ale sancțiunilor energetice date Rusiei și rațiunile „Green Deal”-ului gestionat de Frans Timmermans.
Marea lovitură dată de actuala președintă a CE prin contractele secrete de vânzare a vaccinului anti-covid a fost un început brutal al îngenuncherii europenilor. Dacă secretizarea unui contract față de cetățenii care trebuie doar să-l plătească fără să știe condițiile nu este o atitudine antidemocratică și antieuropeană, atunci nimic nu mai e astfel…Statele membre au fost obligate să înghită supra-doze contractuale în cantități imense, cu obligații de plată care le aduc acum în pragul asfixierii financiare. Se știu cine sunt marii profitori ai acestei afaceri de proporții colosale. Bill Gates afirma că a reușit cea mai profitabilă investiție a vieții sale. Cu numai 10 miliarde dolari investiți în afacerea vaccinurilor el a câștigat 200 de miliarde, adică o rată a profitului de 2000 la sută! Onorabilul dr. Fauci s-a retras cu discreție la pensie. Mai bine zis, a fost „extras”, cum s-ar spune într-un anumit jargon.

În al doilea rând, osârdia cu care Ursula tot imaginează și decide valuri-valuri de sancțiuni împotriva Rusiei a avut ca principal efect nu iluzoria ruinare a Rusiei, ci mai degrabă ruinarea industriei europene, scumpirea energiei pentru europeni și umflarea conturilor firmelor americane de gaz lichefiat.

Prețul mediu pe care îl plătesc firmele europene pentru electricitate este de două ori și jumătate mai mare decât cel plătit de competitorii lor din SUA și China! Actualul mandat al Ursula a reușit să impună frigul în casele unora care au intrat în UE tocmai ca să fugă de frigul din perioada comunistă.

În al treilea rând, „terorismul climatic” cum este numită încăpățânarea Ursulei de a face ea „un continent mai curat” nu reprezintă decât un mijloc parșiv de realizare accelerată a dezindustrializării Europei.

Absurditatea acestui proiect numit „Green Deal”, ticluit de fostul prim-vicepreședinte al CE, Frans Timmermans, și lansat în 2019 este evidentă. UE contribuie la emisiile globale de bioxid de carbon cu 6,7%. Și dacă am admite că le-ar reduce la zero, asta ar însemna că cerul de deasupra UE ar rămâne curat? A descoperit Timmermans vreo lege a circuitului aerului în stratosferă? Din surse publice rezultă că dl. Timmermans are pregătire de agent secret, fiind instruit în interogarea prizonierilor ruși. Dar poate că SNSPA condus de băgărețul rector Remus Pricopie – care este și rector la Academia de Științe ale Securității (!) – l-a făcut doctor honoris causa pentru vreo asemenea descoperire demnă de premiul Nobel…

BIROCRAȚIA COPACILOR PE ROTILE

Profesorul Petrișor Peiu a publicat nu demult o analiză sugestivă asupra stării Uniunii Europene la sfârșitul actualului mandat al Ursulei van der Leynen ( https://www.qmagazine.ro/unde-a-gresit-europa-drama-caderii-cifrele-comparative-cu-sua-si-china/). Pentru cei interesați să afle cum stăm în realitate cu „visul european”, studiul respectiv ar fi o lectură potrivită.
„După doar 4 ani de isterie climatică s-a ajuns la idei care mai de care mai absurde, precum reducerea numărului de vaci din Olanda cu 30%, limitarea călătoriilor pentru cetățenii statelor membre, în funcție de amprenta de carbon, interzicerea centralelor de încălzire pe gaz, limitarea dreptului de a călători pe o rază de doar 15 minute și obligarea europenilor să stea în frig în propriile case și la locurile de muncă”, arată prof. Peiu.

Un site internațional de specialitate arăta că, pentru anul 2022, China este responsabilă pentru aproape 30% din aceste emisiile de gaze toxice, SUA de peste 11%, India de peste 7%, Rusia de 4,8% din emisii, iar UE de doar 6,7% din emisiile globale de astfel de gaze ( https://www.statista.com/statistics/500524/worldwide-annual-carbon-dioxide-emissions-by-select-country/). „Fiind responsabilă de doar a 16-a parte din emisiile de gaze toxice de pe planetă, UE are nebunia să creadă că poate salva planeta dacă Europa devine neutră climatic!”, arată profesorul Peiu.

Până la neutralitatea climatică decretată de Frans și Ursula ca fiind atinsă în anul 2050 mai e mult. Deocamdată, emisiile de gaze cu efect de seră cauzate de războiul din Ucraina echivalează cel puțin cu emisiile Olandei, reprezentând cam a 20-a parte din totalul emisiilor Uniunii. Candidata la președinția CE anunță obiective mărețe lipsite de realism doar pentru a epata în fața unei populații plictisite și sufocate de propaganda care sanctifică birocrația bruxeleză.

