(VIDEO) Moment ciudat cu Putin şi Kim Jong Un. Apoi au semnat un document secret

UPDATE Vladimir Putin şi liderul nord-coreean Kim Jong Un au semnat miercuri, la Phenian, un acord de parteneriat strategic, relatează agenţiile de presă ruse, conform AFP.

Conţinutul documentului nu a fost dezvăluit în acest moment. Liderul rus a declarat anterior că a fost pregătit un nou „document fundamental” care să servească drept bază pentru relaţiile dintre cele două ţări, iar luni Kremlinul anunţase că acordul privind un „parteneriat strategic cuprinzător” ar reflecta „evoluţia profundă a situaţiei geopolitice din lume”, în condiţiile în care atât Rusia, cât şi Coreea de Nord consideră Statele Unite ca fiind un inamic existenţial, scrie AFP.

Potrivit agenţiilor de presă ruse, discuţiile faţă în faţă dintre cei doi lideri au durat aproximativ două ore şi au fost precedate de negocieri ample. Vizita este prima pe care Putin o face în această ţară vecină în ultimii 24 de ani.

În timpul discuţiilor de la Phenian, Putin l-a invitat pe Kim Jong Un să viziteze din nou Rusia – de data aceasta la Moscova, după ce s-au întâlnit ultima dată la Vladivostok, în septembrie 2023. De atunci, cele două state au consolidat legăturile militare, Nordul fiind acuzat că a furnizat Rusiei muniţie pentru a fi folosită în războiul din Ucraina, în schimbul ajutorului şi al unei presupuse asistenţe tehnologice pentru programul său spaţial, scrie Yonhap.

Potrivit Casei Albe, cele două părţi au convenit anul trecut asupra livrării de rachete nord-coreene şi muniţie de artilerie către Rusia, pe care Moscova le foloseşte în război. Se bănuieşte că acest lucru ar fi fost făcut în schimbul transferului de tehnologii militare cheie către Phenian, care face obiectul unor sancţiuni internaţionale din cauza programului său nuclear. Ambele ţări au negat existenţa unei astfel de cooperări, relatează DPA.

Analişti politici cred că deplasarea lui Putin va deschide probabil calea pentru ca cele două ţări să aprofundeze cooperarea militară dincolo de tranzacţiile cu arme, consolidându-şi în acelaşi timp solidaritatea împotriva Statelor Unite. Totuşi, ei consideră scăzută posibilitatea ca cei doi lideri să încheie un tratat asemănător unei alianţe militare. Se aşteaptă mai degrabă să pună accentul pe cooperarea în sectorul economic, deoarece orice tranzacţii de armament şi cooperare militară încalcă rezoluţiile Consiliului de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite care interzic programele nucleare şi de rachete ale Phenianului.

Coreea de Nord şi fosta Uniune Sovietică au semnat un tratat de prietenie şi asistenţă reciprocă în 1961. Tratatul includea o dispoziţie privind aşa-numita intervenţie militară automată, conform căreia, dacă o parte este atacată cu arme, cealaltă parte furnizează fără ezitare trupe militare şi alte tipuri de ajutor. Coreea de Nord şi Rusia au semnat un nou tratat de relaţii bilaterale în 2000, dar acesta nu conţinea o astfel de prevedere, deoarece se axa pe cooperarea în domeniul economiei, ştiinţei şi culturii.

Consilierul diplomatic al Kremlinului, Iuri Uşakov, a declarat presei ruse care însoţeşte delegaţia prezidenţială în Coreea de Nord că Vladimir Putin şi Kim Jong Un au făcut schimb de cadouri, relatează AFP. Potrivit acestuia, preşedintele rus i-a dăruit lui Kim Jong Un un al doilea Aurus, o maşină de lux de producţie rusă, precum şi un set de ceai. În ce-l priveşte, Putin a primit opere de artă care îl reprezintă, mai multe variante de imagini, toate foarte artistice, inclusiv busturi, potrivit lui Uşakov.

Vladimir Putin şi Kim Jong Un au început miercuri discuţiile lor bilaterale, după o ceremonie fastuoasă pe piaţa principală a capitalei Phenian, au transmis agenţiile de presă ruse, citate de Reuters şi AFP.

