(VIDEO)Noi manifestaţii în Franţa pentru un ”armistiţiu imediat” în Gaza

Mai multe mii de persoane au demonstrat sâmbătă în Franţa pentru a cere un „armistiţiu imediat” în Gaza, la iniţiativa colectivului naţional pentru o pace justă şi durabilă între palestinieni şi israelieni, relatează AFP.

La Paris, o procesiune de mai multe mii de manifestanţi a început marşul pe ploaie afişând o banderolă cu mesajul: „Stop masacrului în Gaza şi în Cisiordania, armistiţiu imediat”.

„Momentul este grav pentru prietenii noştri palestinieni”, a declarat presei Bertrand Heilbronn, preşedintele asociaţiei France Palestine Solidarité.

escriind „suferinţe indescriptibile pentru poporul palestinian” şi cerând „sfârşitul bombardamentelor”, „ofensivelor terestre” şi „ridicarea blocadei” asupra Gaza, militantul pentru cauza palestiniană a criticat „poziţia indescifrabilă” a executivului francez, „care face ruşine ţării noastre”.

La Marseille, la marş au participat câteva sute de persoane, care au ţinut un minut de reculegere pentru victimele palestiniene.

La Toulouse, un cortegiu a reunit în cursul dimineţii între 1.200 de persoane, potrivit prefecturii, şi 4.000, potrivit CGT.

După un prim val de interdicţii, mai multe manifestaţii de susţinere a palestinienilor au avut loc în Franţa, în special pe 4 şi pe 11 noiembrie, după declanşarea războiului dintre Israel şi Hamas în urma atacului mişcării islamiste din Israel de pe 7 octombrie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

3 Comentarii

  1. Gretardata Thumberg e de partea palestinienilor și a fost deja făcută antisemită.
    Se pare că planul este de a sparge omenire în grupuri mici ce au destul de puține împreună și multe altele ce-i despart. Drăcesc!

  2. Vai ce jale. Cand se mai explodeaza cate un Alahu se dau la fund, isi freaca mainile.
    Despre ostatici nimic, aia e ok.
    Daca mai explodeaza un metrou sau un stadion trebuie sa facem armistitiu, nu se pune.
    In loc sa ne dezmeticim, sa vedem ca practic noi, cu banii nostri, am sponsorizat aceste animale, pe noi ne apuca mila crestina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.