O birocrație formată din peste 60 000 de funcționari răspândiți prin palatele UE și care, sub domnia de cinci ani a Împărătesei Ursula, s-au autonomizat într-un fel de putere suprastatală, impunând statelor membre decizii care mai de care mai absurde.
Neavând obiectul muncii legat în vreun fel de cetățenii statelor membre, această adunătură de copaci pe rotile, fără rădăcini naționale inventează ce cred ei că e bine pentru supușii Imperiului. Iar „binele” ăsta îl resimțim cu toții: sub oblăduirea Comisiei conduse de Ursula, Europa înregistrează „o lipsă cronicizată a forței de muncă, o politică accelerată de dezindustrializare, o pregătire din ce în ce mai proastă a copiilor și a tinerilor în școli, o creștere insuportabilă a prețurilor la energie, care a ucis și ultima rămășiță de competitivitate, și o renunțare bruscă și irațională la resursele de materii prime și energetice din Rusia”, cum spune profesorul Peiu.
Pentru acest bine pe care ni-l fac, funcționarii Imperiului toacă giganticul buget pe care și-l stabilesc singuri, în valoare de aproximativ 1% din PIB-ul total al statelor membre. În 2022, bugetul funcționărimii bruxeleze a fost de 170 de miliarde de euro, cam 1,06% din PIB-ul total al statelor membre.

Leadership-ul european care umblă acum după voturi pe la București a impus un program aberant, de uniformizare forțată și de dispariție a identităților și statelor naționale pentru a construi un imperiu birocratic la Bruxelles. „Și toată miza acestui imperiu, constată profesorul Peiu, a devenit schimbarea stilului de viață occidental, uciderea turmelor de vaci, oprirea fabricilor, închiderea minelor și a combinatelor chimice, limitarea deplasărilor într-un spațiu pe care cu cinism îl declară înzestrat cu „libertatea de mișcare”.
Urmează mandatul al doilea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 43
Octavian Știreanu 193 Articole
Author

59 de Comentarii

 1. Întrebarea de fond e daca doamna Ursula mai are susținerea Berlinului si a Parisului? Discursul dumneaei despre ,,suveranitatea strategica” a UE, respectiv o armata europeana construita preponderent de complexul militar industrial francez, arata ca madama face temenele adânci în fata lui Micron. Cu ce rezultat? Cum ramane cu susținerea Berlinului? Un congres al PPE in periferia imperiului nu demonstrează ca anvergura politica a doamnei Ursula s-a restrâns? Iar a doua întrebare de fond e ce se intampla cu PPE? Care are sansa, pentru prima data de la începutul anilor 2000, sa nu mai fie cel mai important partid din PE. Caz în care ,,duamna” Ursula e pa, rezultat la care au pus umarul si liderii speciali ai PNL.

 2. va spun din 2020: solve et coagula (formula alchimica tatuata pe bratul lui baphomet – daca stiti cum să dizolvati ce este stabil, iar ceea ce se dizolva sa ramana in aer (temporar liber), apoi, captezi particulele dizolvate libere si le transformi in pulbere, pentru a controla continutul, adica: puscarie in puscarie) – nu divide et impera (cum sustin unii). aceste s a ta n e na $zis te, reincarnate constient, lucreaza pentru raul absolut…desigur, „decat” o conspiratie…pentru a ridica abominatia trebuie sa distruga liberul arbitru. sa nu mai stii cine esti, adica nici putinul pe care-l cunosti despre ESENTA TA DIVINA. EI CAUTA SUFELTUL – PARTICULA LUI DUMNEZEU (energie pura, nu un dumnezeu razbunator si gelos, dar iubitor si milos hahah! ce aberatie!) ipocrizia si manipularea stau in termenii torsionati (folositi dintotdeauna in manipularea maselor): bine, corectitudine, dreptate si ordine. ordine din haos. pentru a avea asta trebuie dizolvate toate valorile si traditiile, pentru ca omul sa fie sters de SPIRITUALITATE SI CREDINTA. singura credinta ramane in MATARIAL, ADICA LEGAT AICI, IN PUSCARIE PENTRU ETERNITATE. VA SPUN: NU MAI SACRIFICATI „MIEII”! (Isus – cartea lui Ioan (discipol iubit de Isus) gasita in 1945 in La Nag Hammadi).