„Cortegiul preşedintelui rus, condus de limuzina Aurus în care se afla Putin, s-a deplasat pe piaţa Kim II Sung”, unde a fost întâmpinat de preşedintele nord-coreean, potrivit Interfax.

A existat și un moment de fâstâceală între Vladimir Putin și Kim Jong Un – Nu s-au putut înțelege imediat care să intre primul în limuzină.

 

Relaţiile dintre Rusia şi Coreea de Nord intră într-o ”nouă eră de prosperitate”, a asigurat Kim Jong Un la summitul bilateral de la Phenian cu Putin, relatează AFP. Acesta din urmă a afirmat la rândul său că „apreciază sprijinul” nord-coreean faţă de politica rusă.

„Relaţiile dintre ţările noastre intră într-o nouă eră de mare prosperitate care este imposibil de comparat chiar şi cu cea din perioada relaţiilor sovieto-coreene din secolul trecut”, a spus Kim, potrivit traducerii în rusă a remarcilor sale relatate de agenţiile de presă ruse.

„Guvernul Republicii Populare Democrate Coreene apreciază misiunea importantă şi rolul unei Rusii puternice în menţinerea stabilităţii şi echilibrului în lume”, a adăugat Kim, declarându-şi „sprijinul deplin” faţă de operaţiunea militară lansată de Rusia în Ucraina în februarie 2022.

Coreea de Nord „îşi va întări comunicarea strategică cu Rusia în faţa situaţiei care se complică” în lume, a mai spus liderul nord-coreean.

„Acordăm o înaltă apreciere sprijinului dvs sistematic şi permanent pentru politica rusă, inclusiv în ce priveşte dosarul ucrainean”, a afirmat la rândul său Vladimir Putin la începutul întâlnirii cu Kim Jong Un, după o ceremonie solemnă desfăşurată în principala piaţă din Phenian.

Putin a anunţat totodată că este „pregătit” un „nou document fundamental” privind relaţiile bilaterale „pe termen lung”.

Potrivit Kremlinului, este vorba de un „acord de parteneriat strategic global”, care, dacă va fi semnat, va fi condiţionat de „evoluţia profundă a situaţiei geopolitice din lume”.

Vladimir Putin a mai amintit la întâlnirea de miercuri că „Rusia şi Coreea de Nord sunt legate de decenii de o prietenie solidă şi de o strânsă vecinătate” şi şi-a exprimat speranţa că „următoarea întâlnire” cu Kim Jong Un „va avea loc în Rusia, la Moscova”.

Cei doi s-au mai întâlnit în Extremul Orientul rus în aprilie 2019 şi septembrie 2023.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Author

45 de Comentarii

 1. Ce situație ciudată! Jenant! Invincibilul Puțin, atotputernicul Puțin, comandantul suprem al Hoardei Rosii Puțin, pravoslavnicul Puțin cerșește arme de la Kim. Ptfu!

 2. Pana si Kim recunoaste importanta pentru Pace a Echilibrului Strategic…Romania de exemplu cred nu mai recunoaste. Ca toti sklavetii amerloci este pentru Dictatura Planetara Americana. Cel putin asa se manifesta. Slugarnicia Romaniei in politica externa este rusinoasa, cel putin mie imi este rusine.

 3. „Nu s-au putut înțelege imediat care să intre primul în limuzină.” EXTRAORDINAR,INCUCULIFORM,BILIBISTROTIC- ȘI AU APELAT LA BIDEN -SĂ-I LĂMUREASCĂ ,dar omul era înlemnit și atunci Obama ce-l ținea de mână a șoptit: PERVÂI PUTIN !

 4. Cine să mai creadă presa decadentă a occidentului colectiv? I-a omorât pe Putin și Kim de vreun milion de ori pe zi.
  Uitați-vă la cadavrul Biden! E suficient. Privindu-l, abia acum am înțeles ce înseamnă cadavru ambulant. Aveau viermii de americani și un film: Morții vii. Biden poate juca natural rolul tuturor morților din filmul ăla.

 5. nu te imbata cu apa rece, cand construiesti ceva fiecare firicel de nisip este pretios daca ai profunzime…omul, universul exista pt ca totul este in armonie in clipa in care apare un dezechilibru ai o problema, avem doar in creier peste 17 miliarde de neuroni, nu lua in seamna o intepatura/afectare minora a unei celule si s-ar putea sa te procopsesti cu un virus/bacterie…Iisus a venit pt a ne invata sa fim buni sa traim in armonie, unii cazuti din Cer se cred atatputernici pana vor fi alungati si se va recladi armonia…

 6. Sunt facuti unul pentru altul, de ce nu se casatoresc si sa uneasca ambele tari? amandoi sunt niste hobiti scapati din Stapanul Inelelor, amandoi sunt niste megalomani, amandoi sunt dictatori criminali etc.

  Au atatea lucruri in comun incat poti sa scrii o poveste de dragoste dintre cei doi.

 7. S-a întâlnit sacul cu peticul, 2 pitici atomici (din întâmplare) cu pretenții imperiale.doi criminali!

 8. S-a-ntâlnit oțu’ cu porcu’. Trebe că mujicii din sovietstanele rusești leșină de amor național când văd asemenea momente emoționante la teveurile lor pe lămpi din corturile lor de iută. Pe de altă parte, Porcu’ nu pricepe că oricâtă tehnologhie nucleară i-ar promite Oțu’, el tot de fazan va cădea – nu va avea niciodată șansa s-o folosească împotriva cruzilor imperialiști… În secunda doi, după ce apasă butonul roșu, NK va fi pașnică și radioactivă recoltă…

 9. Din ce in ce mai putine locuri in care mai e bine primit … :))) Acusi o sa mearga doar prin Africa … :))))Pironul este pregătit.Dar va fi numai durere, fără plăcere.

 10. nimic din cauza ca uraști in loc sa judeci. Putin ofera arme dușmanilor Americii.
  Dupa minciunile americane, N. Coreea a oferit rusilor nu mai putin de 30 milioane de obuze de artilerie (ceea ce rusii le-ar folosi in vreo 15 ani…), iar vorbele tale arata lipsa de logica/cunostinte in favoarea urii.

 11. Ghiolbanul muscalesc n-a invatat un lucru simplu: intotdeauna gazda il invita pe oaspete in cascarabeta, in sala, sau in buda.
  Exact cum i-am invitat si noi pe muscali la 23 Aug 1944……[Rumburak]

 12. Coreea de Nord, ultima speranță de parteneriat (ceva mai) sincer pentru Putin. A vrut la masa celor mari și acum se mulțumește să se revadă cu ”băiatul cu rachete”.

 13. @Subiectiv-iq 13,daca Occidentul decadent îți iese pe nas,cum de nu respiri aerul lui Kim ori Putin. Domnia și prostia se plătesc.Foarte scump.

 14. Și ce Băiat de Treabă era Kim ăsta dacă dona milionul de obuze 🥳ului PIANIzD de la Kiev, măR🤣g…

 15. Rusia poate, eventual, distruge Ucraina, dar nu o poate reconstrui. PIB-ul Rusiei este mai mic decât PIB-ul Coreei de Sud. Vrea să stăpânească teritorii de la Vladivostok pana la Lisabona, ba mai nou revendică si Alaska & lăcașuri sfinte din Ierusalim, dar nu-s in stare sa administreze propria ţară. Marea economie rusă vs Coreea de Sud: SUD COREEA – 2021 – 1,806 miliarde / pop 51,225,308 RUSIA – 2021 – 1 710 miliarde USD / pop 145,872,256 Iar salariul minim nominal a ajuns la aiuritoarea suma de 135 Euro ( cca 650 lei).Cică anul acesta, 2024, salariul minim va creste fenomenal, va atinge 187 Euro!!! Produc doar bombe și exportă doar materie primă şi crime…

 16. Protocolul zice ca oaspetele, poftit de gazda, intra primul intr-o incapere in cazul de fata in masina. Dubiile apar intrucat (ca si la tatucii americani insotiti de vasalii lor) Rusia e tara mai puternica invitata de tara mai slaba, vezi vasala.
  Kim avea insa dreptate, strict protocolar.