 3. Un alt noi muncim, la scris hârțogării, de gândit …. Birocrația/eurocația să meargă „ca unse”.

 4. La fiecare colț „aceleași greble”..
  Ursula crede că încă un mandat o va scăpa de vorbe rele iar mai încolo :de o bătrână fara minte cine se va mai lega..de seruri totuși trebuie să răspundă.. Codruța o aștepta?!😀

 5. noroc , ca aceasta stare , nu v-a tine mult timp !! autodistrugerea , urmeaza si-i foarte aproape ..! maximum in cincizeci de ani , totul se v-a termina ..!! dar pana atunci o sa aveti timp sa-l plangeti pe Ceausescu , ceva inimaginabil pana acum .., raul”, si tot mai raul, v-a tine inca cincizeci de ani, iar dupa, urmeaza ” marea liniste” creata de om …

 6. Am fost in Germania pentru cateva zile. ne-am intors prin Austria. Ambele tari se transforma in africa. majoritatea tinerilor sunt spalati pe creier si nu vad pericolul. femeile sunt si mai indoctrinate; 90% voteaza cu partidele promigratie. chiar si orase mici austriece, unde era o placere sa mergi, sunt niste ghetouri acum.
  Ce e mai rau e ca si-au trimis oamenii in europa de est sa faca acelasi lucru si aici. Timisoara incepe si ea sa se umple de migranti africani. Am vorbit cu cineva din primarie, si zicea ca dupa alegeri e pregatita adevarata invazie. ordinu vine de sus. sunt tradatori pusi peste tot: politie, primarii, armata, prefectura… pregatiti sa sustina invazia si sa aresteze patrioti.
  Acum 3 sapta mani, UE a votat aducerea a 75milioane. barbati de varsta militara.

 7. Colonia ramane colonie! Slugile nu puteau refuza ceea ce ele cred ca e o cinste. Dar nici mamaliga romaneasca nu explodeaza.

 8. Un motiv în plus ca să VOTEZ AUR!!!✌️✌️✌️

 9. „Dacă o corabie suferă sfărâmare având cârmaci iscusit, fără de cârmaci ea piere cu desăvârşire.” Sf. I. Scărarul
  Probabil am fi fost departe dacă Europa ar fi avut cârmaci iscusiți chiar şi în ciuda unor pierderi uneori inerente dar dacă observăm direcția în care se deplasează, putem deduce fără teama de a greşi că nu are cârmaci sau, e ca şi cum nu ar avea.
  Europa nu este şi nu va fi un imperiu. U.E riscă să devină cea mai mare dezamăgire a secolului XXI dacă nu se trezeşte din starea de perplexitate şi apatie în care se află. Ea riscă să fie strivită de furia, orgoliile şi interesele majore ale unor coloşi politico-militari uriaṣi ce tind a se ciocni pe teritoriul ei în timp ce ea pare să doarmă liniştită ca anesteziată precum deponenții fenei ai lui Vântu şi Vlas.

 10. Boala lunga moarte sigura. Imperiul oricum va crapa. De aceea speram ca Uncle Joe si Tante Ursula sa mai fie alesi o data. Ca sunt foarte eficienti.

 11. PPE- Partidul Prostituatilor Europeni, iar ai noștri Partidul Pupincuristilor
  Europeni. Cu acest prilej o sa-i negocieze și navetistului neuronului lipsa un post călduț prin care sa poata sa-si manifeste intreaga sa prostie prin tăcere și anonimat. Ursula, dupa ce a avut una bucata pe baza de motor diesel, acum mai vrea una, dar cu motor electric, eventual dotata cu o Ma Ciuca care sa-si fie bodyguard in momente de tristețe existențială. După succesul de casa a portocalei mecanice suntem convinși ca și cele electrice vor fi la mare căutare mai ales când ele sunt prezentate în spațiul public de o femeie, mare adepta a lgbtiqismului, anormalului și nefirescului.
  Din surse, am aflat ca al nostru președinte va sustine un cuvânt de deschidere al Congresului. El va fi scurt și va cuprinde doar o singura fraza: deschideți larg ușile sa intre și mirosul de miticani cu tot cu participanți.Cu acest prilej se va desfășura și concursul Miss PPE. Al noastră oaie Turcana având șanse reale sa câștige întrecerea. Cică va participa și Ursula. Dacă e asa, șansele se diminuează drastic. Poate ea va obține locul 1 la secțiunea ” Cea mai culta femeia populara sau cea mai inteligenta”. Din cauza încălzirii climatice participanții vor fi echipați în costum de baie și obligatoriu cu pălărie de soare ca să nu-i bata acesta in cap și sa devina și mai prosti. Sloganul PPE ” Venim în România parșivi ca să plecam s8 prosti și parsivi”

 12. Fiinta asta este o cretinoida cu aere închipuite mesianice la fel ca toata haita de le brusels. Ce rost are sa mai citim ceva despre idiotii care se cred imparati in chiloti de tabla si cutie craniana fara creier? O femeie de serviciu cu mopul in mana si lacomie paranoica de bani. Atat si nimic mai mult. Sora mai mica si mai prăpădita e maita sandu de la chisinau.

 13. Scursurile P(D)NL vor sa o propuna pe SScurSSula…..Paduchele la paduche trage. Doar ” gowernele” P(D)NL au marit datoria publica in doi ani de ” plandemie” de la 33 miliarde de coco ,la 150 de miliarde.

 14. O să trimitem PPE-ul să curețe toalete , nu în parlament. Consumați banii degeaba. Tovarășii au sosit călare , cu șareta sau cu avionu (de lux)? O fi trimis Iohăniță vodă vorbă să le facă o reducere, doar sosesc la el pă plantație. Ne-am săturat de șobolăneala voastră cu iz de politică. O să vă trimitem acasă , în bloc. Good riddance !

 15. Trecerea la energii zise verzi se face crescand importurile. Pe atat de rau supun UE(NATO) la mana altor puteri mondiale, care pot influenta negativ politice UE sau chiar politica nationala. Pana acum 10-15ani cu Rusia intelegerile cu importurile gaze in mare erau respectate. Si erau doar gaze.

  „Inverzirea” industriala prin importuri dependenta de import este un industria europeana fiare vechi. Da politica accelerata de dezindustrializare. Reducerea gazelor cu efect de sera care gaze nu sunt ale UE, ale altora.

 16. Nu sunt misoginist , ba dimpotriva , insa aceasta figura feminina mi-aduce aminte de Don QUIJOTE .

  sila aaa ….

 17. Ca pe la Romania educata.
  Politice de-al de UErsula, politici de anularea a tarilor UE.

  Romania analfabeta functional dupa doua mandate de „Imparat” de la PPE.

 18. in discutie:
  1.Chestiunea definirii națiunii este controversată. Există, două viziuni asupra existenței națiunii: una consideră națiunea ca existând în realitate, alta o consideră un artefact cultural, despre care nu se poate spune că există ca grup social, ci doar virtual (teoria națiunii ca comunitate inventată).
  2.La sfârșitul secolului al XX-lea,se considera că există două tipuri de națiuni,
  -națiunea civică din care Franța a fost exemplul principal și înțeleasă ca fiind concentrată într-o dorință de a „trăi împreună”, aceasta generând o națiune care rezultă dintr-un act de afirmare ex Belgia, Franța, Polonia, Slovacia.
  -națiunea etnică,notiune de extractie germana care se referea la oamenii care împărtășesc un limbaj, o religie, o cultură, o istorie și o origine etnică comună, care îi diferențiază de oamenii din alte națiuni ex România,Ucraina, Lituania și Croația,
  Alte state fac diferența între națiune și popor, de exemplu, Spania, Estonia, Ungaria, Italia, Slovenia sau Grecia.
  Sunt alte state care nu vorbesc de națiunile țării respective, ci de popoarele care trăiesc pe teritoriul lor, ca de exemplu: Andorra, Austria, Republica Cehă, Germania, Elveția, Finlanda, Portugalia și Suedia.
  Un al cincilea grup de state care nu se definesc nici naționale și nu vorbesc nici în numele poporului. Este vorba despre: Bosnia și Herțegovina, Cipru, Danemarca, Islanda, Lichtenstein, Luxemburg, Norvegia, Olanda, Serbia, Muntenegru și Republica Macedonia.
  E greu pentru un roman,fie el Stireanu sau Peiu sa discute despre natiune
  Traim in epoca imperiilor,azi ori esti cu SUA,sau cu China,ori cu Rusia,sau nu existi,
  Ulltimul lider suveranist nationalist al Romaniei a fost asasinat ca un caine in ziua de Craciun de angajatii Moskovei,exact pentru suveranismul sau,neacceptat de un popor de octavi si petrisori
  Apartenenta la UE a fost salvarea Romaniei de cizma ruseasca iliesciana

 19. cit de disperati sint astia de s-au strins la bucuresti???

  astia chiar cred ca prezenta lor aici va fi imbold pt vot in directia dorita ca sa-si asigure majoritatea in p.e.?

  ha ha ha ha ha ha ha ha

 20. Cum le ştii tu pe toate Bibukule! Băiat mare, deştept şi deşteptofag dar nu ştiu cum se face că ai uitat să faci apologia formării altor câteva state, popoare şi națiuni importante şi, la cât eşti dă dăştept, sigur ştii exact la cine mă refer. Aşa era direktiva sau cum?