 17. Nu va faceți griji de nordcoreeni..
  Ei măcar nu sugerat de obezitate.. Priviți îngrășămintele din Occident..
  Râsul curcilor.. Ei nu stii cele să fii sclavul altora și la ei ambasadorii nu deschid ușile cu picioarele cum a spus Băsescu…

 18. de ce trolacii Urcaci și Rusofobii freacă menta pe forum !
  În loc să ia URSul la trântă în tranșee…
  Vă e teamă de refuZul 🥳ului, din cauZă de prea mulți amatori, buey 🌈ajoșilor ?
  măR🤣g …
  ■] Halena- PoMpa 1 -Halena [■

 19. „Nu s-au putut înțelege imediat care să intre primul în limuzină.”

  -tov. Kim trebuia sa urce primu
  e grasutz si zguduie limuzina
  insa e si gazda in acelasi timp:
  intradevar,
  e o decizie grea,
  doar sefii de Stat pot avea asemenea probleme.

 20. Pai daca americanii obliga tarile UE sa dea arme si miliarde ukrainei,de ce Korea n-ar da rusilor macar arme, asa,din pretenie? Aa..,incalca hotaririle ONU.Am inteles!

 21. Singura ingrijorare este să nu facă vreo nefăcută cu rachetele alea cu care se joaca toata ziua. In rest, maimuțăreală. Doi (editat) se apucă ei să facă ordine in lume.

 22. Peste toate relele si ciudateniile lor, faptul ca le stau in ochi americanilor (mai ales Rusia),este un lucru bun pentru lumea asta.

 23. „Moment ciudat” ? Ba nu, amindoi au dovedit ca sint doua persoane civilizate si politicoase ! Tataie Biden, dupa ce ar fi coborit de pe scara avionului in patru labe si daca ar fi reusit sa evite sa-si rupa gitul (mare minune !) s-ar fi urcat direct in portbagaj !

 24. Nu inteleg ce doresc postacii de aici! S-au intalnit doi amarasteni care au semnat apoi o intelegere impotriva lui Satan! E ca-n versurile lui Eminescu, „Eu? Imi apar saracia si nevoile si neamul”, pe care acesti postaci nici nu le-au citit si nici nu le-au invatat la scoala, fiindca ei s-au format la „scoala neoglobalista”. Credeti, voi, trolilor amerloci, ca Rusia va ataca Romania datoare a peste 51% din PIB si declarata de Netanyahu (la primul mandat) ca apartine Israelului in proportie de 95%? Rusii si chinezii sunt adevaratii capitalisti acum si nu vor sa ne dea de mancare si sa ne tina pe spinarea lor! Amerlocii nu mai muncesc de sapte decenii, ei s-au invatat numai sa dea tepe!

 25. @ Vărul lu’ axon 11:21
  VeZi ce s-a reconstruit la Mariupol !
  Habar n-ai de viața reală și te agăți de PIB-uri și salarii medii…
  În România anului 1975, un proaspăt medic, inginer, profesor, economist câștiga lunar aprox. $ 100 (la cursul din Regie/Grozăvești, nu cel oficial).
  Și trăia mult mai bine ca unul care câștigă azi de 5-7 ori mai mult, buey GENIULE…măR🤮g
  ■[guitZă- eduKKatZia e PERNICIOASĂ- guitZă]■

 26. Ca ce chilipir unele țări au voie să aibă arme atomice, inclusiv Israelul, iar Coreea de Nord sau Iranul nu au voie ?! 😎
  Ce-ar fi să nu mai aibă voie niciunele și să se interzică fabricarea de armament !?

 27. Era si normal ca toti frustratii si frustratele care pupa dosurile ukrainienilor si al americanilor, sa sara acum si sa interpreteze dupa mintea lor creaza ,aceasta intilnire intre Putin si Kim Jong Un.

 28. I❤️👽poporul✡️!

  ALESS !
  _____
  Mi-e straniu cum puteau sti dinainte ce s-a doveti ulterior „7 octombrie” (+GENOCIDUL de care e invinuit INTERNATIONAL , arestat chiar NETANYAHU) ?
  Sunteti mai mult decat simpli/simplu comentatori/comentator pe fitzuika cotidiana ( PS: Profitati de ea pentru ca nu ecititi nicimcar in PROVINCIE „serious” ?)