 21. Este devastator cum se leagă numele României și Capitalei București de acțiuni care aduc nenorocire în UE și Lume.
  “La Bucureşti s-a desfăşurat în perioada 2-4 aprilie 2008 Summit-ul NATO” la care “NATO salută aspiraţiile euro – atlantice ale Ucrainei şi Georgiei de apartenenţă la NATO. Consiliul Nord-Atlantic a subliniat faptul că cele două state vor deveni membre ale NATO.” Ce a urmat se știe și pentru Georgia și pentru Ucraina. Contraproductiv pentru România este că de câte ori se invocă transformare UE dintr-o uniune Păcii într-o Alianță spre Război de pomenește Summit NATO București 2008. Pentru cetățenii României au fost 10 ani blestemul Băsescu, 10 ani instigatorul la zâzanie între români Iohannis și acum se vor adăuga 10 sub călcâiul popularilor europeni conduși de Ursula von der Leynen. Și în următorii ani când se va vorbi de răul din UE se va pomeni: “București 2014 Congresul PPE cu desemnarea de către PNL a Ursulei von der Leynen drept candidată la un al doilea mandat de președinte al Comisiei Europene”

 22. Datorită fondurilor europene, România a reușit să evite recesiunea în 2023, un an plin de provocări economice. Pentru 2024, se preconizează ca investițiile finanțate prin programe europene să atingă aproape 16 miliarde de euro, aproximativ 5% din PIB.

  Cristian Popa BNR:
  Beneficiile aderării la Uniunea Europeană

  Popa subliniază că principalul avantaj al aderării la UE nu constă în banii primiți, ci în pachetul european pre și post aderare, care include liberalismul economic, comerțul liber și accesul la o piață unică europeană. Această interconectare a deschis României drumul spre prosperitate”
  pe cine sa mai crezi?pe unul ca stireanu sau pe unul ca popa?

 23. China construieste anual 100 (o suta) de centrale pe carbune. inca odata: in fiecare an. an de an. dar noi trebuie sa salvam planeta ca avem 1% din emisii.

  Dupa cum zicea careva: nu e despre salvarea planetei ci despre control, furat cat mai multi bani prin taxe..

 24. Ce trebuia să facă UE în cazul Rusiei? Să se facă că nu vede?; Fira-ți ale dracului de conserve rusești. Ce tot cântați prohodul Europei? A-ți vrea voi să fie cum scrie Știreanu, dar uite că nu e.

 25. Greta Thunberg anunta moartea economiilor UE.
  Popa pistolar Bolos si clopotarul Bulai canta prohudul🤪

 26. Stireanu ii unge pe sufletele lor inghetate in dogma marxistoid/bolsevicoida pe IENICERII forumului care nu mai prididesc sa se multiplice ca sa-mi faca fatza, ba chiar colaboreaza cu cerberu…
  Ca orice PROFI care se „respecta” Stireanu RASTALMACESTE atunci cand nu MISTIFICA, un exemplu fiind atacul marsav la UE incepand din titlul COMPILATIEI care se preta perfect URSS-Rasputin si nu de ieri de azi, ci de peste un secol cand TERORISTII CRIMINALI CONTRA UMANITATII Lenin, Stalin si Trotzky au UZURPAT Imperiul Tzarist unde NATIUNILE componente aveau REPREZENTARE IMPERIALA, GUBERNIALA si ORASENEASCA, la nivel gubernial si orasenesc AUTOGUVERNANDU-SE!!! Conducerile DUMELOR guberniale si orasenesti erau
  ALESE la aceste miveluri si, cel mai important, ZECILE DE POPOARE si SUTELE DE ETNII NU AU FOST RUSIFICATE si nici STRAMUTATE, precum dupa 1917!!! Iti repet, PROFI Stireanule, mie mi-ar arde obrazul de rusine…Mai ales ca e vorba de COLHOZUL BOLSEVIC european pe care, tinand cont de atitudinea ta fatza de URSS-Rasputin, ar trebui sa-l preamaresti, iar lu UrSulla von der Laie Balaie sa-i pupi si manutzele…

 27. Super locație aleasa! Locația unde s-au demonstrat cele mai oribile mizerii cu vaxanuri, cele mai mari acțiuni de furt și corupție, cele mai periculoase infracțiuni asupra minorilor, cei mai luxoși panarame existente pe glob! Corect! Daca vor fi aruncați la gunoiul istoriei toți adepții acestor manevre, accepta compromisuri mafalda pentru a fi șefă a unei întinse zone distruse de mentalul politic colectiv executant ale oricăror ordine?

 28. Se pare ca EU si-a depasit termenul de valabilitate. Ceea ce a parut o idee buna acum 30 de ani, actualmente nu e decat o entitate in curs de putrefactie.
  O Europa unita, in sensul propriu al cuvantului, ar fi constituit un competitor redutabil al imperiului american. SUA a fost totdeauna constienta de asta si au incercat prin toate mijloacele sa o dezbine, nu in ultimul rand, cu ajutorul cartitei din interiorul EU, care a fos UK.
  Dar, urmand exemplul turnului Babel, EU s-a distrus din interior, in mare parte datorita Frantei si Germaniei care, intr-o comunitate de state egale, s-au considerat „mai egale”. Si astfel, EU a devenit total supusa Americii.
  Acceptarea Europei de Est nu s-a facut dintr-un act de generozitate, ci, pur si simplu, pentru acaparearea de noi piete de desfacere si mana de lucru ieftina. EU a facut mai nimic pt Romania. O mare parte din banii oferiti ajung in buzunarele apropriatilor puterii prin proiecte cu dedicatie supra-evaluate si apoi, prin kick-backs, in buzunarele celor de la putere.
  Ce fel de democratie este EU de fapt? Parlamentul European e o fatada, un fel de „Marea Adunare Nationala”, nu poate propune legi, doar pretinde ca aproba legile facute de Comisia Europeana, desi acestea pot fi implementate si fara aprobarea parlamentului. CE este o gasca de birocrati nealesi, numiti de diverse interese.
  EU nu e condusa de la Bruxelles, ci de la Washington sau poate, cine stie, de la Londra… sau Tel Aviv