  IQ~155 ❤️ (ASA CA „uragane la Berlin” … BND-eaua enu mai putin talamba decat CIA si restul castravetarilor ! Altceva era daca reusaea 🙁 „MAIDAN”-ul la Xi 🙁 … n-a fost sa fie … exact ca-n BIELORUSSIA … cineva 😀 a TRADAT ! Apropos de „7 octombrie” cel fassait genocidar … a tradat si MOSSAD-ul ? -> „TUTUROR LI SE VEDE, de genii, in carti !” …
  vezi doar STRANIU-MISTERIOSUL … „LEAK” al PENTAGONULUI si … faptul ca russi ante-stiau unde si cum sa-si faca 🙁 intaririle REALTIV la OFFENSIVA fassaita-n 2023 !

  „LEGION e grande !” 😛

 29. Ce arme le-au mai dat SECRET rusii nord-coreenilor !
  si „cu voina Chinei” pentru ce ?

  AUD ?

  PS: Va chiar fi (intreb discret si ascuns aici 😐 ) rasturnat BIDEN ca PREA-SENIL la
  sefia USA !

  Castigi pariul intre genii (discrete! care „fac” din umbra , vezi „uragane la Berlin”) pe TRUMP=POTUS ? !
  Cum naiba puteai ante-.stiu de … august+”Mara-a-Lago”m + judge CANNON + „dosarele secrete 😉 gasite de FBI-ul corrupt , doar copertile 😀 in vila fostului si viitorului POTUS -> Marele Blond ? )

  Sub masca unor isteti (IQ>145) marunti stiti … ANTE-stiti …chestii fantastice ! Vazute asa chiar expuse doar 1/1000
  PPS: Chiar doar faza cu „li se vede-n carti” si LEAK-ul PENTAGON-ului ar fi
  ucis … 🙁 … „curiozitatea” multora ? !

  (putini ca voi ! MAGA ! OPEC fot TRUMP! 😉 ) 😐
  Unii ar da sute de mii sa stie ca 100% castiga TRUMP ! 😐 Alti stiu ina 1/1000 nu se implica fiind dosr NEUTRII OBSERVATORI !
  E clar ca nu oricine putea ante-sti … SULLIVAN yankeul nu stia ! 🙁 … ca anti-abrahamic va urma ceva premeditat RAU in Israel ! GAZA e o momeala prea usor inghitita de MOSSAD ! BYBY e OUT !
  IQ=?

 30. PS: RUSSIA va prelua ODESSA ! Fiti siguri 🙁 de asta 🙁 ! N-o spun vesel 🙁 deloc !
  Atentie a august -> „CUTREMUR” in CALIFORNIA!” … democratii sunt SAH acum insa vor fi MAT atunci !
  (subteran se darama hardughia ! 🙁 E sincer de rau !)
  🛀
  Ce mai face generalul LLOYD AUSTIN 😛 … tot „bolnav” 😀

 31. Apropos de secrete
  nu m-ar mira daca-n urmatoarele 3 saptamani ä
  COARREA de NORD sa lanseze cativa
  SATELITI suspecti ?

  (colegii de breasla 🙁 informationala 🙁 , stiu la ce fac aluzii ; ai mai desteptzi dintre ei ! DECI OCHII PE DISRETELE ANUNTURI DE LANSARE SATELIT nord-coreene …curand ! 1005 sigur ! PS: Ulterior ganditi-va ca ce v-am zis ACUM e doar 1/1000 din ce stim ! 3301 MAGA !)

 32. De unde stioai 100% ca
  HUNTER BIDEN va fi condamnat la PARNAIE (5 ani!) ?

  In ce viespare aveti ochiometric … PRE-acces ?
  Deja e de spaima(sincer!) ce puteti periculos 100% correct
  ANTE-sti ?