 29. „Când vrei să converteşti pe cineva la voința ta, începi prin acte de caritate.” Sigur că trebuie să dea şi ei ceva ca să ia ochii celor de pe stradă numai că, ocupați să nu se împiedice de borduri, unii dintre ei nu văd că aceste acte de caritare sunt rezultatul beneficiilor pe care le au prin convertirea voinței celor pretabili şi care astfel le percep drept pomeni. Nu nene, nu sunt nici pomeni, nici acte de caritate. Le găseşti la datorii de toate felurile şi milioanele de obligații peşcheş.

 30. Se cunosc afacerile doamnei Ursula incepind cu perioada cind era ministra armatei germane ,apoi vaccinurile si in ultimul timp afacerile cu armament .Ma intreb cam cind va raspunde penal aceasta doamna pt. toate aceste afaceri dubioase facute de ea ?

 31. La naiba de cretini, toți cer ajutor de orice fel Romaniei! Noi românii, cui sa cerem ajutor pentru toate câte se întâmplă foarte grav in tara? Cui trebuie sa cerem ajutor sigur?

 32. Stireanule, nu-ti tremura degetele pe clape cand vorbesti de „suveranitate” si de „suveranism” stiind ca ne-am nascut cu totii intr-o COLONIE SOVIETICA a IMPERIULUI COLONIAL BOLSEVIC-URSS? Nu stiai dupa 1996, cand aplaudai demersurile de aderare, in ce o sa intri/intram? Nu existau INSTITUTIILE pe care azi le blasfemiezi fara sa stii ca sunt conduse de ILEGALI? Ai auzit de ENGI, rasputinoida COMINTERNISTA care a pompat mii de miliarde, tehnologii avansate si a facut Germania dependenta energetic de URSS-
  Rasputin? Stii ca a avut un rol primordial in LEGENDAREA in Deal a lu Alogenu Secu-i? Nu te cutremura GENOCIDELE SOVIETICE comise
  pentru REFACEREA INTEGRALA a IMPERIULUI BOLSEVIC-SOVIETIC URSS ca pe vremea TATUCULUI lu Rasputin Stalin?

 33. Pe aici pe forum vad ca sunt vreo doi sustinatori ai politicilor birocratilor de la Bruxelles, idiferent de pretul platit – autodistrugerea economica, sociala si culturala a tarilor europene.
  Logica acestor persoane este ca si exemplu de silogism fals predat la orice curs de LOGICA – tot ce zboara se mananca, avionul zboara, deci se poate manca.
  Asa si logica unora dintre forumisti – nu conteaza ca distrugem natiuninele europene, reclamand fals ca Ukraina apara valorile europene, pe care evident ca aceast tara nu le are. dar ajutam la distrugerea Rusiei.
  Mai conteaza ce se va intmpla cu natiunile europene, cu ADEVARATELE ei VALORI!!!????
  Hai siktir imi vor spune uni forumisti, sa crape toate natiunile europene daca se implineste visul american de a distruge Rusia.
  Deci nu valorile sunt problema, ci LACOMIA…..

  Va reamintesc o vorba romaneasca – socoteala din targ nu se potriveste cu cea de acasa si pana sa distrugem Rusia sau China, vom disparea noi intr-un Ev mediu intunecat si al mizeriei…Toate valorile noastre, alea la care visam in decembrie 1989 au ajuns sa fie golite de continut si acum seamna cu o meduza superba scoasa din apa si pusa la soare – ramane o fleshcaiala urata si o zdreanta de piele urata si chiar iti rupe nasul cu mirosul.

  Vai de noi ca mai avem romani care doresc sa distruga natia romana de dragul unor interese straine noua…

 34. Orice IMPERIU pe ruinele națiunilor … devine o INCHISOARE a națiunilor ! Analog celor, din sec. XIX-XX, DESTRAMATE in WWI !
  Lasati națiunile LIBERE !
  națiune, națiuni, substantiv feminin
  1. Comunitate umană caracterizată prin unitatea de teritoriu, conștiința identității istorice și culturale și, în general, prin unitate de limbă și religie. DEX ’09

  In acest caz, UE ar TREBUIE sa reDEVINA ceea ce a fost la INCEPUTUL sau … o simple PIATA COMUNA unica intre națiunile europene. Piața unică europeană, piața internă sau piața comună ce este o piață unică care urmărește să garanteze libera circulație a bunurilor, capitalului, serviciilor și forței de muncă – „cele patru libertăți” – în cadrul Uniunii Europene (UE). SI DOAR ATAT ! Si fara NICI o REPREZENTARE IMPERIALA, global europeana (de tip FEUDALA, PERIMATA dpv. istoric si economic) !

 35. Noi am fost și rămânem proștii Europei, și asta din cauza politicienilor care nu servesc interesele noastre, după ce au fost aleși uită de români și ei fac orice pentru a intra în grațiile celor care conduc vremelnic Europa, și slugile americanilor.

 36. Se stie ca cu ocazia a DOUA MACELURI BOLSEVICE MONDIALE SUA si-a SACRIFICAT TINERETUL si RESURSELE URIASE pentru A SALVA Rusia care
  ar fi fost cucerita de Germania in primul MACEL BOLSEVIC, respectiv cucerita URSS in al doilea MACEL BOLSEVIC!!! RASTALMACIREA istoriei e misiunea principala a IENICERILOR SOVIETICI care se AUTOCLONEAZA pe banda rulanta, vezi fosila „S.(alvamar) deshumata
  dupa luni de zile pt a i se stabili ADN-ul, care vorba lu PROFI Severin surclaseaza NATIONALITATEA…

 37. Scopul WWI a fost INFRANGEREA si DESTRAMAREA Imperiului German si Austro-Ungar ! Lumi NEFASTE care au INCEPUT WWI !
  Scopul WWII a fost INFRANGEREA si DISTRUGEREA Germaniei NAZISTE si a Japoniei COLONIATE ! Lumi NEFASTE care au INCEPUT WWII !

  Si, atat in WWI cat si in WWII, lumea NU A PRECUPETIT NICI UN EFORT SAU JERTFA, pentru a INFRANGE si DISTRUGE acesti MONSTRII aparuti in ISTORIA omenirii !

 38. Domnule Stireanu, lumea se schimba chiar daca noua celor mai in vârstă nu ne place. Unii zic că în râu! Nu știu, poate pe noi ne depășesc astfel de lucruri.Nu le înțelegem. Nu exista partide suveranitate in europa. Uitați-va cînd ajung la putere cum se comporta🤪A se vedea Italia! Chiar și Olanda, Austria. Poate noi suntem depășiți. Eu nu prea îmi dau cu părerea despre lucruri pe care nu le înțeleg Multi așteaptă sa vina Tramp sa schimbe radical situația. O iluzie după mine. Uitați-va la primul lui mandat.

 39. @ Enelu Popou 10:30
  „A-ți vrea voi să fie…”
  A-I (!) eduKKat PERNICIOS bietZii copii, măR🤮g…
  {■ Cititoru’ de Clasici Ruși pe nemâncate, nerăsuflate, nedormite. Nopți în șir.. WOW ! ■}

 40. Intrarea in UE n-a fost facuta prin vot direct si implicit romanii in numar de milioane nu si-au asumat tratate si gramezi de rahaturi cum multe puncte din intelegeri pe sub tejghea ca greendeal sau pnrr facut de ghinea USR la secret si tinut secret. Un alt imprumut contractat de guvernul PNL USR pe sestache. Pe langa peste 150miliarde de euro luate, vacciniri, intelegerile secrete facute de slugile politice securiste cu Pfizer, RMGC, Bechtel, contracte de armament expirat si multe alte. Nu erau destul MiG-uri pe langa multe alte tiribombe guwernamentale semnate cu buna stiinta a „Împăratului”, ales din „tabletă” de stăpânirea europeana si atlantica.

 41. Charlie acum chiar bati campii. Ajutorul SUA in al doilea razboi monduial a fost de cam 4% din efortul de razboi al URSS si viata a 22 milioane de rusi. Anericanii au debarcat in Europa in iunie 1944 cand rusii erau deja la frontiera Romaniei. Ei nu au eliberta nici un cm patrat din Rusia.
  Nu mai bate campii si nu mai spune prostiii,,,inteleg rusofobia ta mizerabila, dar macar nu falsifica istoria,
  Cei mai multi americani au murit in razboiul din Pacific cu Japonia.
  Inainte de a scrie prostii mai studiaza istoria.

 42. Nu as avea nimica cu green deal, daca s-ar face logic si nediscriminatoriu. Ar trebui pornit xe la emisia de co2 pe cap.de locuitor. Deci China, care e pe primul loc, ar trebui sa se decarbonizeze pana ajunge la nivelul locului doi, pe care il ia de brat si se decarbonizeaza impreuna pana ajung la nivelul locului trei. Si tot asa,.de sus in jos, pana vine si randul Ue, printre ultimele de pe glob! Altfel nu este decat razboi economic disimulat si concurenta neloiala.