  (INTREBARE: Dr Q …cine-a fost celebrul QANNON ? 😮 „nenea” ala care ca pur exercitiu intelectual a facut o pseudo-secta ? si de ce MAGA acum ? V-a fi TRUMP un … „cal troian” … intreb pentru niste gagici ! ❤️ nu [mai] poate zice nimeni ca NU sunteti stranii ! …incepand de la „ochii pe butelie” si razboiul pierdut de NATO in Urkania ! MDA ! )

 33. Ceva mai straniu decat isi pot imagina chiar si mediocrii cotidieni 😛 😀 😐

  DE UNDE NAIBA ai stiut (tinand cont de para-statistic ne-asteptat de marele numar , COLOSSAL, de voturi ANULATE :|)
  ca USR va ajunge de pomina ?

  Cine si-a bagat coada ca sa piarda (a la SCHENGEN) cele 2-oua tari care-au zis aiurea NU si
  USR-ul care-a tradat SCHENGEN-ul ROMANESC la UE ? 😐

  E adevarat ca DUMNEZEU nu bate cu parul …si ca semn celest … ELOHIM NU „OMOARA” PE LOC ! 😮

 34. In final Rusia va ocupa toata Urcacania. Kievul va fi lovit tactic nuclear precum si o parte din Nordul Poloniei. Iar daca dupa aceste lovituri Satan Nato va riposta si el cu tactice asupra zonei ocupate de rusi sau in interiorul Rusiei, atunci rusii vor face prapad cu termonuclearele lor lovind Satan USA si tarile europene participante de partea amerlocilor la acest conflcit. Si toate astea se intampla pentru ca acum 2000 de ani slujbasii Satanei L-au batjocorit si ucis pe Fiul lui Dumnezeu iar alte generatii de slujbasi ai Satanei au omorat sute de milioane de oameni crestini in urma persecurtiilor sau de alte religii in toate revolutiile si razboaiele implementate in aceasta lume de catre ei de la Crucificarea lui Iisus Christos si pana astazi. Acum a venit nota de plata pentru slujbasii Satanei care vor fi nimiciti de slujitorii pamanteni ai lui Iisus Christos. Dupa cel de al 3 Razboi Mondial termonuclear, Pamantul va iesi de sub stapanirea lui Satan si va intra in stapanirea lui Dumnezeu. Si atunci cuvintele „Faca-se Voia Ta precum in Railul Ceresc asa si pe Pamant” vor deveni realitate. Fie numele Sfantei Treimi si al Fecioarei Mariam Nascatoare de Dumnezeu laudate de acum si pana-n veacul veacurilor fara de sfarsit. Aliluia.

 35. Mendebilul face sluj cu adanci plecaciuni, catre Marele Porc. Scena memorabila, mai ales ca toti rusii au fost izgoniti din sala unde apucasera sa intre inainte de aparitia Porcului Divin. Printre cei scosi afara s-a remarcat si domnul Lavrov, fost diplomat de cariera, devenit cu ingaduinta lui Dumnezeu (in care el nu crede!) presul lui Putin. Cand Mendebilul va lua ceva din apucaturile Marelui Porc, domnul Lavrov va trebui sa stea pe langa usi sa-l vada pe ghiuj apucand primul intrarea. Asa sun protocoalele maestre, la cei ce-si exhiba vointa cu politia politica. Asa ca faceti sluj, domnilor, cat porcii divini sunt inca stapani pe situatie. Altminteri va trebui sa va conduceti dupa capetele domniilor voastre. Si in marea dictatura v-ati cam dezobisnuit. C-asa-i in Asia… E bine rau de tot, vorba olteanului, amator de filme nord-coreene. In anii 1970, cand elev fiind m-am asezat pe ultimul rand la Cinematograful 23 August din Craiova impreuna cu prietena, sa urmarim un film al RPD Coreene si sa facem si ceva dragoste, va marturisesc ca fata a plecat extrem de dezamagita. Atat de libidinos era ridicat in savi Kim Ir Sen, ca subsemnatul, oricat m-am straduit sa fiu viu, am avut un formidabil chix. Asa ca si acum, dupa intalnirea celor doi demni urmasi ai dictatorului absolut, ma asez strategic mai departe de nevasta. Amintirile ma colpesesc. Piei drace!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.