 43. Populism la absolut !
  Populistii europeni nu-s deloc diferiti de ai nostri !

 44. Germania a castigat primul razboi mondial in 1916. Franra era invinsa, Rusia sa retras, Anglia negocia capitularea. A venit Rotchild la pm Angliei: va ajut sa castigati razboiul daca ma ajutati sa facem un stat in Palestina… de a doua zi toate ziarele au inceput propaganda impotriva germanilor.. SUA a intrat in razboi.. pana atunci, germania era singura tara europeana, unde evreii nu erau discriminati…
  Al 2-lea razboi mondial a avut ca scop instaurarea comunismului in China si Europa de Est si crearea statului Israel.. evreii din germania si polonia nu vroiau sa se mute in palestina de bunavoie. .. Al treilea razboi are ca scop instaurarea comunismului (care sa mutat la bruxelles intre timp) in toata lumea

 45. evropa, arogantza si faptul ca unii se cred mai desteptzi decit altii va bloca orice unificare
  numai cind se vor impuia impreuna…vom putea vorbi despre un fel de coeziune…
  pina atunci…fiecare cu ‘a mamei lui’ si ne pacalim unii pe altzii…acu insa privindu-ne zimbind direct in ochi
  nivelul de fatarnicie este pina la cer
  deceptia e la putere
  prostii si saracii se uita in sus si se mire ce ii picura in ochi

 46. Pentru Stireanu: apoi cum le știi matale, bibicule, mai rar cineva …

 47. Domnu GHEO, mai citește și alte lucrări de istorie că spui și prostii. Află că în 1916 Franța nu era terminată, MBritanie nu purta nicio negociere secretă, Rusia a ieșit din război la sfârșitul lui 1917, când americanii veniseră în Europa deja, dar să vezi cum: englezii au „înțepat„ cablu telefonic american ce leaga Europa de America și au dat peste telegrama ministrului de externe german către cel mexican căruia îi propunea o alianță contra SUA pentru recuperarea celor trei state americane din sud (foste teritoriu mexican) I-au informat pe americani prin poșta mexicană (că nu erau așa de proști să le spună amaericanilor, vedeți mă că v-am înțepat cablu).La care SUA n-au mai ezitat și au intrat în rezbel. Chetia cu Rotshild e cam trsă de păr. Panimaieși?

 48. Dle NAPOLEON, vă onorați numele, corectă analiză. Felicitări.
  Dle Măcelaru, ce spuneți despre națiune m-a dat gata, am căzut pe spate. Sunt prostii cu ștaif, de unde dracu le-ați luat. Fără națiune matale, eu și toți ceilalți n-am fi decât pleavă, practic n-am avea identitate. Las-o baltă cu clasificările matale și, dacă ai citit undeva chestiile ălea, uită-le, e depășite și neadevărate. Cu „Împușcatu„ ai avut dreptate, cu „salvarea „ noastră prin UE în niciun caz. Mai săpați.

 49. cu cit functia e mai inalta, cu atit te apleci mai mult… nu-i asa ursula? explica-i claus clovnul… el se tot apleaca da nu vrea nimeni…

 50. ASTIA SE PLIMBA PE BANII LOR SAU PE BANII NOSTRII ???
  am ajuns sa PLIMBAM CIRCUL PEIN EUROPA PE BANII OAMENILOR

 51. Charlie iar e in delirum tremens…azi e de un fel miine de altul
  ia zi Charlie…cum e cu bolshevicii…CINE E EI ?? Aud ?
  si cu asta ca US si-a sacrificat tineretul ca sa-i elibereze pe rusi…TARE…ASTA-i NOUA…Ai scimbat probabil bautura sau pilulele..:)
  nu ba— tot aia ii sacrifica pe tinerii americani (amaritzii societatii-ruptzi in cur ce au s-au inscris in US ARMY de foame).. …care i-au sacrificat si pe rusi…
  scuipi in stinga si dreapta dar nu oferi solutii si nici nu vorbest pe sleau…
  i-ati pilulele cu apa

 52. Sharlica , nimeni nu se ” multiplica ca sa-ti faca fata” aici pe forum si mai ales nu ” colaboreaza cu cerberul” In paranoia ta schizoida vezi numai atacatori. Ia-ti mai Sharlica ” bulinele” ca nu degeaba ti le-au prescris medicii aia .Si o intrebare : cum faci de scapi mereu din camasa de forta ?Cu asta ai face vilva la circ mai ceva ca Houdini…..

 53. „Un imperiu pe ruinele națiunilor
  mai exista si altfel de imperii?”

  L’AUTRE MONDE OU LES ÉTATS ET EMPIRES DE LA LUNE, ET LES ÉTATS ET EMPIRES DU SOLEIL, Savinien Cyrano de Bergerac.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.